Amerika da Mali müşavir 200.000 dolar civarında yıllık maaş alıyor
Türkiye'de düşük Amerika bu kadar yüksek maaşı nasıl veriyor? Bizde neden düşük?
Amerika da Mali müşavir 200.000 dolar civarında yıllık maaş alıyor
Türkiye'de düşük Amerika bu kadar yüksek maaşı nasıl veriyor? Bizde neden düşük?
yılda 200 bin, ayda 16 bin dolar yapıyor. onlarda enflasyon bizdekinden düşük ve teknoloji fiyatları maaşa göre uygun, 20 bin dolara orta karar bir araç alabiliyorsun, son model iphone 800 dolar v. s. onlarda sağlık tamir hizmetleri pahalı, cezalar yüksek, aslında bunların yüksek olması daha iyi bir şey herkes saglıklı yaşamaya mallarını doğru bakımlı kullanmaya özen göstermek durumda kalır. kiralar da uygun onlarda fakat bazı eyalet bölgeleri hariç gayrimenkul edinmek büyük dert. egitim masraflı. amerikanda enflasyonun düşüklüğü popüler kültürle dünyadan düzenli edindiği gelirler ve de arap sömürüleri sayesinde edindiği ucuz petrol ürünleri. cok sayıda nükleer santral sayesinde ucuz enerji. gelişmiş savunma ve elektrinok sanayi sayesinde yatırım merkezi olması.
Gerçekten mükemmel böyle ise garson olsun temiz 5-6 bin dolar
3-4 bjn dolar biriktirdim her ay ooo köşe olurum
Google yazılımcılara ayda 100 bin dolar maaş veriyor ve şehrin en lüks aracı 90 100 bin dolar düşün tr deki kaliteyi değeri. Örneğin asgari ücret ev kirasını ödemiyor.
Garson olarak Amerika da 5-6 bin dolar alırım ortamala bu ilanlara baktım
Amerikada 3 bin dolar ve üzeri al türkiyeye göre zaten zengin gibi yaşıyorsun demektir.
Baktım her türlü 5-6 bin dolar garson
2 bin doları yesem orada yemek çok ucuz
3- 4 bin dolar biriksem köşe olurum
Amerikada mortage kredisi var. Peşinatsız vadesiz 30 sene taksitle ne istersen veriyorlar. Villa araba yat uçak karavan vs gibi al taksitle ayda 50 100 dolar öde her şeyin en iyisine sahip ol bu kadar basir.
Doğru olduğunu sanmıyorum. Ben amerikada yaşıyorum ve buradan doktoram var mühendisim. İlk 85bin dolarla başladım işe, şu an 110 bin alıyorum yıllık. Türk bir arkadaşım deloitte denetleme firmasında çalışıyor ki deloitte amerikada 4 büyüklerden biri olarak geçer denetim alanında. O da 69 bin dolarla başlamıstı işe. Senin dediğin 200 bin dolar alan kişiler muhtemelen partner falan olmuş kişilerdir. Hatta partner olmuşsan 200 az bile kalır ama olmak kolay değil işte
Senin aldığın maasta çok iyi üniversiteyi nerde okudun Türkiye'mi?
Ama sen müdür değilsin bu dediğim müdür maaşları
Üniversiteyi türkiyede okudum. Yüksek lisans ve doktoram amerikadan. Müdür değilim ama junior da değilim doktora iş tecrübesi olarak sayılıyor burada. Benim supervisorımda 200 bin almıyor 16 senelik mühendis. Dediğim gibi o paraları almak için partner falan olmak gerekiyor yoksa herhangi bir müdür falan alamaz çok çok nadirdir olsa bile.
Olabilir ceo gibi bir şeydir o
Türkiye'de üniversite Amerika da geçerli mi
Geçerli tabii ki neden olmasın. Yani türkiyede okudğun üniversite ile gelip burada direkt iş bulmak çok zor muhtemelen bulamazsın, buradan mutlaka bir diploman olmalı iş bulmak için ama master falan için geleceksen direkt gelebiliyorsun türkiyede okuduğun okulu geçerli sayıyorlar
Denklik alabiliyormuyuz mesela lisans diplomama başka bir üniversiteden denklik? Fark dersini alsam
Hiç bilgim yok o konuda denklik falan hiç araştırmadım mastera geldiğim için ihtiyacım da olmadı.
Merhaba deloitte dediğiniz ücretlerin TL karşılığı , Tr pozisyon olarak orta derece yöneticiler için geçerli. Sizin dediğiniz ücret yeni başlayanlar içindir diye tahmin ediyorum.
Türkiye için neye denk hiç bilmiyorum hakim değilim türkiye maaş piyasasına. Evet arkadaşım yeni mezundu. Amerikada master yaptı ve direkt 69bin usd ile işe başlamıştı ki yaşadığı yere göre çok düşük
Cevap
5Cevap
bızımkıler yıllık daha fazla kazanıyor ama ne yazıkkı enflasyon ve kur farkından gozune cok buyuk gelıyor o rakam cunku dırek tl ye cevırıyorsun
Bizde her şey aşırı pahalı orada ucuz yemek çok fazla ucuz
evet bu konuda haklısın enflasyon diyoruz ya buna 1 doları 1 tl düşün sence ozaman nasıl bir durum olur
Aynen öyle ortalama bir yemek 400 lira
yapacak bir şey yok sonuc olarak her sey tuketıcıye donuyor bu ulkede
Türkiye'de de yeminli oldun mu sağlam para vuruyorsun düşük değil yani
Yeminli kimse olamaz
Binde bir olan var salla
Garson olarak gitsem temiz 5-6 bin dolar Amerika
Onu Türkiye'de daha iyi yapıyorlar 😅😅😅😅😅 Türkiye' de hayatta kaldıysa heryerde kalırsın
yazılımcı maaşları iyisinden 250K-350k arasında US'de bunda şaşılacak bir şey yok.
TR'de bir 4-5K arası alıyoruz düşük tabi.
16k dolar almiyor aylik
İş ilanlarına bak gör bende şok oldum
Ben garsonluga gideceğim onlar bile 5-6 bin dolar ilanlara baktım git indeed rakamlara bak
Ortalama 18-20 dolar saatlik eee bahsiste var her türlü 5-6 bin dolar alırım
3-4 bin dolar biriktirdim köşe olurum valla
Bizde hayat pahalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?