Ders calismak, simava hazirlanmak icin erken mi kalkmak lazim ve bir duzenin mi olmasi lazim?

Yillardir soylenen bir sey bu. Yks zamani, mezunken erken kalkmaya calistim 6-7 de falan surduremedim. Tabi o zamanlar kucuktum. Simdiki kadar mantikli dusunemiyordum.

Simdi ise kpss ye hazirlaniyorum. Programi yapiyorum iste sunlara sunlara calisayim diye. Saat farketmeksizin o programi uygulamaya calisiyorum.

Yani bazen sabah uyayamaz, erken kalkarsam o zaman basliyorum. Mesela bugun biraz stresliydim uyku tutmadi, gece de uyuyamadim 8 de kalktim. 8.30 ta derse basladim. Dun de guzel uyumustum. Saat 10 a dogru kalktim, kalkmak istemedim erkenden, o uykuya ihtiyacim varmis belli ki. Uyudum 10.30 derse basladim. Yaptigim programin yapabildigim kadarini yaptim dün.

Yetistirmek istedigimde de yetistiriyorum bu arada. Aksam 1-2 saat daha fazla calisip bitirebiliyorum. Sadece programda yapmadigim 1 tane maddem kalmisti dun. Aksam 9 da biraktim çalışmayı. Zorlasam o bir maddeyi de yapardim ama yorgun hissettim biraktim.

Bazen 2-3 saat kalkmadan calisabiliyorum, bazen 1 saat calisip 15-20 dk ara verip devam ediyorum. Bu iş duzenli olmazsa olmaz mi? Yani illa her gun saat 9 da kalk. Birer saat calis 10 dk ara ver vs seklinde mi gitmek gerekiyor?

Ben saati baz almak yerine o gun ki hedeflerimi yapmaya odaklaniyorum. Yapadigim da oluyor o hedefleri. Halsiz hissettigim, hic ders calismak istemedigim zamanlarda yapabildigimi yapip birakiyorum. Insaniz sonucta.

Duzensiz mi calismis oluyorum? Illa calisma saatlerin net, duzenli, programin hepsinin yapilmasi mi gerekiyor? Bu yaptigim sekilde guzel puan alamaz miyim? Sosyal medyada sanki herkes saati saatini uyarak ders calisiyor gibi geliyor da bana. Ben mi hatali ilerliyorum diye dusunmeye basladim.

Ders calismak, simava hazirlanmak icin erken mi kalkmak lazim ve bir duzenin mi olmasi lazim?