+1 yılBilmiyorum. Gerçekle bu kadar yakından yüzleşen biri olarak ileriyi ışıl ışıl her şey yolunda değil de arnavut kaldırımlı müthiş yokuşlu bir yol gibi hayal ediyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılo nasıl oluyo
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayat her zaman inişli çıkışlıdır, şurayı geçeyim gerisi düzlük diye düşünülecek bir dönüm noktası yok maalesef. Üniversiteyi kazanırsın bitirme derdin olur, bitirirsin iş bulma derdin olur, iş bulursun çalışma hayatında dertlerin olur , evlenirsin ev kurma derdin olur... Hayatta dertler bitmez şunu bir yapayım da geri kalanı rahat diyen insan hayal kırıklığı yaşar. İlerlemek her türlü olduğun yerde saymaktan iyidir bu yüzden karşına yokuş da çıksa, aradığın düzlüğü bulamasan da devam etmek gerek.
110 Yorumla
Soran+1 yılevet ama ünv kazandıktan sonra yolun belli oluyor en azından
- +1 yıl
Herkes mezun olduğu alanda çalışmıyor hadi onu geçtim herkes ilk girdiği bölümden mezun olmuyor. Yatat geçiş yapanı var, komple bırakanı var, başka işe yöneleni var, iş bulamayanı var, şehir değiştirmek zorunda kalanı var... yol belli değil yani sadece kendimiz için daha belirli hâle getirmeye çalışıyoruz.
- +1 yıl
Yorumlarda tıp okuyan falan demişsiniz ben tıp okuyorum hiç de öyle her şey belli gibi gelmiyor. Zorunlu hizmetle nereye atanacağım, uzmanlık olarak ne tercih edeceğim, ne zaman çocuk sahibi olabileceğim gibi şeyler düşünüyorum.
Soran+1 yılevet onlar da ayrı konu ama en azından doktor olduğunun bilincindesin ve belli bir yere gelip kazanmissin mesela ben uzmanlık alanimi nerde çalışmak istediğimi bile planladım ama fikirlerim değişebilir yeter ki kazanayım
- +1 yıl
1. sınıfta istediği uzmanlığı hâlâ isteyen 1 kişi bile tanımıyorum. Çok fazla unsur var düşünülmesi gereken, nerde çalışacağımız ise bize bırakılmıyor. En azından diye cümleye başlayacaksak en azından yaşıyoruza kadar gider bu konu çünkü her zaman ortaya atılacak bir en azından cümlesi var. Demek istediğim şu ben bir üniversiteyi kazanayım da sonra her şey yoluna girecek diye düşünmek yalnız. burada her gün niye hayal ettiğim gibi olmuyor soruları görüyorum. Bir anda bütün sıkıntılar bitmeyecek, bazıları bitecek yerine yeni sıkıntılar gelecek hayat böyle. Engel çıkacak aşacaksın o dönem mutlu olacaksın sonra bir daha engel çıkacak bir daha aşacaksın. Bir mutlu olacaksın bir mutsuz olacaksın böylece mutlu olduğun anlar daha kıymetli olacak ama sonsuz olmadığının farkında olduğun için de kaybettiğinde hayata küsmeyeceksin.
Soran+1 yılheh evet bir sorun biter başkası başlar hayat böyle yapicak bişey yok ama tıp kazanmak isteyip ve gerçekten kazanan kişi fazla yok bunu diyorum hani herkese kolay kolay nasip olmaz ülkede şartları çok zor
- +1 yıl
En basitinden KPSS'ye girenleri düşünelim. Herkes atanana kadar bir atanayım her şeye razıyım diyor, atandıktan sonra da her şeyden şikayet ediyorlar. Tıp istiyormuşsunuz hiç sağlık bakanının paylaşılmalarına gelen yorumları gördünüz mü? Özellikle pandemi döneminde halkın bize ihtiyacı var atama bekliyoruz yazıp duruyorlardı, covid servisinde çalışmaya bile razılardı. Bir de çoktan atanmış olanlara bakın yok iznim iptal edildi yok bana pandemi parası az yattı gibi sürekli şikayet ettiler. Hiçbir şeyin sonu güllük gülistanlık değil o amacı gerçekleştirene kadar herkes her şeye razı oluyor, sonrasında herkes sadece şikayet ediyor.
Soran+1 yılona bişey demedim ama mühendis veya başka bir meslek olmaktansa doktor olmayı tercih ederim benim karakterime daha uygun
- +1 yıl
O kişisel tercih artık ama iş üniversiteye yerleşmekle bitmiyor bunu demek istiyorum.
Soran+1 yılanladım zaten bitmez ama en azından yolun belli oluyor ona göre hareket ediyorsun
+1 yılBu hayatının her evresinde senin ile alakalı bir durumdur. Hedef, buna göre gayret ve çaba... Çünkü bakış açısında kimse hedefini kötüye göre kurmaz. iyi görülen hedeflerde seni yolunda bir hayatla buluşturur.
14 Yorumla
Soran+1 yılevet ve hayalimdeki hedefe ulaşırsam az da olsa yüküm hafifler diye düşünüyorum
- +1 yıl
Eğer yaşın 18 ise hedefe ulaşmak seni umduğundan çok daha iyi bir yere ulaştırır. Çünkü zamanı doğru ve iyi değerlendirmek çok çok önemli bir olgu
Soran+1 yılevet yaşım 18 hedefime ulaşırsam yüküm biraz hafifler ama stres yapıyorum
- +1 yıl
Stres yaptığın zaman bu stresi senin değil zamanın çözeceğini bil ve yükü zamana bırak
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Önemli bir dönüm noktası. Hayatının geri kalanında maddi manevi her şeyi belirleyecek, toplumdaki statünü ortaya çıkaracak önemli bir sınav. Stres normal ama bu stresle baş etmelisin.
25 Yorumla
Soran+1 yılevet ama stresle mücadele edemiyorum ve beni yoruyor
Soran+1 yılhep baktım artık vakit kaybı benim için
Soran+1 yılpes etmiyorum sadece işlerimi son ana bıraktığım için stres oluyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,8b cevap paylaştı.
u +1 yılGirer tabi ki de
01 Yorumla
Soran+1 yıldimi bencede
+1 yılAz da olsa düzelir umuduyla çalışıyoruz biz de söxölamqşd
13 Yorumla
Soran+1 yılmezun musun dmanshxks
- +1 yıl
Evet ahshhxjasmx
Soran+1 yılbu sene mezunlar kazanır ya açığa gecemedim
+1 yılhayır vize ve final dönemlerinde zengin bir koca buluyum bu çile çekilir mi diye düşünmeye başlarsın
:D01 Yorumla
Soran+1 yılhem zengin koca hem kendi mesleğim 😝
+1 yılGörmez dahada zor bı hayat başlar kafam olsyadi üni okurkendr calisirdim🤣🤣 sadece üni okumaka aptalliktir 😅
01 Yorumla
Soran+1 yılama yolun belli oluyor en azından stres az
+1 yılNryin yoluna girmesini bekliyorsun mesela? Her şey yoluna girmeyebilir
15 Yorumla
Soran+1 yılgenel olarak hayatımın çünkü stresliyim
- +1 yıl
Yani sana bağlı biraz. Yoluna girmesini geç daha kötü de olabilir olayı bilmiyorum ama evet. üniversiteye gidip bambaşka hayat kuranlar da var
Soran+1 yılyani şöyle ben geleceğimi garanti altına almak istiyorum şu an stresliyim ailemle aram pek iyi değil arkadaş ortamım yok ünv geçince bunların yoluna girmesini bekliyorum
- +1 yıl
Eğer kendini kapatmaz ve dışarıya açılırsan arkadaş ortamı edinebilirsin. Okuduğun bölüm de iyiyse geleceğin için iyi olabilir ve başka sehirdeyse okulun ailenle de arana mesafe koyabilirsin. Yani evet düzene girebilir
Soran+1 yılbaşka şehirde okumam mümkün değil ama kendimi dışarıya kapattığım için değil okul ortamım kötü olduğundan dolayı mecbur kaldım yoksa karakterim daha kötülesmeye başlamıştı ama okuduğum bölüm iyi olursa her şey yoluna girecek gibi hissediyorum veya bitince daha düzene oturur sanki hayatım
Yok. Her şey yeniden başlar. Hatta asıl mücadele üniversite bitince başlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılama belirsizlik olmaz en azından
Eğitim & Kariyer konusunda 954 cevap paylaştı. Her şey olmasa da aileden ayrılmak bazı konularda iyi gelecektir
01 Yorumla
Soran+1 yılbence de ama o mümkün değil
Eğitim & Kariyer konusunda 532 cevap paylaştı. :) hayat hiç bir zman yolunda gitmeyecek sürekli sen onu yoluna sokacaksın
03 Yorumla
Soran+1 yılevet maalesef ama ünv kazandıktan sonra bir miktar yoluna girmez mi
Soran+1 yılevet büyüdükçe dertler artıyor fakat şu an geleceğimi garanti altına almak istiyorum ailemle aram iyi değil arkadaş ortamım yok ünv geçince bunların yoluna girmesini istiyorum
Eğitim & Kariyer konusunda 544 cevap paylaştı. 2000 sonra doğan arkadaşlar üzülerek söylüyorum artık Türkiye'de üniversite okumanın geçerliliği yok. Buna şimdiden alışın ilerde hayal kırıklığı yaşarsınız
05 Yorumla
Soran+1 yılevet çok doğru ama mesela tıp okuyan ve radyoloji okuyan bir değil yani daha üst düzey bölümler için soruyorum
- +1 yıl
Hepsi için geçerli bir durum bu. Şimdi kazansan tıp bitmesi 2030 olacak neredeyse o zamana eğitim sistemimiz geçersiz ve yetersiz bile kabul edilebilir. Örneğin hukuk; nasıl artık asgari ücrete avukat çalıştırılıyorsa ve savcı, hakim, noterler alımları liyakatsizsa, suç örgütleri ile işbirliği yapılıyorsa bıkac sene sonra sağlık alanında da böyle olacak. Demem o ki bozuk düzende sağlam iş olmaz
Soran+1 yılevet orası öyle ama sağlık ve adalet pek aynı alanlar değil aslında çünkü sağlık insan hayatı söz konusu mesela korona olduğu zaman önemi daha çok artmıştı evet sistem kötü ama unv okumaktan başka çare yok ki insan her türlü kendini geliştirmeli zaten artık herkes okuduğu için meslekler önemini yitirdi ama sağlık bence diğer bölümlere nazaran daha farklı torpil vardır haksızlık elbette vardır fakat artık dünyanın her yerinde bu böyle
Soran+1 yıldoktordan çok sekreter olması nüfus fazlalığından kaynaklı ayrıca her önüne gelen kolayca sekreter olabilir ama doktor olmayi herkes beceremez ona bakarsan mühendisler de öyle evet ama her bölümde bu böyle eskisi gibi önemi kalmadı suanki lise mezunuyla geçmişteki bir değil artık herkes ünv okuyor
Asıl hayat mücadelesi şimdi başlıyor 😃
11 Yorumla
Soran+1 yılama en azından kazanma stresin yok ya
Herkes kazandığında her şey bitiyormuş gibi anlatıyor ama geldiğinde üniversite mezunu olsan bile yoluna girmesi zor
05 Yorumla
Soran+1 yılama hayalimdeki meslek ise
Soran+1 yılevet başlamak zor geliyo
Soran+1 yılteşekkür ederim
Acik sacik giyinmedigin kapali giyindigin sevgi pesinde kosmadigin surece basarirsin herseyde
01 Yorumla
Soran+1 yılsevgi peşinde koşmamak derken
Yolundan çıkar genelde
01 Yorumla
Soran+1 yılnedenn
+1 yılnerede ne kazandığına bağlı
01 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da tıp mesela
+1 yılabi olay üniversiteyle felan değil sende bitiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl bende
+1 yılBittikten sonra girer her şey yoluna
03 Yorumla
Soran+1 yılheh aynen ama kazanınca da bir miktar düzelir
- +1 yıl
Elbette
Soran+1 yılinşallah
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hayat yeni ve gerçek olarak o zaman başlar
03 Yorumla
Soran+1 yılama ünv kazanmak daha stresli değil mi
Soran+1 yıl😔😔bana öyle geliyor sonuçta yolun belli olcak en azından
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Giriyor daha özgüvenli oluyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yıldimi ya bende öyle düşünüyorum
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hayır
Bu sefer de yeni masraflar baaliyo02 Yorumla
Soran+1 yılo da doğru ama belirsizlik. kalkiyor en azından
Gizli Üye(18-24)+1 yılSonumu getiriyor benim o kadar söyleyim
04 Yorumla
Soran+1 yılnedenn
Cevap sahibi+1 yılHer şey o kadar kötü gidiyor ki dayanamıyorum
Soran+1 yılniye ya
Cevap sahibi+1 yılOlmuyor işte
Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. giredebilir girmeyedebilir
02 Yorumla
Soran+1 yılgirsin girsin
+1 yılAmerikan rüyaları….
01 Yorumla
Soran+1 yılyaa niyee
+1 yılGirmez
01 Yorumla
Soran+1 yılneden
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılPek sayılmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılneden
- +1 yıl
karışık
Daha kotu olur ahah
01 Yorumla
Soran+1 yılneden
Hayır tabi ki de
06 Yorumla
Soran+1 yılnedenn
Soran+1 yılbenim lisede. oldi
Soran+1 yılbence ünv o kadar da kötü değildir ortamla alakalı aslında
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGirmiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılnedenn
- +1 yıl
Daha da moka sarıyor
+1 yılBenim doktor eşim ( çocuğumun babasi)
02 Yorumla
Soran+1 yılçok iyi ya bende doktor olmak istiyorum eşim de olsun isterim yani
- +1 yıl
Hmm umarım hadi bakam
+1 yılHayat asil o zaman baslar
06 Yorumla
Soran+1 yılama ünv kazanmak daha zor değil mi
- +1 yıl
Yani ama çok farklı ua
Soran+1 yılsonuçta yolun belli olcak
- +1 yıl
Yani evet ama zor bir surec
Soran+1 yılorası öyle
- +1 yıl
Tabikide
Gizli Üye(30-35)+1 yılyolunda gitmeyen ne güzelim? <3
08 Yorumla
Soran+1 yılhayatım
Cevap sahibi+1 yılama neler işte? herkesin yolunda gitmeyen şeyleri var?
Soran+1 yılmesela geleceğimi garanti altına almak istiyorum ailemle aram iyi değil arkadaş ortamım yok bunların ünv geçince yoluna girmesini bekliyorum
Cevap sahibi+1 yılarkadaş ortamın düzelir emin ol ama ailenle olan sorunun neler?
Soran+1 yılgenel sorunlar işte
Cevap sahibi+1 yıldüzelir güzelim şu an ailenle yaşamak zorundasın ve ekonomik özgürlüğün yok değil mi
Soran+1 yılolucak yakında ama şu an yok
Cevap sahibi+1 yılİşte o zamana kadar sabret daha sonra her şey yoluna girer
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğişir
04 Yorumla
Soran+1 yıldimi ya
Cevap sahibi+1 yılDuruma bağlı benim gibi sinir stres takıntı anksiyete hastası isen hiçbir şey değişmez ama aile gibi küçük sorunların varsa hayatın daha güzel olur
Soran+1 yılbilmiyor anksiyetem var mı ama genel olarak hep stresli bir insanim
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorsan yoktur
Eğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hayır girmez
01 Yorumla
Soran+1 yılneden
Zannetmiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılneden
Evet
01 Yorumla
Soran+1 yıldimi ya sonunda biri dedi
+1 yılgirmez