Zorlu bi dönemden sonra mevzun olduktan sonra neler hissetin?

Zorlu bi dönemden sonra mevzun olduktan sonra neler hissetin?

Son yarıyıl 2 dersim kaldığı için ücretli öğretmenliğe başvurmuştum çalışıyordum okurken okul öğleden sonra 13-18 arasıydı müdür yardımcısı izin vermediği için o gün mezuniyetime gidemedim içimde kaldı inşallah o kadının da gerçekten çok istediği bir şeyler uhte kalır, hakkımı helal etmiyorum aklıma geldikçe gözlerim doluyor. Benim çocukluk hayalimdi o okulda okumak ama işte...
Üniversteye gitmedim gerek yoktu babam büyük bi müteahit babamla inşaat işlerine başlayacaktım babamla ilerleyecektim ama okulun son günü harbi çok üzüldüm mükemmel bi lise ortamım vardı birde benim okulum kampüstü kolejde okudum anaokuldan liseye kadar var ben 7 sene o okulda okudum totalde bazı arkadaşlarım 10 senelikti aile kardeş gibiydik yani bir nevi okul değil evimdi ağlayacaktım baya kötü hissettim
Üniversite hiç zorlu değildi. Bölüm birincisiydim ama mezuniyete katılmadım. Üff kalabalık, her köşede fotoğraf çektiren birileri falan. Bana samimi gelmiyordu yani. Okulla alakası olmayan insanların o kadar hevesli mezun fotoğrafı çektirmesi bana hep komik gelmiştir.
Kişiden kişiye değişiyor bu durum. Okuldan memnunsa üzülür insan. Memnun değilse mutlu bile olur. Genelde iş arama durumlarından dolayı noşlukta hisseden çok olur. Ben üzülmüştüm bitti diye 🙂
Cevap
80Cevap
Ben iyi hissetmiştim.
Benim gelecek kaygım yok, lisenin son günü oldukça duygusaldım ve ağlayacaktım neredeyse.
Aynı şeyi askerdede yaşadım ama daha hafif bir duyguydu, o sıralara son kez askerde miye dershanesinde oturdum ve o sıralara her oturduğumda aklıma lise yıllarım gelmişti.
Ohh be diyememiştim şimdi nasıl iş bulacagım telaşına düşmüştüm
Bir tane sigara yaktım tüm fakülteyi gezdim zaten g*tt içi kadar bir yer anılar canlandı güzeldi.
İki defa mezun oldum. İkisinde de boşluk hissi oldu.
Çok güzel duygulardı ve bir çok şeyi yapmıştım o dönemde.
Çift dikiş bitirince oohhh kurtuldum m.. k yerinden demiştim.
Yıllardır hâlâ kabusum oluyor. Rüyalarıma giriyor. Veremediğin dersin var ortalaman tutmuyor diploman geçersiz diyorlar rüyamda.
Okul bitti işe girip çalışma zamanı geldi diye düşündüm
Bir cacık geçmedi.
Allah’ın belası okul hele şükür bitti dedim direkt askere gittim
İçim kıpır kıpır olmuştu.. Sevinçten havalara uçmak istemiştim.. Ahh gençlik ahhh.. 😅
Çok güzel bir gündü benim için omzumdan büyük bir yük kalkmıştı
Sevmediğim bir bölümü okuyup işsiz kalacağım için üzülmüştüm.
Umrumda olmadı ben kendi mezuniyet törenime de katılmadıydım
Eveeeeeeğt Furkan hayat şimdi başlıyor bitti gençlik dönemin mücadele vaktin resmi olarak başladı. Allah yardımcın olsun demiştim. O gün bugündür mabedimi doğrultamadım :(
Hiç böyle bi fotoğrafim olmadı. Bölüm okuyorum şimdi bitince de olmayacak. O mezuniyet törenlerinde analarıyla babalariyla musmutlu pozlar veren kızlardan olamadım.
Hayatımın kötü bi dönemiydi… pekte bi şey hissedemedim.. mezuniyete de katılmamıştım zaten… yüksek onurla mezun oldum ama keyfini çıkarmamışım şimdi düşününce bi daha üzüldüm… 🥲
Liseden mezun olduktan sonra huzura kavuşmuş gibi hissettim çünkü lisenin bulunduğu yer ve ortamı iyi değildi pek
Okul bittiği gün koca bir hiç olduğumu düşünmüştüm okul bitti ve hiçbir şey bilmiyorum diyerek
Keske benimde bitsede yasayabilsem
okudugum yer hem prestijli hemde bölüm iyi
haliyle daha okuldan mezun olmadan insanlar zaten bi iṣ yapmıṣ oluyor veya teklif geliyor
aynı ṣeyleri kendim içinde ümit ediyorum inṣ öyle olur
Koç Üniversitesi mi
Çok heyecanlı idim. Mutlu olmuştum. Ailemi gururlandırdıgım için sevincliydim.. Nişanlım ile evlenecek olduğum için önemli bir aşamayı asmistim
Bir yandan mutluydum bir yandan içimde burukluk vardı sevdiğim erkek beni terk ettiği ve onunla bu mutluluğu paylaşamadığım için
Mezun olmamla iş bulmam arasında 1 ay olduğu için pek bir şey geçmemişti. 😂 İşsizlik sendromu yaşayamadım.
Yüksek lisans sonunda çok mutlu olmuştum, nihayett bitti dedim, hiç bitmeyecek sanmıştım) son ayları baya yorucu geçmişti..
Henüz üniversiteden mezun değilim ama liseden mezun olurken çok duygulandım ve üzüldüm çünkü benim için lise bambaşkaydı
Bir daha ben bu sıralarda oturup eğlenemeyeceğim, her gün okul derdim olmayacak diye üzülüp baya ağlamıştım.
Bundan sonra ne bhk yiyecem dedim sonra hiçbir şeyim düzgün gitmedi zaten özellikle iş hayatıyla başlayan aşk hayatım bgktan
Ben okumayı seviyorum mezun olmayı değil hocam bir sürü bölümü yarım bırakıp durdum bitirmedim
Hiçbir şey geçmedi çünkü ben pandemi bebek mezunuyum😭
Liseyi bitirirken baya üzülüp ağlamıştık hepimiz çünkü okul 2ci ailemiz gibiydi hele ki okul müdürümüz çok tonton babacan birisi hepimize okadar iyi davranırdı ki öğretmenlerde aynı şekilde okula gitmek için can atıyoduk normalde hiç bir öğrenci okul müdürünü görmek istemez bizimki her sabah girişte bekler öğrencilere sarılır derdiniz var mı diye sorar. Ben kravat bağlamayı hiç beceremem her sabah o bağlardı şimdi çok özlüyorum o günleri ama artık üniversitedeyim işte soğuk saçma bi yer.
Asıl askerliğin yeni başladığını düşündüm ve öyleymiş
Daha mezun olmadım lise mezuniuetinde bu ne saçmalık demiştim tören falan
Oooo neler neler geçmişti de kursakta kaldı
üniversiteye başladığım zaman bile okul bitince boşta kalacağımı biliyordum.
Tatminsizlik hissettim, bu muydu yani üniversite hayatı...
Bişey geçmedi Fenerbahçenin maçı vardı gittim onu izledim kantinde
Uniye gitmedim ama liseden mezun oldugumda bisey dusunmedim desem yeri var mezuniyet belgemi almaya bile gitmedim. Sadece icimden oh iyi ki bitti kurtuldum dedim
Sevindim oh be bitdi dedim okumak bitdi mi? Hayır şimdide ikinci unimi okuyorum😅✌️
Üzülmüştüm Eskişehir'den arkadaşlarımdan evimden ayrılıcam diye
Kurtuldum.😂 Tam olarak böyle bir rahatlama geldi.
böyle tahmin etmemiştim. çabuk iş bulacağımı düşünmüştüm
Kaç tane üniversite bitirdim bilsen. artik hobi oldu
İyi bir bölüm okuduğum ve ben okurken 40 ile atandıkları için hemen o yıl atanırım sanmıştım 🤦🏼♀️
Evlendikten sonra okudum ben çok zordu yol uzaktı dersler zordu yani zorlu bi süreçten geçtim sonunda da oh be dedim bitti gerçekten ama şurası sıkıntı hiçbir mezuniyetime katılamadım gerek maddi gerek manevi sıkıntılardan dolayı o kısmı üzüyor insanı
boşluğa düşmüştüm hayat, işsizlik, gelecek kaygısı vs ve hala devam ediyo 😂
İçimden bir şey geçmedi, okuldan son inişimi de yaptım gittim
Bitiremediğim bi okul oldu. Diğerleri bitince mutlu oldum
Yüksek lisansa devam ettiğim için pek mezun gibi hissetmedim
yi stress olmuştum finallerde. Sonra müthiş bir huzur. Güzel bir histi 😃
İçimden Allah'ım çok şükür ama şimdi ne yapıcam issiz
Kendimi bişey oldum sanmıştım
Şımarıklık işte 😂
Oh be dedim sonra iş bulma çabaları nasıl olcak nasıl bitcek
Bitti yarabbi şükür Allahım çok tik yarabbi adaklarımı yerine getireceğim demiştim
Şimdi ne b0k yiyeceğim demiştim sşlkjafkşldsagjsdag
Seneyi uzatmamanin vermiş olduğu mutluluk hakimdi
Hiç bir şey :D Zaten işimi bulmuş çalışıyordum :D :D
Bir daha ders çalışanı (bippppp) 😂
Şimdi yandın geçim derdi başladı
Mezun olunduğunda bu kadınların süper mini giymelerini anlayamayacağım hiçbir zaman...
Çok heyecanlıydım Şimdi ne olcak diye Bi bk olmadı 🤣🤣
Mezun olmadım direkt emekliye ayırdım kendimi boşuna okuyorsun olum diyip okulu bıraktım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?