Arkadaşlar dersler anlaminda zor mu diye sormuyorum, mesleki görevleri yaptiklari iş çok zor mu onu soruyorum ve Fizyoterapi ve rehabilitasyon istiyorum ama aklımda birkac soru var bunları cevaplayabilirseniz sevinirim
--> Şimdi fizyoterapistler eğitimleri boyunca egzersiz ve masaj falan görüyorlar ya , bunların hepsini bilmeleri gerekiyormu ezbere yani? Mesela fizik tedavi doktoru yardimci olmazmi bu egzersizi 3 kere falan yaptir diye? (Youtube kanallarina mesela fizyoterapistler birsüru egzersiz videosu falan atıyorlar mesela osteoporoz, kiföz vs... gibi bütün kemik hastalıkların egzersizini bilmeleri gerekiyormu)
--> Fizyoterapistler gorevlerini yaparken hesaplama falan yapıyorlar mı yani bunu çarp, bunu böl falan , matematik kullaniliyormu kısacasi görevlerini yapmak için?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü, hem teorik hem de pratik bilgiye ihtiyaç duyan bir alandır. Bu bölüm, kas ve iskelet sistemi hastalıkları ile ilgili olup, bu hastalıkların tanısı ve tedavisi üzerine odaklanmaktadır. İletişim becerilerine sahip olmak, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ilgili kanun, mevzuat ve yönetmelikleri takip edebilmek, kanıta dayalı ve ileriye dönük düşünme gibi yetenekler gerektirir.
Ayrıca, bu bölümde ekstra titizlik ve dikkat gerekmektedir. Bazı özel sağlık kurumlarında sık sık ek mesai yapılabilir ve kamuda çalışmak için KPSS’ye girmek gerekebilir. Bu nedenlerle, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü bazıları için zor olabilir.
yani her bölümün, her mesleğin kendine göre bir zorluğu var önemli olan bu bölümün sana uygun olup olmadığı