Rahmetli babamda tır şoförlüğü yaptı 33 yıl. Ben tır kamyon ve diğer küçük araçları kullanabiliyorum fakat hiç otobüs kullanmadım.

Rahmetli babamda tır şoförlüğü yaptı 33 yıl. Ben tır kamyon ve diğer küçük araçları kullanabiliyorum fakat hiç otobüs kullanmadım.
Merhaba, hostes olmanıza gerek yok bu işi yapmak için. Belli başlı kriterler var yani onları sağlamanız yeterli olacaktır. Mesela belli bir yaşın üzerinde olmalısınız. Bildiğim kadarıyla 24 yaşında olmanız lazım minimum. Sonrasında da bu işi yapmak için gerekli ehliyete sahip olmalısınız. Önce B sınıfı alıp sonra D veya E sınıfı ehliyetinizin olması gibi birtakım kriterler var. Zaman içinde hepsini tek tek sağlayıp olabilirsiniz. Başarılar dilerim.
Otobüs şoförlüğünde bir hiyerarşi yok. Hostes olmak sadece zaman kaybı. Yapman gereken önce B sınıfı ehliyet sahibi olmak. B sınıfı ehliyet edindikten sonra D sınıfı ehliyet alacaksın ve SRC-1 SRC-2 ile psikoteknik belgelerini tamamlayacaksın. Bu şekilde otobüs şoförü olabilir, tecrübe kazandıkça daha iyi firmalarda çalışabilirsin.
Cevap
11Cevap
Hayır hostes olmanıza gerek yok !!
E Sınıfı Ehliyet: Otobüs şoförü olabilmek için E sınıfı ehliyetinizin olması gerekmektedir.
Ticari Taşıt Kullanma Belgesi (T4): Ayrıca ticari taşıt kullanma belgesine (T4) sahip olmanız gerekmektedir.
Yaş ve Eğitim Durumu: En az ilkokul mezunu olmalı ve 23 yaşından gün almış olmalısınız.
Mesleki Eğitim: Meslek yüksekokullarının otobüs kaptanlığı (şoförü) bölümünden mezun olabilir ya da özel sürücü kurslarında verilen mesleki eğitimleri alabilirsiniz. Bu eğitimler trafik, ilk yardım, motor, taşımacılık hukuku, davranış bilimleri, uygulamalı sürücü eğitimi, öfke kontrolü, taşıt bakımı, sigorta, işletme bilgisi ve sürüş psikolojisi gibi konuları içerir.
Bu gereklilikleri karşıladığınızda, şehirler arası otobüs şoförü olabilirsiniz
Çok teşekkür ederim ya zahmet verdim sağolun eyvallah
Zahmet söz konusu bile olamaz rica ederim :)))
canli yuk zordur ama tir kullanabiliyorsan bu buyuk avantaj ayrica hosteslik degil direk soforluk olarak basvur buyuk sehirlerdeysen belediyelere otobus soforlugu icinde basvuru yapabilirsin
E veya D tipi ehliyet alınması gerektiğini biliyorum d sanırım kamyonetti. Umarım alabilirsiniz güzel bir meslek. Yakışır
Teşekkür ederim canım benim
Rica ederim 😊🌷
valla kolay değil ehliyet ve tecrübe ister kolay değil koca otobüs
Evet ama en son yapacagım iş olsun 7 yıllık muavinlik tecrübemle söylüyorum
Motordan da anlıyorsan yaparsın.
TIR kullanıyorsan otobüs de kullanırsın
Başka işiniz yok mu Allah aşkına
Seni orada kurtlar kuşlar yer
Her kuşun eti yenmez rahat ol
Baban daha iyi bilir
Bir daha oku istersen
Okudum kardeşim belki babanın çevresi daha çoktur demek istedim otobüs şoförü arkadaşları filan vardır bu arada bizim serviscilerde büyük otobüs kullanan kadınlar var
Eyvallah çok sağol abi
Bir sürü aşaması var
Direkte baslarsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?