Arkadaşlar 2 aydır falan yurtta tek başıma kalıyorum ama alışamadım evimi çok özlüyorum. Sürekli ağlamaklı oluyorum. Sizce oda arkadaşı filan mı bulsam eve mi çıksam ya da tekrar yks'ye mi girsem
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen de ilk başlarda yatılı okulda başladığımda zorlanmıştım Ama daha sonra arkadaş ortamına alıştıktan sonra daha kolay olmuştu yani bunu biraz da sınav gibi düşünebilirsiniz çünkü hayatımızın her alanında anne babaya da ailemiz bizimle birlikte olmayacak, bundan kaynaklı olarak da en azından hayata alışma süreci olarak görebilirsiniz ve zaman içinde alıştıkça Kendi başınıza bireysel sorumluluklar alabilecek ve yalnız kalmaktan hoşlanabileceksiniz en azından bir sorumluluk içgüdüsüyle hareket etmeyi çok güzel bir şekilde öğreneceğinizi düşünüyorum.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendini alışamadım diye kodlamamalısın. Oda arkadaşı bulsan ona da alışamayabilirsin, eve çıksan masrafın artacak, tekrar sınava hazırlansan o daha da zor bir süreç. Eğer okuduğun bölüm ve şehirden memnunsan zamana bırakmalısın, bir süre sonra istemsizce alışacaksın. Alışma sürecinde keyif aldığın etkinlikleri yaparak süreci kolaylaştırabilirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılSiz ne kadarda alıştınız
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen maalesef aile evinde kaldım ama okadar pişmanım kii anlatamam hele ki ailen baskıcı ve sorun yaratan tiplerse. Başka şehire gitmeyi düşündüm son bir ay ama üniversitemden memnunun zaten buyüzden kaldım. Okumak için uğraşırken ailemden kurtulmak için kendi evime çıkmak istiyorum. Çocuken ailenden sevgi şefkat görmediysen 18 yaşından sonra onlardan kaçacak yer arıyosun. Sende al bol bol kitap oku , film izle , dışarı çık , arkadaş edin, sinemaya git, sosyaleş etkinliklere falan katıl alışırsın. Senin yerinde olmak için çok şey feda ederdim😪
02 Yorumla
Soran+1 yılAbla ben ailemi seviyodum ya çok özlüyorum
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum seni canım ama hayat bu yani benim arkadaşlarımın bazılarıda başka şehire gittiler 3 ayın içinde alıştılar sende alışırsın. Başarılar dilerim sana güzelim ailenide bol bol ara görüntülü konuş kendini yalnız hissetmezsin , özlemini giderirsin
+1 yıl3 ay surmustu benim alismam da. Aile baglari guclu insanlar icin yalnizlikla ve uzaklikla bas etmek zor oluyor. Alisacaksiniz biraz zaman alacak ancak mutlaka alisacaksiniz. Burada ogrenmeniz gereken cok seyler var. Akisa teslim olun, uzakta okumak daha hizli olgunlastiriyor insani emin olun.
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
48Cevap
+1 yılBunları göze alarak yurda yerleşmen gerekiyordu evlerin fiyatı uçmuş eğer güvenilir birkaç arkadaşın varsa ortak ev tutabilirsiniz üniversiteyi bırakman saçma tercih etmem yksye tekrar girsen aynı şekilde yine yurda gitmek zorunda kalıcan istediğin bölümü okuyorsan devam etmelisin hangi bölüm üniversite okuyorsun
00 Yorumla
+1 yılEmin ol alışınca yurdun aile evinden çok konforlu bir yer olduğunu anlayacaksın. İlk zamanlar böyle hissetmen normal. Spor yap dışarı çık olduğum şehri gez. Mümkün olduğunca yurtta az vakit geçir sonra zamanla akşama kadar yurtta yatmak isteyeceksin
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılYurt ortamına alışamamis olabilirsin bence uyum sağlayacağın birinize destek olacağın bir oda arkadaşı edin ayrı eve de çıkabildiirsin
10 Yorumla
+1 yılBiraz sabret üniversite yılları en güzeli zamanla kafana göre insanlar bulursun seneye eve çıkarsın kendi düzenin kendi istedigin ev arkadasin evine gelen giden arkadaşların oldukça kendi düzenin olur kendini iyi hissedersin bende hic yurda alışamamıştım hatta depresyonda olduğumu düşünüyodum sonra en iyi arkadasimla eve çıktık falan derken çok alıştım çok güzel oldu hatta suanda aile evine alışmakta zorlaniyorum desem yeridir 🥰🥰yani sıkma canını düzenin oturdukça iyi hissedersin
30 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yıloda arkadaşını falan ne yapacaksın kim bilir hangi sorunlu ile aynu odayı paylaşacaksın tanımadığın biriyle aynı odayı paylaşmak kolay mı sanıyorsun
10 Yorumla
+1 yılHerkese aynı oluyor başlarda alışmak zor geliyor eğer biriyle eve çıkarsan daha rahat ve evinde hissedersin ancak yemekti bulasikti ugrasman gerekir. Bence yurtta iyi bir oda arkadaşı bul odanda memnun değilsen oda değişikligi yapabilirsin. Arkadaşlarınla iyi olursan güzel geçer.
00 Yorumla
+1 yılBen yurda kaçmak için her şeyi yapıyorum sen evimi özledim diyrosun eve dönünce ailen bu konuda eskisi gibi iyi olmayacak sakın bırakma daha çok bunalırsın.
00 YorumlaAlışırsın merak etme senin gibi kişiler tanıdım üniversitede ben de ama mezun olurken hepsi eve dönecekleri için ağlıyorlardı. Bu bi süreç kolay bi şey değil ama keyifli bi dönem tadını çıkarmaya bak
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılSenin yerinde olmak icin herseyi veriridim ya, alisirsin zamanla oda arkadasinla anlasacagin ne malum? Rahatsin iste
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılYurtta kalmamak için tekrar sınava girmek mı? Jskskd
17 Yorumla
Soran+1 yılAilemin yanındaki üniversite 9 bin ben 14 bin yapmıştım tekrar girsem 9 bin yapar mıyım ki
- +1 yıl
Aile yanında üni mı okunur aw
Soran+1 yılKatlanamıyorum yalnızlığa
- +1 yıl
Hayat böyle işte, daha hızlı büyürsün, hayatın boyunca ailen yanında olmayacak
Soran+1 yılAma gene de üniversiteyi bitirdikten sonra yalnız kalsaydım keşke
Soran+1 yılÇok küçükmüşüm gibi hissediyorum
- +1 yıl
Bu şekilde büyürsün işte. Az sabret
+1 yılDaha çok kısa bir zaman geçirmişsin. Bunun bir süreç olduğunu aklına sok ve ona göre devam et hayatına. Demek istediğim zaman çok çabuk geçiyor. Okuluna, derslerine vs odaklanırsan ev özleminde azalır. Alışır gidersin
00 Yorumla
+1 yılOda arkadaşı problem. Özelin kalmıyor. Oda arkadaşı değil yakın arkadaş edin kendine. Yakın olun, herşeyi paylaşın ama kendi odanızda yalnız kalın.
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum kykda kalan biri olaraktan
- +1 yıl
Ve hatta bunu hayatın hemen her evresi için söylüyorum :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılMutlaka sabret, hamama giren terler. Bende yaşadım o durumu, hatta okulu bıraktım başka nedenlerden dolayı. Normal olarak arkadaşın olsun, derslerine çalış et. Zor ama bazı şeylere sabretmek zorundayız... Arada eve git.
00 Yorumla
+1 yılOda arkadaşı olması iyi olur, yalnız hissetmezsin ve kolay alışırsın, okul hayatı güzeldir, alışınca eve gitmek istemezsin, azıcık sık dişini
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSeni çok iyi anlıyorum bende yurtta kaldım bazen insan diyo keşke evimde olsam filan ama bunlar hep seni güçlendiren şeyler inan bana ben asla ilk geldiğim gibi değilim daha güçlü daha özgüvenli inan bana ve boşluğun olursa arda evine git ya da görüntülü ara ama asla pes etme bence yani kendimden yola çıkarak söylüyorum ama sen bilirsin yinede ve ağlaman gelincede ağla
10 YorumlaBen bi haftada alıştım, evden 1600 km uzaktyım:)
Sadece okulu sevmiyorum:(00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 311 cevap paylaştı. Oda arkadaşı bulmanı ya da sosyalleşmeni özlüyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Özlüyorum ne alaka
- +1 yıl
öneriyorum demek istemiş galiba
İyi anlaşabilecegin oda arkadaşların olsa eve bile gitmek istemezsin.
00 YorumlaYalnız olursan daha yalnız hissedersin kafana göre bir arkadaş bulursan çabuk alışacaksın
00 Yorumla
+1 yılYurt emniyetlidir, duygusallığı bırak derslerine odaklan
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. Okulu bırak ewine dön herkes okuyacak diye bi kural yok amelelik işlerini kim yapacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTekken sıkılıyor olabilirsin ama muhtmelen başkalarıyla da yapamazsın.
Bunu altı sene üni okumuş, kyk, ev ve özel yurdu başkalarıyla paylaşmış biri olarak söylüyorum…07 Yorumla- +1 yıl
En iyisi sizce hangisiydi
Cevap sahibi+1 yılTek odada kalmak en huzurlusu.
Sebebi de diğer insanlarla mutlaka uyumsuzluk oluşturacak şeyler oluyor. Mesela ev en rahatı kendi odan varsa ama orada ortak masraflar ve sorumluluklar oluyor. Bazı uyanık tipler bu masraf ve sorumluluk konusunda gerekeni yapmayabiliyor veya eve girip çıkan konusunda uyumsuz davranabiliyor.
Yurtta ortak pek masrafın olmaz ama kendine ait alanın yok. Kafa dinleyecek fırsat veren olmuyor. Sürekli bir hareket ve gürültüye maruzsun. Özellikle de uykun hassassa hiç tavsiye etmem..:
- +1 yıl
Bende çok seviyorum tek kalmayı ama bazende sıkılıyorum oda arkadaşımlarim iki tane biri sevgilinsin yanına gitti böyle gitseler diye dört gözle bekliyorum yurttan sabahın sekizinde çıkarım akşama kadar sokakta dururum okul kütüphane kurs falan derken yurda nadir gelirim oda arkadaşımladim iyi hoş insanlar ama ben alışkın değilim çok kişi durmaya
Cevap sahibi+1 yılBen son dört senemi üç kişilik yarı özel kyk da geçirdim. İlk odamda başta geçici kişiler yerleştirildi sorun olmadı benim için sonra sabit gelen kızlardan birini hiç sevemedim tavırları ergenliği vs ile alakalı pistide. Diğer kızla anlaşırken son son ona uymaya başlayınca dilekçe verdim ikinci sene başka odada başladım. Orada da başta iyi anlaşsak da sendeki gibi kızın biri sürekli sevgilisinde kalırdı diğeriyle sabit kalırdım zaten aynı bölümdeydik. Sabit kaldığım kız bir süre sonra pek sınır tanımaz ve pervasız olmaya çok fazla bana dahil olmaya başladı. Mesala izinsiz bazı eşyalarımı kullanır kirli bırakırdı. Mekana giderdik son dakka param yok derdi. Sürekli bir şey isterdi karşılıksız. Son son her gittiğim yere bile bana yapışmaya başladı. Sürekli de oradan da bir şeyler ister beni zor durumda bırakırdı. Neyse burnunla da çok fena kavga ettik odaya yeni gelen kızla son iki senemi başka odada geçirdim. Allahtan son iki senem daha huzurluydu 🤦🏼♀️ oda arkadaşlıkları genel olarak pişmanlıktır. Dengeyi tutturmak zor mesela samimiyet fazlaya kaçsa sınır tanımazlık baş gösteriyor,
Samimi olmayayım desen soğuk bulup seni istemeyip öteki kızla gruplaşma doğuyor… zor yani 😄- +1 yıl
Benimde üç kişi şu anda biri sevgilsinde diğeri odada hasta ona bakıyorum benimkiler de hep odada sevgilisiyle konuşuyo bu beni çok sinir ediyor ben ders çalışmaya başlayınca kapatıyorlar ama bu sevgilisine giden çok pervasız fazla samimi davranıyo bana ve diğer kıza benim pek hoşuma gitmiyor ondan diğer kızla daha samimi sıkı fikilar şu anda da hasta işte burada duran sevgilinin yanında kalan çok cıvık geçen sabah uyurken öptü mesela beni yarı uyaniktim öptü görüşüruz falan dedi
Cevap sahibi+1 yılFazla samimiyet yapan insanlar beni hep tedirgin eder açıkçası ve hiç yanıltmadı da. Çıkarları, istekleri, şımarıklıkları, mesafe bilmez tavırları hemen peşinden gelir. Kimle üni ortamında hızlı samimi olduysam aram açıldı. Kiminle yavaş arkadaşlık oluşturduysam daha güçlü bir arkadaşlık oldu. İnsanlarla ilgili naçizane gözlemim 😄
- +1 yıl
Bende tedirginim bu yüzden fazla samimi olduğu için sadece benimle değil genel olarak herkesle öyle davranan nir kız
+1 yılAlışırsın olmadi dersleri yüksek tut yatay gecis yap
00 Yorumla
+1 yılMerhaba kolay degil biraz daha sabret yine olmuyorsa oda arkadası denersin
00 Yorumla
+1 yılKüçük şehir sıkılırsın büyük şehir zevkli geçer
00 YorumlaZamanla alışacaksın umarım. Kendine aktivite edinmeye çalış iyi hissedersin. Ben 10 aydır ailemi çok az gördüm ama nedense bende zorlanma hissi olmadı. Senin ailenle bağların kuvvetli demek ki
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılAlışana kadar direnmelisin. Sonra ayrılmak istemeyeceksin.
00 Yorumla
+1 yılİlk etapta belki alışmak zor ama, bence alışmaya çalışman daha sağlıklı. Bu sürecin sonrasında kendi kendine yaşamayı şğrenmiş olacaksın.
00 Yorumla
+1 yılEn iyi en eğlenceli zamanlarım boş ver alışırsın sonra çok özlersin hayatımı yaşa
00 YorumlaBen memurum tokide 2 1 deyim yakin olsaydim.. ev arakadasi olurduk
00 Yorumla
+1 yılAlışırsın bırakma sakın pişman olursun emin ol
30 Yorumla
+1 yılArkadaş edinsen alişirsin sıkılmazsın
024 Yorumla
Soran+1 yılKolay kolay edinemiyorum ki
- +1 yıl
Neden peki cekiniyomusun yoksa korkumu var
Soran+1 yılAslında çekiniyorum işte zaten yağı olarak soğuk biriyim de
- +1 yıl
Aslında soguk olman iyi bişey ama arkadaş edinmek için iyi degil cünki sen yaklaşmazsan karsıdaki yanliş anlamayın bu soguk yapıyor diye size yaklaşmaz
Soran+1 yılEvet muhtemelen öyle oluyo üzülüyorum
- +1 yıl
Oda size sıkıntı üzüntü getiriyo ve canınız sıkılıyo yanlız kalıyosunuz bu seferde ister istemez evi anneyi babayı özlüyosunuz
Soran+1 yılSanırım öyle oluyo
- +1 yıl
Sizle sohbet etmeye başladık sizi cözmeye basladım ve aslında içinizde bişeyde yok
Soran+1 yılYa sıkıntı var işte sürekli ağlamaklı oluyorum evimi özlüyorum
- +1 yıl
Uzak biyerden bilmedigin memlekete geldiysen özlem oluyor başta dedigim gibi kynaştıgım zaman bu sefer evi unutuyosun hak veriyorum ilk defa uzaga gidiyosan
Soran+1 yılİlk defa evimden ayrıldım 2 aydır burdayım ilk ay annem benimle kalmıştı şimdi 1 aydır yalnızım
- +1 yıl
Birde artık alişma vakti herzaman anne yanında olmaz kendi ayakların üstünde durman gerek ve derslerine odaklanman gerek peki hangi memleketten memlekete gittin
Soran+1 yılYakın aslında 1 saatlik yol filan zaten yakın diye orayı yazdım hatta evden gidip gelmek istiyodum sonra karı var kışı var yapamazsın dediler yurt tuttuk
- +1 yıl
Bıde yakınmış yol masaraflı olur kalman mantıkkı ve herfün 1 saat yol cekilmez bence
Soran+1 yılİşte haklısın ondan yurt tuttular haftasonları gidip geliyorum liseden arkadaşım bana şey demişti bence sen gidip geldiğin için alışamıyosun demişti ama gitmeden de duramıyorum
- +1 yıl
Gidip gelceksin eve ama binevi burasınıda evin gibi olarak düşünceksin
- +1 yıl
Ordamısın
- +1 yıl
İnsan her yere alişr
Soran+1 yılİnşallah alışırım ya
- +1 yıl
Selam
- +1 yıl
Alışırsın alışmayacak bir şey yok İnsan Onu her şeye alışır
Soran+1 yılUmarım ya gerçekten çok üzülüyorum size de çok teşekkürler
- +1 yıl
Biiey degil ne yaptımki
Soran+1 yılOlur
+1 yılOda arkadaşın olunca bu hisler kaybolur gider
08 Yorumla
Soran+1 yıl2 kişilik odaya geçiş yapıyım mı
- +1 yıl
Kesinlikle yap en azından sohbet muhabbet günler geçer bi şekilde ama yalnız zor olur
Soran+1 yılEvet çok zor😥
- +1 yıl
İstersen arkadaşın olabilirim dertleşmek ya da aglamakli olduğun hallerde destek olabilirim 🙏🏻
Soran+1 yılÇok kibarsınız istek atıyım mı
- +1 yıl
Olur
Soran+1 yılAttım
Soran+1 yılYazdım
1 yılYurtta nasıl oda arkadaşı yok
00 Yorumla
+1 yılEv tut. Hangi şehir de okuyorsun?
00 Yorumla5 aya kalmaz alışırsın az sabır😊
00 Yorumla
+1 yılSabırlı ol Sakin olunuz, zamanla alışırsınız
00 Yorumla
+1 yılYapacak bir şey yok idare edecek
00 Yorumla
+1 yılüniversite mi hangi bölüm
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 415 cevap paylaştı. Nerde yaşıyorsun
00 Yorumla
+1 yılAlisirsin bir erkek arkadaş edin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Zaman ver kendine alisacaksin
00 YorumlaBen olsam açıktan okurdum ne gideceğim yurda.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılZaman alır biraz sakin ol
04 Yorumla
Soran+1 yıl2 ay oldu ya 😥
- +1 yıl
Yeni bir hayat bu anca. Arkadaş edin
Soran+1 yılKolay kolay edinemiyorum ki çok soğuğum bişey yapamıyorum
- +1 yıl
Olur olur
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla arkadaş edin nerde üniversite okuyorsun
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZehra sen misin bu aşkım 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAğladığına ve özlediğine değecek emin ol buna
00 Yorumla
+1 yılBiraz bekle alışırsın ilk başlarda zor gelir
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Direnmeye devam
03 Yorumla
Soran+1 yılArtık stresten üzüntüden sürekli midem bulanıyor ailem bile hasta mısın rengin atmış zayıflamışsın diyo
Soran+1 yılİnşallah ya 😥
1 2 aya kadar alışırsın
10 YorumlaYurda alış bir an önce
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Okulu bırak gitsin
00 Yorumla
+1 yılOda arkadaşı mantıklı
00 YorumlaSenin yerinde olmak isterdim oda arkadaşlarımın ya
00 Yorumla
+1 yılAlış.
00 Yorumla
+1 yılTekrar geri yurda dön
00 Yorumla