Kpss ne zaman?

Lise mezunuyum üniversite okumak ve sizce hangi bölüm iyi siz olsanız hangi bölümü tercih ederdiniz ve kaç yılık süreç nasıl peki zor mu? Bende okumak isterim aslında hep hayalim hemşire olmaktı ama sanırım lisesinden mezun olmak gerekirdi demi sağlık meslek diye biliyorum yanlışmıyım? Başka hangi bölüm var? ben bi dönem düz lisesi gidiyordum sonra açıktan okudum takip edemiyordum vel hasıl en son akşam lise kaydoldum mezun oldum ve şimdi de üniversite okuman mesleğim olsun istiyorum kpss hangi bölümler var ve 2 yıl mı 4 yıl mı hangileri var bi de kpss ortaögretim diye mi geçiyor pek bilgim yok ta önlisans nasıl oluyor yani ona da üniversiteyi bitirenler mi giriyor bir üst kademeye çıkmak için şimdi benim nasıl olcak kpss sınava gircem demi üniversite okuyup bölüm seçip öyle gidecem demi zor mu peki okumak o bölüm filan üniversite nasıl acaba ortamı hiç bir bilgim yok ta nasıl oluyor ama ben kpss girmek istiyorum hemde çok kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda bilgisi olan varsa lütfen cevap verirseniz bu soruma çok sevinirim saygılar🙏
Kpss ne zaman?