Notla tehtid ediyorum yine işe yaramıyor :/ konuşanlar yazılınca da öyle
Öğretmen olarak yeni atandım ama sınıfta otorite sağlayamıyorum. Neden olabilir?
Notla tehtid ediyorum yine işe yaramıyor :/ konuşanlar yazılınca da öyle
Yeni atandığımı söyledim. Olduğumdan genç gösteriyorum. Onlar genç olduğumu, yaşımı biliyor. Boyum kısa tombiğim. İlk derste kızmadım pek ama kuralları söylemiştim. Şakalaştığım oluyor. Buna rağmen derste kalkıp çöp atıyor, kendi aralarında konuşuyor, susun dediğimde susmuyorlar. Tuvalet izni istiyorlar. Yemek yemek falan... Ödevimi, defterimi unuttum diyen oluyor. Ciddi değiller yani. Sınıfa girdiğimde coşuyor, alkışlama hareketi yapıp ses çıkarıyorlar. Sustuktan kısa süre sonra yine devam ediyorlar. İki hoca ses geliyor diye uyardı. Allah aşkına yardım edin. Ne yapmam lazım?
Bir iki tanesine diğerinin de gözünü korkutacak şekilde ceza verir ve uyaracağın zamanlarda tavrını sert tutarsan düzelebilir. Çocuklar çok uyanıktır, hangi hocada hangi hareketi rahat yaparız analizini şıp diye yaparlar. Seninle ilgili olan yumuşak hoca algılarını tersine çevirmen gerekiyor gibi görünüyor
Bir keresinde bayağı azarladım da sustular. İlla bunu mu yapmak gerek. Dün de serttir mum oldular. Bu dilden anlıyorlar ama sinirim geçer gibi olunca coşuyorlar yine.
Evet maalesef. O nedenle yeri geldiğinde gülen, güldüren olsan da genel itibari ile ciddiyetini koruman gerek yoksa yorulan sen oluyorsun
Bence dersin ortasında sözlü yapmak bi hocamız öyle yapar sonra not alırdı, ders anlattirmak küçük konular verip çalışıp geldiklerinde daha ciddi olurlar bu şekilde ortaokul hocam sayesinde Türkçe'den hiç eksiğim yoktu , şunu yaptırmak, mutlaka her ders sonu 5 dakika dersin özetini kağıda yazdırmak veya her hafta bunu fen hocamız çok yaptı hangi ders olduğu da çok önemli sıkıcı bi ders ise mutlaka cesitli materyaller ile anlatıp odak toplatmak gerekiyor
Türkçe branşım. Deneyeyim de bilmiyorum bakalım işe yarayacak mı...
Özellikle dersin gramer kısmıyla ilgili küçük tanımlar ezberleyip gelmelerini istemek en çok katılım gosterene ya da en güzel ve doğru cevapları verene, sessiz durana vesatre vesayre uzar minik ödüller vermek de ise yarıyor 5,6 sınıf için defterlerine minik stickirlar yapıştırmak 7,8 için küçük bi çikolata veya şeker ayrıca isimlerini unutmadığınızu görmek de onların size olan sevgi saygilarini arttırır derste aralarında gezip onlarla ilgilendiğinizi göstermek ortaokulda bi fatih hocamız varsa hepimize farklı bi takma isim takmıştı arada defterlerinin kalemlerimize ya da yazımıza iltifat ederdi hepimizle tek tek ilgilenip anladigimız yerlerin kısa özetini cikarttirirdi ve kimsenin deginmedigi şeyleri ders sonu tekrar anlatırdı okuma metinlerinde de listeden herkese küçük bi metin okuttururdu sirayla
Sağ olun teşekkürler
Sınıfa ciddi ve sinirli olarak gir. Çantanı kitaplarını masaya vur. Bütün öğrencilerin velilerinin adını soyadını defterine not al konuşan olursa velilerini aramakla tehdit et. Ders anlatırken sınıf içinde dolaş. Her zaman yüksek sesle konuş.
Öncelikle kolaylıklar dilerim hocam, kaçıcı sınıf bunlar.. bir meslektaşınız olarak her ne kademede olursa olsun öğrencinin sınıf içerisinde öğretmene saygı duymalı ve sınıf düzenini bozmamalı. yani bu yüzden belki tatlı sert uyarılar veya bu minvalde uygulamalar yapmalısınız.
5. sınıf hocam. Ne gibi uyarılar yapmamı tavsiye edersiniz?
Cevap
14Cevap
Yuzunu as ve bak sadece kim konusuyorsa o susana dek bak, baktin hala konusuyor git yaninda ders anlat. Sinif yonetim tekniklerine bak egitimde gordun illaki. Ben yapardim hoca bakiyor sus derdi. Hatta yanndaki sucsuzada bi bakis atardim senin yuzunden diye arkadasina kizardi susarlardi yani.
Evet bu oluyor. Bakınca susun diyen oluyor.
Gerektgi yerde espirili ol. Konusurlarsa oyle yap. Bide dikkatlerini cekecek aktivite yap illa gormusundur okulda komedili anlat dersi.
Misal ben sey derdim dikey yatay gecis yap. Neolitik cag ya, new yeni demek bilirsiniz oyunlarda uygulamalarda kosede new yazar derdim. Cat neolitik cag yeni cag demek derdim. Sasirir kalirlardi. Dikkatlerini cek oynadiklari oyunlara kullandiklari programlara bak. Ordan ornek ver hem kalici hem zevkli oluyot ders
@pharos ahaha sendemi atandin. Abi terzi kendi sokugunu dikemez bi ben atanamadim ama isi biliyorum 😅
@pharos hee tamam
@pharos atanamamis evet
Ne yazık ki gözlerinin korkacağı türden cezalar vermelisin. Bizim zamanımızda tahtaya çıkartır tek ayak üstünde bile bekletirdi hocalar. Böylece çocuk kendisini diğer arkadaşlarına karşı mahcup hissederdi. Ya da ceza olarak, cezalı öğrenci tüm sınıfa çikolata alsın. Belki bir daha yapmaz böylece
Başta nasıl başlarsan öyle gider. Ben ilk derse girdğimde 22 yaşımdaydım o gün bugündür otoriteyi sağlarım
Belki dönüş vardır ya 😀
Var tabi ama başta kural koyarsan daha kolay olur ve asla notla tehdit etme..
Neden noyla tehtid etmeyeyim
tahta kalemini al tahtaya var susana kadar ya da masaya vur ses yapmaya devam ederlerse içlerinden birini azarla
Döngü şeklinde oluyor. Vuruyorum ama ya susmuyorlar ya da sussalar bile yine devam ediyorlar.
baştan tavrını sert koyman lazım böyle yumuşak huylu olursan seni dinlemezler orada yakın olduğun bir öğretmene bunu anlat
İlk etapta otoriteni kurdun kurdun yoksa ilerde daha çok tınlamazlar. Bu sebeple önce içlerinden en laf dinlemeyen bir kaç öğrenciye ceza vererek başla..
Nasıl ceza örneğin?
Velilerine mektup gönder okula çağır ayrıca düşük not ver
Belli ki haylaz öğrencilere denk gelmişsin
Ha birde yenisin ya o yüzden olabilir zamanla taşlar yerine oturacaktır...
Masaya yumruğu vur. Ama tombik parmaklarına dikkat et ☺️
Hahahhaha silgi vurdum şişe vurdum kâr etmedi
Tahta silgisini yani :-)
Sesin çok çıkıyor mu
Bastıramadığım oluyor gürültüyü.
Günaydın. Bugün okulu düşünme kafa dinle biraz. Hafta içi fazlasıyla yoracaklar seni
Yüksek sesle ders anlatacaksın Susmayan olursa müdüre göndermekle tehtid veya gerçekleştir.
Daha ağırlığı koymama seni tanımalarına zaman var biraz sabırlı ol
Sözlülerine düşük not vereceğnizi söyleyin ve konuşanları her ders not alın bakın nasıl düzenli oluyorlar
O da etki etmiyor.
Bundan sonra en başta şakalaşmayın. Ciddi olun. Kim ne derse desin. Başka türlü öğrenciler çekinmez.
Samimi olmamaya calis ciddi dur mesafeni koru birde lise mi ilk okul mu
Ortaokul.
Dedigim gibi sakalasma ciddi bir durusun olsun mesafeli ol eger susmazlarsa iki tip öğretmen vardir birisi bagirir susturur digeri susmalarini bekler hic hareket etmez bence konusurlarsa sende sus ve oturup konuşanlara bak bu hareketlerinden utanip vazgeçeceklerdir
Bizim hoca tutanakla geziyor yanında bişey yapan olursa 2 tutanak olunca disipline veriyordu
Ceza verin bir daha yapamazlar. Biraz da ciddi olun.
Nasıl ceza mesela? Sorumluluk hakkımda kompozisyon yazdın dedim ama yapmadılar.
Dersten bırakın o zaman. Velisini çağırın ona söyleyin. Şimdiki çocuklar çok arsız. Bizim zamanımızda ne kadar saygılı olsakta hocadan yiyoduk dayağı kimse bir şey yapamıyodu.
mini etek giy hemen susarlar
Tombik olmasam giyerim puhahah şaka şaka
daha tatlı olur daha tatlı olur
Kanka tam da mekanında soru sordun
dersini anlat geç sokarım otoritesine ya
Lise öğretmeni misin
Ortaokul
Onu ödül gibi görüyorlar dersi dinlememek için.
İyi niyetli olunca maalesef bunu yapıyolar
İlk okul mu lise mi
Ortaokul.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?