Deftere büyük küçük harfleri yazıp tanıtıp sonra sayılara ve adrese geçmeyi düşünüyorum. Bugün çok ağladı iş başvurusu için form dahi dıldurammaış en azından bundan sonraki iş yerleri için form doldursun istiyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
sanki belediyenin ya da meb'in okuma yazma bilmeyenler için kursları oluyordu. araştırabilirsin daha etkili oluyor. benim babannem bu sayede okumayı öğrenmişti
Sabah 8 akşam 8 çalışıyor komşumuz. Söyledim ama hayır dedi benim öğrtmemi istiyor. Ben en azından öğretiyim o yol yordam öğrensin kapsın ikna eder diploma aldırırım. Bir süredir kadına cahil deyip bağırmışlar bugünde suriyeli biri ile tartışınca ağlamış koskoca kadın. Bir şeyimiz olmasa da komşumuz olarak üzüldüm tamamen sevap için
anladım. çok iyi bir insansın bunun için sana teşekkür ederim. şimdi chat gpt 4'e soracağım okuma yazmanın nasıl öğretilmesi gerektiği hakkında. yanıtı buraya yapıştırırım
Ya süper olur. Hatta 1 yıllık müfredat varsa süper olur kısa kısa şöyle. Deftere yazıp vericem boş vakitlerinde doldurup bana getirsin
aşağıdaki gibi bir yanıt verdi. 1 yıllık bir müfredat için tekrar sorayım.
Planlama Aşaması:
Öğrencinin İhtiyaçlarını Değerlendirme: Öğrencinin öğrenme ihtiyaçlarını, yeteneklerini ve sınırlamalarını belirleyin.
Materyal Hazırlığı: Türkçe alfabesi, kolay kelimeler, basit cümleler ve hikayeler içeren eğitim materyalleri hazırlayın.
Eğitim Ortamı: Rahat bir öğrenme ortamı oluşturun.
Zaman Çizelgesi: Ne sıklıkla ve ne kadar süreyle ders yapacağınıza dair bir zaman çizelgesi oluşturun.
Eğitim Süreci:
Alfabeyi Öğretme:
Sesler ve Harfler: Her bir harfi ve karşılık gelen sesi ayrı ayrı tanıtın.
Harf Grupları: Benzer özelliklere sahip harfleri gruplar halinde öğretin.
Tekrar ve Uygulama: Her harf için çeşitli yazılı ve sözlü uygulamalar yapın.
Hece ve Kelime Oluşturma:
Hece Tanıtımı: Harfleri bir araya getirerek heceler oluşturmayı gösterin.
Kolay Kelimeler: 2 veya 3 heceli kolay kelimelerle başlayın.
Uygulama Aktiviteleri: Heceleri ve kelimeleri karıştırarak uygulamalar yapın.
Basit Cümleler ve Diyaloglar:
Cümle Yapısı: Özne+yüklem formatını öğretin.
Günlük Diyaloglar: Selamlaşma, teşekkür etme gibi günlük konuşma kalıplarını öğretin.
Pratik: Öğrencinin kendi cümlelerini oluşturmasına fırsat verin.
Okuma ve Anlama:
Resimli Hikayeler: Basit resimli hikayeler okuyun.
Soru-Cevap: Okunan metni anlayıp anlamadığını kontrol etmek için sorular sorun.
Yazma Becerisi:
El Yazısı: Temel yazı teknikleri ve kuralları hakkında bilgi verin.
Kısa Metinler: Öğrencinin kısa metinler yazmasını sağlayın.
Ölçme ve Değerlendirme:
Gelişim Kontrolü: Dönem dönem mini sınavlar veya uygulamalar yaparak öğrencinin gelişimini ölçün.
Geri Bildirim: Yapılan hataları düzeltin ve başarıları ödüllendirin.
İleri Seviye:
Daha Kompleks Metinler: Zamanla daha zor kelimeler ve metinler ekleyin.
Günlük Kullanım: Okuma-yazmayı günlük yaşantısına entegre etmeyi öğretin.
aslında chat gpt kullanımı ücretsiz. sen de bir hesap açıp detaylı sorular sorarak istediğin yanıtı elde edebilirsin.
Telegram vb varsa 1 yıllık müfredat için foto istesem hocam nasıl olur? Bakıp yazarım. Yani şey desinler. 29 harf büyük küçük öğret. Sayıları öğret sonra evinin adresini yazabilsin
Dediğim gibi kullanımı ücretsiz. Siz alabilirsiniz ekran görüntülerini. Benden bu kadar
Okuldaki gibi çizgilerle başla
Nasıl yani
ya da sana daha güzel bir tavsiyede bulunurum halk eğitim merkezleri var ilçelerde oralarda öğretim sağlıyorlar ayrıca diplomada veriliyor oraya kaydını yapmasına yardımcı olabilirsian
İstemez o şimdi ve çalışıyor kendisi ve geçen de söyledim sen öğretmensin sen öğret dedi. Kendisi komşumuz oluyor. Acaba anasınıfında yaptığımız gibi ona da harf sayı ve adresi göstersem?
Aynen olur öyle
Müfredatta başka neler vardı unuttum ki hep 😇
https://youtu.be/TTB1Z66N7Ig?si=1IvIfGlxzcNi-xu1
https://youtu.be/m8HKYmEOmwA?si=U53NOpefLRKI3mNy
Çok sağ olun ya 😇🙏
Ben de tam hatırlamıyorum ama yeğenlerim okulda bunun gibi eğitimler alıyor bizim zamanımda Ali al dı şimdi ela vs olmuş
Önemli değil umarım yardımcı olursunuz teyzemize
Ya aslında 1. sınıföarın kitabı olsa ben bakıp bakıp yaparım ona da okula veli vb kimse alınmıyor artık. Kapıda güvenlik var bu yıl değişti ya her şey. Bir ton soru.
Amin inşaAllah ya içimden geldi öyle bir süredir istekli o da ama bende tık yok gibiydi.
Kitap bulamıyorsanızda illaki internette veriler var araştırırsanız değerli şeyler bulunabilir
Ya ben illa dpkunacağım yoksa olmuyor neyim bitiyor vb Aman 😂
Çok güzel bir düşünce ama sadece çocuklara değil ulaşabildiğin herkese ulaşmak güzel bir şey
Bu yüzden iş bulamıyor ben başlarsam ilerleyecek
Ne işi
Öyle tabiki yeni bilgim oldu benimde. Sizede teşekkür ederim ilginiz vn için aklıma takıldı uyku tutmadı 😔
Yemekhane vb herkes lise mezunu vb istiyormuş. Form dolduramadığı için onun heşrne başkaları dolduruyormul ama kadına her şeyi söylemişler sen cahilsin öyle böyle. Şimdi sırf insnalar için dişlerini yaptırıyor.
Aynen şu an mezun istiyor çoğu yer Allah yardımcısı olsun. Bununla dertlenip çalışıyorsa umarım başarılı olur
Amin bakalım 🙏