Biraz bahseder misiniz işe giriş yaptığımızda her sabah geldiğimize dair imza falan mı atıyoruz kasaya mı yazıyoruz neler yapıyoruz
(A101 den başka şansım yok iş lazım ondan giriyorum yoksa zor iş olduğunun ben de farkındayım kime sorsam girme diyor ama yapacak bir şey yok)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok önceden çalışmıştım. Sorun varsa sorabilirsin. İş kıyafetini giyip kasaya bakma, reyon düzeltme, mal açma, depoya bakma gibi her türlü işi yapıyorsun. İmza da her gün atman lazım. Unutulmaması için her geldiğinde ya da her akşam çıkarken atılıyor. Bir kaç gün sonra da atılabilir, sorun olmuyor diye biliyorum.
Çokk teşekkür ederim cevabını görünce gerçekten mutlu oldum. İş kıyafetini onlar mı verecek? Eve götürüyoruz değil mi rezil olmıyım sonra 😺
İş kıyafetini onlar veriyor evet. Sadece üst yaz için t-shirt, kış için kazak ve polar veriyorlar diye hatırlıyorum. Pantolon, ayakkabı vs. sana ait yani. Arada eve götürüp, yıkatıp, tekrar iş yerinde giyiyorsun.
Teşekkür ederim. Arada bi merak ettiklerim olursa seni buradan rahatsız edebilir miyim? 👐 tecrübeli birisin ve ben hiçbir şeyi bilmiyorum. şu an aklıma gelmese de daha sonra mutlaka merak ettiğim şeyler olacaktır.
Tabii ki sorabilirsin.
merhaba yarına istedikleri belgeleri hazrlıyorum da işkur iş arayan kaydı istemişler ben a101e işkurla değil kendim cv vererek başvurdum yine de işkur kaydı oluşturmalı mıyım?
İşkur üzerinden işe sokacaklar o zaman seni. Tam bilmiyorum ama 3 ay gibi bir süre devletten maaş yardımı alacaklar, o yüzden istiyorlardır. İşkura gidip bu belgeyi de alırsın o zaman.
bu benim maaşıma etki etmez benimle ilgili olumsuz bir durum yok değil mi bunda? sigortalılk ve maaş konusunda
Hayır yok. Onlar için avantaj bir durum sadece. Bu arada kaç yaşındasın. 17 yaşında mısın yoksa?
yok 23 yaşındayım ama daha önce hiç işe girmedim bu ilk olacak ondan çok soruyorum hiçbir şey bilmiyorum da awğdawdğdfskjgkdfj
Ben de 2014 yılı gibi bu siteye üye olmuştum. Ben de iş ile alakalı sorular sormuştum o zamanlar 😂😂 16 yaşında falandım.
asdkjaldfkjskjdhfjskdhf teşekkürler tekrardan
Önemli bir soru daha 😬 diyelim ki artık kasaya geçtik, kasada 5kuruşlar falan bittiğinde kimden alıyoruz diğer kasiyer arkadaşın kasasından mı? Aldığımızda da aldığımıza dair not falan tutuyor muyuz veya o 5 kuruşların karşılığı yapacak kadar 1 tl falan veriyor muyuz mesela 20tane 5 kuruş istedik, verdi, aldığımıza dair not aldık ve ona 1 tl verdik böyle bir şey mi?
Bozuk paralar tüm marketler için büyük bir ihtiyaç. Fiyatlar hep atıyorum 19.90, 9.95 TL vs. olduğu için hep 5-10 kuruş gidiyor, kasada kalmıyor. Bu bozuk paraları fırın, çay ocağı, minibüs şöförleri gibi bazı belli yerlerden istiyorduk, gidip alıyorduk vs. Bir de müşteriler geldiğinde bunun konusu açılıyor, benim biriktirdiklerim var ben getiririm size hep diyor. Diyelim ki kendi kasanda 5 TL hiç kalmamış ve diğer kasadan 10 tane 5 TL aldık. O kasaya 50 TL nakit para koydun. Böylece eşitlenmiş oluyor ve herhangi bir not yazmana gerek yok. Eğer ki yerine para koymuyorsan bir kağıda (genelde fiş rulosundan koparıp yazarsın) Şu kasadan 50 TL aldım dersin, kendi kasana koyarsın. Akşam kasa sayılırken sende fazla, o kasada eksik çıkmasın. Çıksa bile bir şey olmaz, akşam eşitlenir, oraya para konabilir ama belki sen müşteriye 50 TL fazla para vermişsin diyelim. Senin kasan 0 TL ne eksi ne artı. Bir de diğer kasadan 50 TL almıştın, onda açık var. Sen sesini çıkarmazsan ya da not almazsanız, aklınıza gelmezse o kasanın sahibi müşteriye fazla vermiş zannedersiniz. O kasanın sahibi kendi cebinden 50 TL koyar. Belki isteyerek, belki istemeyerek birisinin hakkına girebilirsin. Bir de müşterilerden, esnaftan vs. bozuk para alırken iyice say, ona göre para ver. Kimileri eksik veriyor ve 20-30 TL fazladan söylüyor, ya da öyle zannediyor. Saymadan asla kimseye para verme. Acelem var benim ver paramı gideyim diyene de yallahı çek, istemiyorum bozuk para, sizde kalsın de.
Çook haklısın cidden tavsiyelerine uyacağım 🙏 bu iş için banka hesabı falan filan da açtırdılar ama yemek kartımdan bahseden olmadı yoksa yemek parası banka kartına mı yatacak bilgin var mı?
Tüm yol yemek ücretleri maaşına ek olarak banka hesabına yatacak.
Hadi kart falan birşeyler olcakmış bugün tüm evrakları teslim etti başka bişey kalmadı yarın öbürgüne işe çağırırlar sanırım. Tüm cevapların için sağol 💜 umarım hep bu uygulamada olursun belki bir gün yine cevabına ihtiyacım olur ahxjajdnjsbjfkshf çok sağol her şey için 🌸
Her ay hadi karta para koyup yemek parası diye verebilirler belki. (çok saçma ama gerçek) Şu anki sistemi bilmiyorum tam yine de. Bilmiyorum her zaman burada olur muyum. 2014den beri ara ara siteye üye olup hesabımı kapatıp gidiyorum genelde.
Bugün başlıyorum🌸🙏 bana şans dile ahdksjfkjskfjs bana çok yardımın dokundu umarım her şeyi halledebilirim
Hayırlı olsun. 😃😃 Merak etme, bugün yapamadığını elbet yarın yaparsın. Relaks ol, markete takılmaya gitmişsin gibi hisset kendini. İlk günden ürünleri ön yüz yaptırmayı öğretirler. Arkada kalan ürünleri ön tarafa çekip, sanki full doluymuş gibi bir görünüm kazandırırsın yani. Yumurta, yoğurt, tavuk, ekmek gibi tarihi yakın ürünleri fifo yaparsın, yani tarihi en yakın olanı en üste ya da en öne koyarsın ki altta kalarak tarihi geçmesin. Bunu da gösterecekler. Kasa tecrüben yoksa hiç, kasada şifreler oluyor, şifrenle giriş yaptıktan sonra ürünleri okutmaya başlıyorsun, en son toplam toplam tuşuna bastıktan sonra çıkan ücreti nakit ya da kredi kartı ödemeye göre tuşa basıyorsun, vereceğin para üstü de ekranda çıkıyor zaten. Kredi kartıyla da direkt pos cihazına geliyor zaten. Kolay bir şey yani. Sistemler farklı olabilir biraz, öğrenirsin, basit. Kasaya gelen müşterilere hoş geldin dersin. Yapabilirsen biraz müşterilerle hoş geldiniz, iyi günler vs. gibi kelimeler kullanmaya bak. Kasada işin bittiği zaman açılacak ürün varsa açarsınız ya da ön yüz yaparsın, boş durmazsın. Bir şeylerle oyalan işte yalandan, hem iş yapmış olursun, hem de göze batmazsın.
Teşekkür ederim, kasayı öğrendim 20 kişi geçirmişimdir tek başıma dhmshfnajf meyve sebze ekmek kodları bilmediğim için sürekli oradaki ablayı çağırıyorum. Ya da birileri bir şeylerin yerini soruyor yeni olduğum için ben de bilemiyorum falan ama oldukça zor bi gündü. Çok fazla sinir bozucu müşteri vardı elim ayağıma dolaştı çıkışta ağlayarak geldim eve, daha ilk günden gram hevesim kalmadı çok pişman oldum ailem fazla zaman geçmeden vazgeçmemi söylüyor
İlk günden istifa etmede yasal bi sorun var mı bilginiz var mı? Çıkmak istiyorum duramıyorum ağrıdan başka bir yerde çalışacağım a101 engel olur mu çıkmama? 1. günümdeyim
Deneme süresi diye bir şey var hem işçi hem de işveren için. Bir sorun olmaz diye biliyorum. Sen konuşursun, beğenmedim deyip istifa edebilirsin. Böyle demek istemiyorsan, başka iş buldum oraya gidicem dersin.
Ben de öyle biliyordum da emin olamadım. İstifa etmek istediğimi söyledim; istifa etmeden bi hafta süre vermen gerekiyordu bunun merkezde karşılığı olacak bir dahaki işe girdiğinde sıkıntı olabilir diyor müdür. Gerçekten sorun olur mu yoksa vazgeçirmek için mi diyor anlamadım pek, bilmiyorum:(
KSdeki seviyen ne, mesaj atabiliyor musun
Atamıyorum sanırım, buradan konuşabilirix uazmak istediğinde
Deneme süresi içinde sözleşme her 2 tarafa da bildirim sürelerine uymadan ve tazminatsız olarak fesih hakkı verir. Fakat işçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır. Yani ihbar sürelerini beklemeden istifa edebilirsiniz aynı şekilde işveren sizi ihbar süresine uymadan çıkarabilir. Yani sen 2 ay içinde istediğin zaman istifa edebilirsin, buna kimse karışamaz. Sana ne derlerse desinler, sen işten çık. İleri zamanlarda A101de tekrar çalışmaya başlarken belki sıkıntı olabilir ama olursa olsun, bir daha girip de çalışma oraya. A101, BİM, Şok, Hakmar, Tarım Kredi vs. gibi market zincirlerinde çalışmanı önermiyorum. Bir markete gireceksen eğer reyon görevlisi olabilirsin ya da bulunduğu semte göre, orada yaşayan insanlara göre kasiyer olabilirsin. Çok saygısız, kaba ve düşüncesiz insanlar var. İnsanlarla uğraşmak, onlara katlanmak zor olabiliyor. Hele de her gün gelen ve rahatsız eden maňyaklar var. Sana şöyle söyleyeyim. Nereye girersen gir, illa bir zorluğu var. Her işim bir zorluğu var ama insan alışıyor bir süre sonra. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun? İşe girmek zorundayım diyordun. Maddi yönden sıkıntı çekmiyorsundur umarım.
Teşekkür ederim, maddi sıkıntıdan değil de yaş ilerliyo bi tecrübe veya sigorta başlangıcı olsun diye girmiştim. kasayı ortamı falan öğreneyim sonra migros altunbilekler gibi büyük marketlerde reyon görevlisi olurum diye düşünmüştüm. Bi günde de kasayı tartıyı hepsini öğrenmiş oldum zaten whfnwhfnnwbf bu dediğim farklı marketlerde iş bulursam özellikle reyonda, oralarda çalışacağım. A101 BİM şok bunların hepsi aynı her iş sana bakıyo, diğerlerinde en azından sadece kendi reyonunla ilgileniyosun markette her yere koşturmuyosun falan. 1 günlük de olsa tecrübe oldu birsürü şey öğrendim :') umarım yarın istifada da sorun çıkarmazlar. İleride iş sıkıntısı falan olur diyorlar ama bu sadece a101lerde geçerli sanırım, aetık oradan alışveriş yapmak bile istemiyorum kaldı ki işi hiç düşünmem büyük konuşmıyım da ahdmahcnğcksğf
Boş ver, aç kal, orada çalışma. Migros iyi diyorlar ama bilmiyorum. Yerel marketlerden iyi olanlar da olabiliyor.
Teşekkürlerr bu süreçte bana çok yardımın dokundu her şeyi senden öğrendim çok çok sağol umarım sen de sana yardımı dokunacak insanlarla karşılaşırsın 🌸💞
Geçenlerde hesabı kapatıp gidiyordum. Bugün de kapatıp gitsem mi acaba diye düşünmeye başladım. Uykum geldi, yarın bakacağım artık. Çok boş geliyor burada takılmak. Artık burada olamayabilirim, kendine iyi bak. Hayatında başarılar diliyorum. Başarı olmasa bile mutluluk diliyorum. Mutluluk olmasa bile sabır diliyorum. 😃😃
Sağoll sen de kendine iyi bak ve yardımların için tekrar teşekkür ederim.🌸💞 Umarım sen de mutlu ve başarılı olursun her konuda. hoşçakal 🙋🏻
Ya bende a101 bire gireceğim evraklar hazır sözlesme imzaldim ama bana dönuş yapmadılar sence neden
Köleliğe hazır ol gerisi gelir zaten
Kanka sorduğum soru bu değil. Altta da parantez içinde yazdım zaten. kölelik, zor iş , çok çok çokkk zor iş farkındayım bunu biliyorum zaten