Eveeett çalışma koşulları olarak hemşirelik daha zor biliyorumm ama her açıdan düşünürsek özellikle maaş konusunda 😂😂 parayı severim
Yanlış anlamayın kendi kazandığım parayı severim
Hangisi ne kadar kazanıyor ya da kim daha çok kazanıyor bile varsa yazarsanız sevinirim🥰
Yanlış anlamayın kendi kazandığım parayı severim
Hangisi ne kadar kazanıyor ya da kim daha çok kazanıyor bile varsa yazarsanız sevinirim🥰
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Hemşirelik
Hemşirelik daha değerli bence. Herkes hemşirelik yapamaz ama herkes öğretmenlik yapabilir. Hemşirelik zor bir meslek.
insan yetiştirmek kolay yani😀😀
İnsan yetiştirmiyorlar, ders anlatıyorlar. İnsanı anne, baba ve kendisi yetiştirir. İnsan yetiştirme dersi diye bir ders yok.
Herkes bildiği dersi öğretebilir. Bunun için öğretmen olmaya gerek yok.
😀😀küçük olduğun ne kadar belli
Senin de klasik Türk insanı olduğun ne kadar da belli. Doğru düzgün tartışmayı beceremiyosun. Tipik bir Türk gibi hemen sinirlenip karşındakini aşağılamaya çalışıyorsun. Ben küçük değilim zavallı cahil. Biyoloji öğretmeninin diplomasını yırtmak lâzım. Dediklerim gayet mantıklı ama düşüncelerine zıt düştüğü ve saygısız olduğun için anlamaya çalışmıyosun. Beni senin gibi düşündüğümde düşüncemi mantıklı göremiyorum. Matematik öğretmeni matematik, tarih öğretmeni tarih anlatır. Okulda kişisel gelişim ve insan yetiştirme diye bir ders yok. Herkes ahlakını anne babasına borçludur. Hiçbir şey olamayanlar, derslerinde başarısız olanlar öğretmen olur. Bir baltaya sap olamayanlara insan yetiştirme görevi verilmez zaten de verilmiyor. İnsanlar anne babalarından öğrendiklerini yapar, öğretmenlerinden öğrendikleri sadece genel kültür veya yabancı dildir ahlak değil. Her meslekten insanın öğretmenden ders öğrenmesi öğretmenlerin insan yetiştirdiği anlamına gelmiyor. Mesela beni lisedeyken öğretmen yetiştirmedi. Ben açık lise okudum ve bilgim senden daha fazla çünkü hep kendim araştırıp öğrendim. İnsan karakterli olmayı ailesinden öğrenir esas. Okulda insan yetiştirme eğitim yoktur üstünkörü ahlakın önemli olduğu anlatılır ama okulun ve öğretmenin amacı bu değildir. Aptl olduğun ne kadar da belli. Mesela sınıf öğretmeni olmak için okuma yazma bilmek yeterli çünkü sadece okuma yazma öğretiyor onlar.
Sana hakaret etmedim kendini geliştirenmemişsin terbiyesizsin.
Ahlakını ailenden almışsan talihsizlik olmuş açıktan okuman kendini ezik görmeni gerektirmez.
Ve bunlara ek olarak okulda öğretilenlerin %95’i olmasa da olur, hayatımız boyunca işe yaramıyor. Öğretmenler insan yetiştiriyorsa seni yetiştirememişler. Baksana yazdığına… Fevrilik yapmışsın boş yere aşağılamaya çalışarak. Neden senin gibi düşünmek zorundayım ki🤷🏻♀️ Okulda ahlakla ilgili bir ders yok. Hem zaten bir insanı kimse yetiştirmese bile aklı olan herkes doğruyu seçerek kendini yetiştirir.
Tartışmayı öğren sonra yine tartışalım👍
“😀😀küçük olduğun ne kadar belli” bu cümle hakarettir. Ben açıktan okuduğum için kendimi ezik gördüğümü söylemedim. Ne alaka? Ben ahlakımla gittiğim yerden taktir görürüm. Dediğim gerçeklerin hoşuna gitmemesi ahlaksız olduğum anlamına gelmez. Kendimi geliştirememiş olsaydım senin gibi olurdum. Asıl sen tartışmayı öğren. Tartışmayı bilen insan karşısındakini yaşından dolayı aşağılamaz. Tartışmayı tartışmayı bilmeyen cahilden öğrenecek değilim. Tartışmayı biliyosan neden “😀😀küçük olduğun ne kadar belli” diyosun🤷🏻♀️
@JohnWayneAmca Hemşireliği gayet de herkes yapar bir anlamı yok zaten mesleğin. Öğretmenlik ise çok daha zor ve kutsal bir meslek çoğu kişide beceremez bir nesil yetiştirmeyi.
Ahlakımı ailemden aldıysam ne mutlu bana! Ahlakıyla herkesin beğenisini kazanan bir annem var. Beni de kendisi gibi yetiştirdi ve onun sayesinde beğeniliyorum ve övülüyorum. Dediğim şeyler hoşuna gitmedi diye bana terbiyesiz diyemezsin ve yaşımı bahane edip aşağılamaya çalışamazsın.
@United11 hayır, asla herkes yapamaz. Bir anlamı yok diyerek aşağılayamazsın. Hasta insanlara faydası dokunanları basitleştirmeye hakkın yok. Herkesin yapabileceği kadar basit ve anlamsız olsaydı dersleri o kadar zor olmazdı ve hemşireler zor çalışmazlardı. Korona döneminde çizmesi dirseklerine kadar su gibi terle dolan hemşirelerden haberin yok galiba. Hastalarla uğraşmak haftanın ya 3 ya 4 günü yarım gün çalışıp ders saatlerinin çoğunda çalışmayıp para kazananları can kurtaran hemşirelerden üstün tutamazsın. Anlamsızlık mesleği öğretmenlik için geçerlidir çünkü öğretmenliğin zorluğu ve gereği yoktur. Okulda öğretilenlerin %95’i hayatta işe yaramıyor. Ders anlatmak, ders anlatmayıp öğrencilerin önüne test kağıdı atıp telefonda takılmak, öğrencilerle sohbet muhabbet etmek, 3-4 günün çeyreğinden çalışmak asla hemşirelerin hasta bakmasından, nöbet beklemesinden, hayat kurtarmasından daha değerli olamaz çünkü bir anlamı ve gereği yok. Matematik bilen herkes matematik öğretmeni olabilir mesela. Bu durumda hemşirelik değil öğretmenlik anlamsız. Öğretmenliğin zor yanı yoktur. Haftanın 3 gününün yarısında çalışmanın, ders anlatmanın, ders anlatmayıp çocuklara test çözdürmenin zorluğu ve kutsiyeti yoktur. İnsan yetiştirme dersi olmadığına göre insan yetiştirmiyırlar.
Hemşirelik sıradan bir meslek hiç albenisi de yok. Öğretmen öyle değil çocuk anne babasından çok öğretmenini görüyor o nedenle öğretmenlik çok kutsal meslek bana göre. Hemşirelik zaten kolay olunan bir meslek, bazı lise mezunları bile olabiliyor. 100 kişiye sorsan 90'ı böyle söyler zaten.
Sıradan değil, çok zor bir meslek. Öğretmen çocuğa adab-ı muaşeret, ahlak ve kişilik dersi vermez. Çocuk her şeyini anne babasından öğrenir. Mesela coğrafya öğretmeni coğrafya dersini anlatır bu yüzden insan yetiştiriyor diyemeyiz. Sen çok geriden geliyorsun… Hemşire olmak için üniversite mezunu olmak şart artık. Üniversite mezunu olmayan hemşire olamaz. Hemşireler toplumda saygı görüyor bu yüzden 100 kişiden 90’ı senin gibi demez. Sağlıkçıları halkın saygısı çok. Asıl öğretmenlik kolay olunan bir meslek. Hiçbir şeye puanı yetmeyen, hiçbir şey olamayan öğretmen oluyor. Bunu herkes bilir. Öğretmen olmak gibi öğretmenlik yapmak da çok kolay. Yarım gün çalışıyorlar ve çalışmaları o kadar kolay ki çalışma bile denmez. Ders anlatıp çıkmanın, kitap okumanın, öğrencilere test kağıdı verip telefonda takılmanın nesi zor? Çocuğun anne babasından çok öğretmenini görmesi öğretmenliği kutsal kılmıyor. Öğretmenlerin varlıkları ve öğrettikleri gereksiz olduğundan dolayı kutsiyetleri yok. Çocuk ahlakı anne babadan öğrenir. Nokta. Öğretmenlik zorsa neden herkes Udemy ve Armut uygulamasında diploması olmayanlar bile başarıyla öğretmenlik yapıyor?
Eğitim fakültesinde derslerin çok kolay hemşirelikte derslerin zor olduğunu herkes bilir
Hayat kurtarmanın nesi sıradan? Öğretmenlik daha sıradan çünkü herkes yapabilir. Asıl öğretmenlik kolay olunan bir meslek Armut ve Udemy uygulamalarında bir sürü insan öğretmenlik yapıyor. Sınavda başarısız olanlar, hiçbir şey olamayanlar öğretmen oluyor. Hatta bazı gençlere “hiçbir şey olamazsan öğretmen olursun” derler. Öğretmen insan yetiştirmediğinden dolayı çocuğun onu anne babasından çok görmesi öğretmenliği kutsal kılmıyor. Sen hayal dünyasında yaşıyorsun. 100 kişiden 90’ı senin gibi düşünmez Türkiye’de. Hemşirelik hatta klişe bir laf yokken öğretmenler için “ yata yata para kazanıyorlar” derler. “Hiçbir şey olamazsan öğretmen olursun” derler ama hemşireler için bir şey demezler.
Öğretmenlerin insan yetiştirdiğini söyleyemeyiz çünkü insan yetiştirme dersi yok. Okulda genel kültür ve yabancı dil dersi verilir. Öğretmen olmadan da bunlar öğrenilir.
Parayı seviyorsan hemşirelik. İnsanı seviyorsan öğretmenlik.
İkisinide seviyorsam 😂
ikisini de okursun 😀
Maaşlarını biliyor musun ikisininde
Hemşireliğin maaşı daha iyi. Döner sermaye falan bayağı iyi😀
Ama çalışma saatı çok sanki kendimede vakit ayirmak istiyordummm
Para geldikçe mutlu olursun vakit ayırmak istemezsin😂
İsterimm kii kendimle ilgilenmeyi seviyorum hemşire olursam sanki 7 24 hastanede olacakmışım gibi 😂
Parayı seviyorum dedim de kendimden taviz verecek kadar degil
Yok yok vakit olacak merak etme.
Parayı seven taviz verir🤣🤣
Ben vermemmm o kadar da değill bi bakalımm sene sonuna kesin karar veririm ögretmen olursam tatillerim çok olacak onu da dusunuyorum
Hayırlısı olsun
Teşekkürlerrr size de iyi günler
Rica ederim iyi günler
Hemşire daha çok kazanır ama arada çok da fark olmaz iş bulman matematiğe göre daha garantidir ama ilkokul mat in da ataması fena değil
Bende ikisi arasında kaldım ama hemşirelik seçtim pişman da değilim
Hangi üniii
9 Eylül
Tebrikk ederimmm bölümün çoğu kız heralde bir de işsiz kalma gibi ihtimaliniz var mı denk gelmişken onu da sorayım😂
Neden
İşsiz kalmak ne bee 😂😂
Sınıfta 46 tane kız var üniversitenin tamamını sen düşün
Mezuna bırakmıştım ama bu sene kesin gideceğimm güzelse 9 eylül düşünürüm orayida 😂
Valla çok güzel laa İzmir'in neresi güzel değil saçmalama istersen😂😂😂
İzmirrr yaniii insan bir kararsız kalıyor gençleri bi garip diyorlar laf atmıs gibi olmayım da 😂😂
Yok laaa zaten ben aslen oralıyım yalan önyargılı davranma bence istersen bu hafta gel gezdiririm görürsün
😂😂 teşekkür ederimmm belki bir gün gelirim şeyi de soruyumm hemşire maasi ne kadar biliyosundur sen
Laaa daha atanmadım ama şu an 32 bin felan
😂😂 tamam tamam
Ama sana mesaj gelmiyor bu nee🥺🥺🥺
Yooo geliyorr
Sen hemsire ol
Emir verir gibi söyledin nedennnn?
Öyle bi vibe aldım senden, emir vermeyi seviyorum
Belliii kendimden de hemşire vibe alıyorum ama öğretmenin tatili fazla bi gözüm kayıyor onada bakalım nasıl olur
Gözün kaymasın hemşire oluyosun ense yapıcak yer arama
Ense yapmak ne yaa
Yatmak
Hemşirelik
Sen ne okuyosun
Hemşirelik