Ayın 20'sinde a101'de işe girişim yapıldı. Ama çalışma koşulları ve diğer personellerle çok iyi anlaşamadığım için işten ayrılmak istedim. 2 gün önce mağazanın müdür yardımcısına belirttim bu durumu. O zaman işten çıkışım resmi olarak yapılmadı. Mağazadan çıktıktan 5-10 dakika sonra müdür yardımcısı beni aradı ay sonuna kadar idare edebilir misin, ben yarın izinliyim, personel açığı olacak vs birşeyler söyledi. Bende "ayın 27'si için gelirim ama 31'ine kadar söz veremem" dedim. Söylediğim gibide yaptım. Ayın 27'sinde yani dün gittim işe. Dün mağaza müdürü yine ayın 31'ine kadar idare etsen olur mu? Diye sorunca "söz veremem, örneğin 31'i yerine 30'unda çıkmak isteyebilirim" dedim. Bugün kesin olarak çıkmak istedim işten. İstifa için yola çıktım. Yolda müdür aradı geliyor musun diye yoldayım ama istifa için geliyorum dedim. "DALGA MI GEÇİYORSUN BİZ SENİNLE BÖYLE Mİ ANLAŞTIK, AY SONUNA KADAR İDARE EDICEKTIN" dedi. Bende "size herhangi bir söz vermedim, 31'inden önce çıkmak isteyebileciğimi belirtmiştim" dedim. "Gelmene gerek yok zaten istifalik bir durum yok biz senin çıkışını veririz" dedi.
Bu durumda bana herhangi bir yaptırım vs uygulayabilirler mi? Maaşımı her türlü yatırmak zorundalar, yatırmazlarsa dava bile açarım ama işten çıkışımı onların yapması, benim istifa vermeyiş oluşum falan bir sorun olur mu?
Bu durumda bana herhangi bir yaptırım vs uygulayabilirler mi? Maaşımı her türlü yatırmak zorundalar, yatırmazlarsa dava bile açarım ama işten çıkışımı onların yapması, benim istifa vermeyiş oluşum falan bir sorun olur mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
A101 de çalışma şartları nasıl. Ben de başvurmayı düşünüyorum ama çok zor diye duydum daha önce hiç markette çalışmadım üniversite mezunuyum işsizim markette nasıl calisiyorsun
Ben 1 hafta çalıştım. Sadece 2 gün mal gelişini gördüm o da her ürünün gelmediği zamandı. İş gorüsmesi yapılırken mal geldiği günler bazen gece 12'ye kadar çalışılabiliyor denmişti. Haftada en az 1 gün 13.5 saat çalışma var. Ben bu 13.5 saate dayanamadım açıkçası. Elinde yapman gereken onca iş varken kasaya müşteri geldiyse müşteri ile ilgilenmen gerekiyor. Böyle oluncada sürekli işin bölünüyor falan. Gün içerisinde yaklaşık 4 saat sadece 2 kişi çalışıyor. Onun dışında sürekli olarak mağazada tek kişisin. Mağaza müdür ve yardımcısı genelde deponun olduğu alanda geçiriyorlar zamanlarını. Yani genelde tek başına ilgileniyorsun mağazayla. Akşam kapatmadan önce mop ve paspas yapman gerekiyor. Baya yorucu.
Çok teşekkür ederim baya yorucu görünüyor gerçekten. Tek avantajı evine yakın A101e vermeleriymiş sanirim bide prim veriyorlarmış diye duydum
Beni, evime yakın diye verdikleri mağaza 25 dakika yürüme mesafesindeydi. Yolda 2 tane a101 geçiyordum. Ki yaşadığım şehir 25 dakika yürüme için oldukça küçük bir şehir.
Anladım peki kasada yokken arka kısımda depoda hangi işleri yapıyordun? Ben de gittiğim A101lerde kasiyerlerin hep depodan geldiğini görüyorum yani pek kasada bekleyen kasiyer yok genelde. Arkada depoda neler yapıyorsunuz
Depoda personelin bir işi yok. Müdür ve yardımcı orada iş yapıyor.
Anladım çok teşekkür ederim. Bence için rahat etmiyorsa istifa dilekçeni evde yaz A101e git ilgili görevliye istifa dilekçesini ver maaşını ne zaman alacağını sor hakkını al en azından için rahat eder. Ama gitmesen de birsey olacağını sanmıyorum onlar işi bıraktığını ilgili görevliye anlatırlar zaten
İse gelmedi diye çıkış verir sana ve başka. ise girerken sorun yasarsin git istifamı yaz keşke ilk başta istifa etseydin ywzili sekilde