Arkadaşlar merhaba kpss tercih yaparken her bir kurum adının yanında çeşit çeşit kodlar var ne demek oluyor bu nitelik bir iki üç gibi hangi kodları kullanacağımı bilmiyorum acil yardım lütfen

Arkadaşlar merhaba kpss tercih yaparken her bir kurum adının yanında çeşit çeşit kodlar var ne demek oluyor bu nitelik bir iki üç gibi hangi kodları kullanacağımı bilmiyorum acil yardım lütfen

Ösym aday işlemleri sisteminde senin kodun yazıyor. Mezun olunan programlar sekmesinden kodunu girersen alt koduna ya da alternatif kodlar görürsün. Bu senin tercih edebileceğin yerler anlamına gelir. Bu kodları arama kısmına yazarsan sadece onlar çıkar ve tercih yaparsın. Tercih yapmayı biliyor musun.
Pek bilmiyorum
Yardımcı olayım sana istersen
Olur çok sağol şimdiden
Tamam tercih süresine daha varsa biraz bekle. Ders çalışıyorum da :) ama senin işini çözecez problem yok
Çok teşekkür ederim
Ne mezunusun
Kusura bakma sağlık sorunlarından dolayı yazamadım
Estağfurullah geçmiş olsun büro yönetimi mezunuyum
Kpss 2023/ kaçtı tercihleriniz
Nasıl yani anlamadım
Ösym de kpss tercih kılavuzunu göremedim
Evet 20 Aralık'ta başlayacak 27 Aralık'ta bitecek tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı onu bende anlamadım
İşte bu birinci tercih dönemindekiler
Yani temmuzda olan tercihler için klavuz bu
Yeniden klavuz yayınlanacak mı peki yoksa buna bakarak mi devam edecez
Buradaki linkte önlisans mezunları için nitelik kodları olan yere tıkla. Orada mezuniyet alan kodları ya da nitelik kodunu
Tablo 1 i açıp aramaya yazıp teker teker bakacaksın. Nereler senin için uygunsa orayı tercih edeceksin
Kodları ben buldum aldım benim aklıma takılan sorular şunlar
1 önlisans kpss de kaç tercih dönemi var bu yıl
2 yeni klavuz yayınlanacak mı
Ben bi örnek gösterdim. Yeni tercih döneminde yeni kılavuz yayınlarlar ama kodlar vs değişmez
Tercih dönemlerinin bir sabiti yoktur alıma göre değişir
Tamamdır teşekkür ederim çok çok kılavuz ne zaman yayınlanır bilgin var mi peki
Rica ederim. Onun süresi var tercih günü falan yayımlasalar bile çok çok zamanın olur. Ama ön kılavuzu ne zaman yayımlarlar inan bilemiyecem
Teşekkür ederim çok sağol her şey için 😊
Rica ederim ne demek. Ayrıca gecmiş yılların, bölümünle alakalı min. max puanlara da bakarsan senin için bir ön bilgi olur
Cevap
5Cevap
Her bölüm un ayrı ayrı kodlari var O kodlar onları ifade ediyor
Kodların hangi anlama geldiğine nasıl bakacam
Hmm peki hangi kod bölümüme uyarsa onunla mi tercih yapacağım
Büro yönetimi bitirdim mezunum yani
Tabi bunlari tercih kılavuzunda yer alan kurumların personel isteğine göre yapacağım demi
3001 herhangi bir bölümden mezun olma kodu ise benim alanıma girmeyen bölümler oluyor ama
Hmm çok teşekkür ederim bilgilendirmelerin için 😊
Onlar şartlardır öyle hatırlıyorum özel şartlar falan kılavuz da yazar onlar
Ne şartları bunlar peki nasıl öğrenebilirim
ÖSYM nın sitesinde kılavuz olması lazım tercihler kısmına gir bak bi
bölümlerin kodları oluyor o koda göre sadece o bölümün mezunları başvuru yapabiliyor.
O kodlar üniversite bölümünleriyle alakalı, hangi bölüm mezunlarından alım yapacağını söylüyor kodları internetten arattır
Bölümler
Kılavuzu indirdin mi
Evet indirdim kodları anlamadim
Her bir kod karsolıgo yazar
Yazmıyor işte
Ama bana atsana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?