Sonra olduğu belli de ne kadar zor 😄 Yaklaşık 5 yıldır öğrenmek istiyorum ama işte tembellik günde bir kelime öğrenseydim şimdi 1500 kelimeden fazla biliyordum neyse hala vakit var 😄
Merhaba, İspanyolca öğrenmek ne kadar zordur diye sordunuz. Bu sorunun cevabı, kişinin öğrenme stiline, motivasyonuna ve hedeflerine göre değişebilir. Ancak genel olarak, İspanyolca öğrenmek zor bir dil değildir, özellikle İngilizce konuşanlar için. Çünkü İspanyolca ve İngilizce, aynı kökenden gelen birçok ortak kelimeye sahiptir. Ayrıca, İspanyolca grameri ve telaffuzu da oldukça basit ve tutarlıdır¹².
İspanyolca öğrenmenin ne kadar süreceği ise, hangi seviyeye ulaşmak istediğinize bağlıdır. Uluslararası standartlara göre, yabancı dil öğreniminde altı seviye vardır: A1 (Başlangıç), A2 (Temel), B1 (Ön Orta), B2 (Orta), C1 (Orta Üstü) ve C2 (İleri). Her seviye için gereken saat sayısı ise kişiden kişiye değişebilir. Ancak ortalama olarak, İngilizce konuşan bir kişinin İspanyolcada her seviyeye ulaşması için şu kadar saat harcaması gerektiği tahmin edilmektedir³:
- A1: 90-100 saat - A2: 180-200 saat - B1: 350-400 saat - B2: 500-600 saat - C1: 700-800 saat - C2: 1000-1200 saat
Bu saatler, sadece ders saati olarak değil, aynı zamanda evde veya başka yerlerde yapılan çalışma ve pratik saati olarak da düşünülebilir. Yani, ne kadar çok çalışır ve pratik yaparsanız, o kadar hızlı ilerlersiniz.
İspanyolca öğrenmenin kolay yollarından bazıları ise şunlardır:
- Günlük hayatınızda İspanyolca kullanmaya çalışın. Mesela, alışveriş listesi yaparken veya not alırken İspanyolca kelimeler kullanın. Böylece, kelime dağarcığınızı geliştirirsiniz⁴. - İspanyolca konuşulan ülkelerin kültürüne ilgi duyun. Mesela, İspanyolca müzik dinleyin, film izleyin, kitap okuyun veya podcast takip edin. Böylece, hem dilin ritmini hem de kültürel bağlamını öğrenirsiniz⁴. - İspanyolca konuşan kişilerle iletişim kurun. Mesela, online platformlarda dil değişimi yapın, sosyal medyada İspanyolca konuşan kişileri takip edin veya yerel topluluklara katılın. Böylece, hem dil becerilerinizi hem de özgüveninizi geliştirirsiniz⁴.
Sonuç olarak, İspanyolca öğrenmek zor bir dil değildir, ancak zaman, çaba ve süreklilik gerektirir. Eğer kendinize uygun bir yöntem bulur ve düzenli olarak çalışır ve pratik yaparsanız, kısa sürede başarılı olabilirsiniz. Umarım size yardımcı olabilmişimdir. 😊
Merhaba, o durumu çok iyi biliyorum insan belli bir seviyeye gelmişken sonra birçok şeyi tekrar etmeyince unutuyor ve başa dönmüş gibi hissediyor. Size tavsiyem bence A2 den tekrar başlayın yani sıkılacaksınız biraz ama artık bir daha bırakmayacağım sürekli aklımda tutacağım pratiğe dökeceğim diyerek son kez baştan alarak çalışmanızı tavsiye ederim. Başarılar dilerim.
Ben de öğrenmek istiyorum ve bazen merak ettiğim kelimelere bakıyorum. Birkaç kelime biliyorum ama cümle kuramam. Sadece seni seviyorum demeyi biliyorum. O da "Te amo" veya "Te qiero".
Bir de bizim ülkede gramer öğrensen de geliştirmek zor. Konuşmak lazım.