Güncellemeler
+1 yıl
sayılar kısmını geçerek de mat yapbilir miyim
sayılar konusunu yapamıyorum asla ağlama krizlerine girdim matematiğe kafam hiç basmıyor değil ama ne kadar çalışsam da yapamıyorum ve diğer konulara gecikiyorum bırakamam da var mıdır bunun bir tekniği
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Gerekli alt yapı oluşturman lazım başta kardeşim. Temel matematik kitabı alarak başla.
matematik temelim var çözemediğim tek konu bu
Bu konu için dedim bende. Temelin var ama bu konu eksik. Bu konu eksik olduğunda diğer konularda ezber olur. Temeli sayılar zaten matematiğin. Sadece kavraman gereken bir kaç basit formülü var ve diğerleri formüle bakmaz. Sayılar geniş kapsamlı. Mesela sayılarda hangi konu canını sıkıyor?
temel kavramlar çok fena ya soruya boş boş bakıyorum ya da çözdüklerim yanlış çıkıyor. tek çift sayılar da öyle doğru çözdüğüme emin olduklarım yanlış çıkıyor
Tek çift sayı tablosu oluştur öyle çöz. Emin olsan da hata yapıyorsundur. Bunu yanlış yaparsan problemlerde bile hata yaparsın.
Tek çift işlemleri için kendine tablo çıkar. Bu konu oturana kadar kafanda başka konuya geçme. Konuları yerleşmeden atlarsan denemelerde de aynısı olur.
Sayılarda üç beş formül var zaten.
Faktöriyel, toplam özellikleri gibi filan.
Yani sen eminsin ama matematik emin değil.
Konular oturmamış gibi.
temel kavramları geçsem sadece olmaz mı sorun olur mu ilerde.
Sorun olur bence yine de diğer konularda çok iyiyim diyorsan sen bilirsin. Ben atlamazdım şahsen. Çünkü çoğu konu bunlara bağlıdır.
Matematik zeka meselesi eğer yoksa 1 sene temel olusturman lazim
işte temelim var ama mantığını oturtamıyorum her çözdüğüm yanlış çıkıp duruyor
Temelin olsa yanlış çıkmazdı demek sen olduğunu düşünüyorsun ya da işlem hatası yapıyorsun
olabilir bilmiyorum vidyolar bir işe yaramıyor
Video ise yaramaz zaten soru cozmen lazım matematik video izleyerek yapılmaz
soru çözemiyorken nasıl soru çözebilirim ağlicam AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Video çözüm izle sonra aynı soruyu kendin çözmeye çalış sürekli video izle belli bir süre sonra soruların tekrar ettiğini göreceksin
Temel kavramları içinde mi o konu?
evet sayı kümeleri temel kavramlar tek çift falan yapamıyorum
Temelin kötü demek ki
Hangi kaynaktan çözüyorsun
sonuç yayınlarından
Daha temelinden başla
İlk önce temelini oluştur
Sonra o kitaba geç
Bol bol soru çözmen gerek öyle gelişir
dershane derslerinden de geride kalırım bu şekilde sonucu bitirmem lazım ama doğru
Geride kalırım diye düşünme
Konuları bitirmen bir şeyi değiştirmez
Önemli olan soruları çözebilmen
Temel de sorun var