Ailemin kariyerime ve geleceğime yönelik bitmek bilmeyen baskılarına karşı ne yapabilirim, bana yol gösterebilir misiniz?

Öğretmenlik yüksek lisans mezunuyum, bu sene mezun oldum, ardından ameliyat oldum ve ardından ailemin iş bul çalış baskısıyla karşı karşıya kaldım. Yaşadığımız ülkede kendim için bir gelecek göremediğim ve burada mutlu olamadığım için ingilizcemi geliştirip Avustralya’ya working holiday vizesiyle gitmeyi düşünüyorum. O vize için 31 yaşından gün almamış olmak gerekiyor ve ben 26 yaşındayım. Avustralya’ya gidip en azından kendimi keşfetmek istiyorum, bunun için ingilizce çalışıyorum ama ailem kpss çalışıp atan, arkadaşların atandı, Ayşe atandı şu atandı, sen iş bulamadan öleceğim, atandıktan sonra istediğini yap diyor ancak bu yaşımdan dolayı mümkün değil gibi gözüküyor çünkü 1 yıl kpss çalışma, 1 yıl atanma bekleme ile 2 yıl ve ilk denemede atanma belirsizliği içerisinde bunu yapmak istemiyorum. Ayrıca biliyorum ailem, atandın artık işin var niye gidiyorsun Avustralya’ya diyeceklerdir. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum, yds sınavına şunun şurasına 2 gün kaldı ve ağlamaktan gözlerim şişti, hiçbir şey yapamıyorum, lütfen bana yol gösterin. Yönümü kaybetmek üzereyim.

Ailemin kariyerime ve geleceğime yönelik bitmek bilmeyen baskılarına karşı ne yapabilirim, bana yol gösterebilir misiniz?