Mesai borcu istemiyorum maaşımdan kessin istiyorum
Bi gece mesai kalmak 3 saat cumartesi 4.30 saat ki bunu 3 aydır yapıyor
Mesai borcu istemiyorum maaşımdan kessin istiyorum
Bi gece mesai kalmak 3 saat cumartesi 4.30 saat ki bunu 3 aydır yapıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çalışma saatlerinin düzenlendiği bir işyerinde işveren, rahatlıkla çalışanlarıyla cumartesi günlerinde çalışmamaları konusunda anlaşabilir.
Ancak, cumartesi günleri çalışmayı gerektiren bir durum varsa veya işveren cumartesi günleri çalışmak isteyen çalışanlara önceden haber vermişse, bu durumda işveren işçiyi çalışmaya çağırabilir. Haftalık çalışma saati 48 saattir bunun üzeri fazla mesai olur ve gece ya da cumartesi fazla mesaisi saat * 1,5 pazar ise saat*2 yazılır
Mesai borcu ise, çalışanın işverene karşı çalışma yükümlülüğünü tam olarak yerine getirmede olduğu bir durumu ifade eder. Yani çalışanın, işverenle yapılan anlaşmalara göre saat, gün veya haftalık olarak belirlenen çalışma süresini tam olarak yerine getirmediği durumlarda mesai borcu oluşur.
Bu durumda, işveren mesai borcu olan çalışanlarına bu borcu kapatmaları için ek mesai veya fazla çalışma yapmalarını talep edebilir. Ancak, çalışmanın zorunluluk olmadığı cumartesi günlerinde çalışmayı talep etmek işverenin takdirine ve fazla mesai kurallarına uymaya bağlıdır ve çalışanlara baskı yaparak zorunlu mesai yaptıramaz.
Bununla birlikte, çalışma koşulları ve mesai borcu gibi konular iş sözleşmesinde belirtilen şartlara, toplu iş sözleşmelerine veya ilgili mevzuata tabi olabilir. Bu nedenle, işverenin cumartesi günleri çalışmayı talep etmesi veya mesai borcu yazması durumunda, çalışanın işvereniyle yapılan anlaşmaya bakmak gerekir.
Çok güzel yazmışsın tsk ederim de
Calistirmwyip borç yazıyor sonra mesaiyeler başladığında bizim cebimize para girmiyor borçları oduyoz onun yerine çalışmadığı günlerden maaş kesintisi yapsın obur türlü inanılmaz zarar ediyor işci
Bunu bolge sgk ya sorman gerekir
öyle bir hakkı yok
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!