Ben plastik sektöründe bir üreticiyim. Ek iş olarak 3d yazıcı kartuşları üretmek istiyorum. Plastik ile ilgili bilgim yeterli seviyede ancak 3d piyasası ile ilgili bilgim hiç yok. bu konuda yardımcı olabilecek biri olursa sevinirim.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sadece üretmek yetmez iyi bir reklam yap iyi para kazanırsın
2 senedir bu sektördeyim sorabilirsin
Teşekkürler. Kartuşlar metre cinsindenmi fiyatlanıyor yoksa gramaja göre mi?
Kartuş dediğiniz şey filament mi yoksa reçine mi
Bu sektörde bilgim sıfır diyebilirim. Plastik makaraya sarılı olan filamentti galiba farklı renklerde oluyor
Ancak plastik konusunda iyiyim. Erimesi için uygun derecede istenilen renkte ve yumuşaklıkta ürün üretebilecek bilgiye sahibim
Filament evet o yazıcılar biraz zahmetli ve bakım gerektiriyor anycubic markası dışında alma derim çoğu creality vs alıyor ancak bozuluyor ve uğraşıyorlar düşük bütçeli alma her zaman en pahalısını almaya çalış 7 8 bine satılanlar aileleri çocuklarına alsın diye üretilen modeller ve ticari olarak yapacaksan baskı süreleri uzun dayanıklı olurlar onlar standart satılıyor fiyatı 200 300 tl bandında yapacağın modeli bilgisayardan seçersin düzenlemesi uzun sürer baskı alırsın , reçineli yazıcılar biraz pahalı bende onlardan var dayanıklı değiller biraz daha dayanıksız maddeler onun da 1 kg reçine fiyatı 550 tl bir şey çok az aslında bu yazıcılara göre
İşte ben o flementi üretmek istiyorum. ya da reçine dediğin üründe olabilir.
Reçineyi üretmen pek mümkün değil onu türkiyede üreten kimse yok bu yazıcı firmaları kendisi çinde üretir kendi markaları adı altında piyasaya sürer yurtdışından gelir onun bileşiği çok farklı kimse o riske girmek istemez üretsen dahi çok çok imkansız asla riske girip satın almam şahsen çok kimyasal bir şey en ufak hata makineyi bozar ama filament üreten halihazırda firmalar var kendi imalatları yani yerinde olsam bu işe girmezdim çünkü rekabet ortamı çok filamentte
Flement dediğin ürün plastikten üretiliyor. Reçineyi bilmiyorum ama çözebilirim. Flementin üretiminde 1kg hammaddenin maliyeti 50₺yi geçmez 1 kg dan nerden baksan 100mt sürün çıkar. Oldukça karlı bir iş olacağını düşünüyorum
Reçineyi asla yapamazsın öyle diyeyim farklı modelleri var alttan uv ışını veriyor makine ve o kısmı katılaştırıyor bu maddeleri imal etsen bile kendin yapsan kimse satın almaz çünkü satacağın şey 300 olsa bile kar edecem diye 500 tl lik şeyi almam o riske asla girmem filament plastik değil tam tersine sıcak ve soğukta tepkimeye giren bir şey içi nem olabiliyor hızlı eriyebiliyor
Flementler 200-300 aralığında dediniz sanırım. Sizce kaç gr gelir bir paket flement?
1 kg olması lazım pek kullandığım bir madde değil ancak dediğim gibi bu işi üreten birisi ile destek almanız lazım türkiyede kendisi üreten vardı
Tabi derinlemesine incelemem lazım önce. Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!