Sınıf kadar bir ortamda kalmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, bazen evde bir kişiyi zor idare ediyoruz. 14 kişi ne yaaa

Kalınır
Çok kalabalık kalınmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sınıf kadar bir ortamda kalmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, bazen evde bir kişiyi zor idare ediyoruz. 14 kişi ne yaaa

Sene 2013, ben acemiliği Manisa'da yaptım bizi tam 180 kişilik bir koğuşa attılar askerlik o zaman 15 aydı, tüm acemilik boyunca 180 kişilik koğuşta kötü koşullarda yaşamak zorunda kaldık yani tabii ki bu konuda askeriyenin yapabileceği çok fazla bir şey yok binlerce asker var, yer kısıtlı vs ama normal şartlarda 60 kişilikti o koğuşlar, size yemin ediyorum karı koca gibi yatıyorduk koğuşta osuruk sesinden, horlama sesinden, milletin nefes kokusundan koğuşlara girilmiyordu, neyse bitirdim acemiliği beni Amasya 15. Piyade eğitim tugayına yolladılar dedik orası daha rahattır falan ulan şansıma bak Türkiyenin en büyük er yataklarından birine düşmüşüz haberimiz yok, her yer albay yarbay kaynıyor, başımızda bir Tuğgeneral vardı şansıma ki bende oranın en kötü taburundaydım en uzak yere atmışlar her şeyden mahrumuz çok ağır eğitimler var koğuş yine 180 kişilik ama 15 aylık askerliğim süresince bir kere bile ne içtimada ne koğuşta hiç bir zaman bir tek tartışma bile olmadı çünkü erkekler birbirlerine daha anlayışlı olabiliyorlar, bu sefer daha da kalabalık bir yerdeydik falan ama bir şekilde tatlı anılarla bitirdik, zordu ama çok keyifliydi... Demek o ki kalabalık yerlerde insanın şahsına ait bir alanının olmaması çok kötü bir şey özellikle kızsan, erkekler bir şekilde hallediyor ama kızlar öyle değil, 3 kişinin bile zor anlaşabildiği kız grupları varken 14 kişinin aynı odada kalması, inanılır gibi değil, öğrenciler daha iyilerini hak ediyorlar... Max. 2 kişilik odalarda öğrencilerden daha iyi verim alınabilir, buna devletimizin gücü yeter aslında...
Bazı üstün zekalıkar bu durumu savunmuşlar, yok asker çadırda kalıyormuş, yok şükretmek lazımmış, yok lüks isteyen parasını verip özel yurda gitsinmiş...
Savaşta mıyız arkadaşlar hayırdır?
Öğrenci demek gelecek demek ve bu geleceğin iyi olması için de öğrencilerin başarılı olabilecekleri ortam lazım.
14 Kişilik hapishane koğuşu gibi odada kimse konstantre olup ders çalışamaz, başarılı olamaz, ya da çok sıradaşı, keyifsiz bir şekilde hayat sürer, öğrenciliğinin tadını çıkaramadan mezun olur ancak belki o şekilde başarı sağlanır. Ama niye insanlar öğrenciliğini güzel yaşamasın ki? Öğrenci olmak suçmuş, sanki cezasını çekiyormuş gibi bir şey bu 14 kişilik oda olayı...
Askerle karıştıran üstün zekalılar sanırım öğrencinin ders çalışması gerektiğini, çalıştıkları derslerin mesleki başarılarını etkileyeceğini ve sınavları geçmeleri gerektiğini bilmiyorlar sanırım, ya da ciddi anlamda sorunlular...
Kimse kusura bakmasın, öğrenci 14 kişilik odada sıkış tepiş kalamaz...
Okumak için gidip psikolojik sorun yaşayarak baba evine dönen sadece Türkiye de var sanırım...14 kişi 14 farklı kültür ve ister istemez ayrışmalar kavgalar gürültüler olacak.. böyle bir ortamda nasıl sağlıklı eğitim alınabilir... bir çok insan mecbur kaldığı parası olmadığı için katlanıyor... devletin iyileştirme gibi bir derdi yok zaten.. birileri köşeyi dönmesi lazım...
mecbursun kalacaksın ama bir öğrenciye göre şaka gibi bişey bu bunun doğruluk payı ne kadar çalışma yeri yok sadece sırf yatak böyle bişey olmaz olamaz
Bazı kyklar böyle sadece yatakhanesi bura çalışma odası ayrı giyinme odaları ayrı falan
Ben inandırıcı gelmiyor kyklar arası bile çok fark var kimi balkonlu falan kimi koğuş gibi
Fiyatları değişiyor işte ona göre
Cevap
78Cevap
Kızlar askerlikten ömür boyu muaf olduğu için bu fikirler normal. 500 kişilik askeri koğuşlari düşünün, üstelik zorunlu🤭
Ben kalamazdım
Çin'de çok küçük odalarda tek kişi kalıyorlar. İlla ki ogrencileri bir binaya sıkıştıracaklarsa duvarlar bolsunler herkes tek kalsın
Bune ceza evi gibi yerler beton dolap yok kişisel bir alan sadece yatak
🙁
Kalamam ben. Saçını başını yolarım illaki🤔 benim yatağıma oturur bir şey koyar eşyalarıma dokunur, gece fısfıs konuşurlarsa zehir ederim onlara uykuyu bidaha 😂 çok iğrenç insanlar var ben tahammül edemem
Ailemin yanında krallar gibi okumuştum. Tıp mıp kazanmadıysan kendi şehrini yazacaksın rezilliğe bak
Paran varsa eve çık kral. Ne demek kalamam. Ben de kalamam dedim zamanında gittim ev tuttum. Çalışarak kirayı ödedim aynı zamanda okula gittim geldim. Tek gece kalmadım orada.
Askerde mecburen 50 kişinin zor sığacagi yere 150 kişi sıkıştirdilar tabi yurt odalarının öyle olmasını kesinlikle doğru bulmuyorum toplama kampı gibi yer mi yok sanki
Askerde bile koğuşlar 8-10-12 hadi en buyugu 16 kişilikti yani birde sadece uyumak için kullanilirdi bu ne boyle? Grup mu yapicak oğrenciler ders nasik calişacaklar acaba?
Öğrenciler ne zamandan beri askerlik yapar oldu ya? 😂😂Mecbursan kalınır tabii.
Kadınları da askere alsınlar :D 30 kişilik koğuşta kalınca 14 kişi iyi geliyor kulağa :D
Mecbursam kalırım evet sanırım o odadan 3 kişiyi ayartıp 4 kişi 2+1 evde kalmaya ikna ederdim kirada uygun olur ahajdnalxk
Kalamayan 1 1 eve 14 bin tl kira verir kalır maalesef adı gerçek kiralar yüksek yurtlarda kişi sayısı oda kapasiteleri maximin düzeyde herhalde
Bırak 14ü 4 kişiyle bile kyk odasında kalmam bu ne
Bizim askeriye de ki koğuşta bile 9 kişilikti
Neden olmasın kalınır tabi. Yeter ki sesli uyuyan arkadaşlari. topluca ayrı bir odaya alsınlar.
Dağda askerlik yapanları düşün çadır su akıyor sabaha kadar üşüyor sen gelmiş bu kyk odasını beğenmiyorsun fazla şımarıksınız
Biraz insanlar hallerine şükretsinler diye
Türkiye burası fazla adalet beklemek lazım kimse adil değil
Yapacak birsey yok
Asker o çadırda 4 yıl mı kalıyor?
Şükür mantığı dinde fakirleri ve hayat boyu sıkıntı çekenleri kontrol altında tutup isyan etmelerini önlemek için vardır. Üniversite öğrencileri en azından 2 kişilik odaları, odaya özel banyoyu hakediyorlar. 14 kişilik oda için "devletimiz başımızı sokacak yer verdi çok şükür" denmez.
Aynen o zaman parasına kıycak özel yurtta kalcak.
@banker_bilo çok rahatsız olduysanız ve çok üzülüyorsanız gerekli yerlere gidip bu durumu bildirin o askerlerin canı yokmu kim için mücadele ediyorlar bu vatan için biraz egoistce düşünmeyin !!
@Geologicalengieer bencede kesinlikle
Ben askerle ilgili bir şey mi dedim, asker en fazla 1 ay kalır operasyonda. Üstelik askerlikte çadırda kalıp kampette uyumaktan daha büyük sıkıntılar var ve böyle yaşam şartlarına göre eğitiliyorlar. 14 kişilik yurt odalarını nasıl normalleştirebiliyorsunuz? Bu mu Avrupa'nın kıskanarak baktığı Türkiye? Avrupa'daki yurt odalarıyla karşılaştırsanıza? Nedir bu öğrencilere sıkıntı çektirme çabası? Her şeye para var da yurtlarda insanca yaşama şartları sunmaya gelince mi yok? Ama bu, öğrencileri tarikat, cemaat yurtlarını tercih etmeye zorlamak için yürütülen bilinçli bir politika, onun da farkındayım.
Acemi birliğinde 60 kişilik koğuşlarda kalıyorduk, horlayanı mı dersin osuranı mı dersin ohoo 14 kişi hiçbir şey :D
Bizimki 6 kişilik. Bir sekiz kişi daha çekemezdim sanırım. Ama iki sene içinde bunu yaşarsam şaşırmam.
400 kişilik asker koğuşunda kalmış biz erkekler suit sayılır 😂🤣
64 kişilikte bile kaldim yedekteyken normal oda için 14 kişi neyki
Hangi şehirde okumuştun
Halbuki büyükşehir orası öyle duydum, demek ki kendini geliştirememiş
Bi umutla bunu soruyorum o altı kişilik odalara geçebildin mi umarım geçip rahatlamışsındır
Hangi bölümü okudun
kapalı ceza evi gibi bune böyle kalınmaz tabiki birde kadınlar rgl oluyor kokuyor ortamdaki kokuyla uyunmaz
şaka falan olmalı ben ev arkadaşı bile istememiştim
Ortama bağlı; kafa adamlar varsa kalınır, değilse biraz zor.
50 kişilik koğuşta kalmıştım askerde 😂 lisede 8 kişilik odada kalmıştım alışkınım bayagi 😂
100 kişilik yerde kaldım zamanında burada da kalırım
Bu ne bee abicim. 14 kişi az olmuş 50 yapalım şunu.
Kızları askere alsınlar. Sonra KYK 14 kişilik koğuşu mum ışığı ile ariyorlar mi bakın izleyin🤣
Askerde 5 ay boyunca 54 kişi yattık çokta mühim değil
Ben işin daha çok ironi kısmındaydım, 54 kişilik koğuşta delirmeme ramak kalmıştı. Konu özellikle odak gerektiren, çalışma ortamı olunca gerçekten çok zor. Herkes kendine ait bir kişisel alanının olmasını ister bu sebeple 14 kişilik bir ortamda muhtemelen kaos olacaktır
Asker koğuşunda kalmadan 34 kişiyi çok görme 😂😂
Erkek yurdunda kalınmaz çünkü askeri koğuş gibi leş gibi ayak kokusu olur odada ordáda uyunmaz
O zaman parana kıycaksın özel yurtta kalcaksın.
Hep öğrenci evinde kaldım, insanın özeli kalmaz bu ortamda
Çok kalabalık senfoni orkestra gibi olur kuru fasülye yiyince 😂
Bu ne arkadaş BBG evi gibi bizim zamanimizda 6 kişi kalırdık o bile sıkıntıydı.
İki kişilikte bile kalamam. Ayağı falan kokan olur çıldırırım.
Bence çok kalabalık kalınmaz ama mecbur olduğun zaman maalesef kalma durumu oluyor
Türkiyede öğrenci olmak hiç stresli değilmiş :D
tek kişiyle bile kalamam o yüzden evim neredeyse orada okuyorum
Muhtemelen bana çıkacak yurt 3 kişilik olacak. Umarım gidince benzer manzarayla karşılaşmam
Bu kanıya nerden vardın merak ettim
Çıkacağını nerden biliyorsun. Neye göre çıkıyor yurt şehirdeki öğrenci sayısına göre falan mi
Otorite sağlarsan yatağima oturulmasindan hoşlanmiyorum vs dersen kalinir hem ortam da efsane olur aslinda
Psikolojisi bozuk biri denk gelirse kötü olur ve 14 kişi asla hepsi tam anlamıyla anlaşamaz
Bu ne kızzz insan burada hastalık kapar bedensel olarak hasta olmasan bile zihinsel olursun psikolojin bozulur aman Allah im
şu an askerdeyim sen düşün 21 kişilik odada kalıyoruz yine az diyorlar :)
Nasıl uyuyacan orada 3 kişi ossurda gece sabaha herkes bayılmış olur
Üniversite zorunlu bir eğitim değil isteğe bağlı devlet kimseye kolaylık sağlamak zorunda değil işine gelen okusun
Devlet herkese eşit yaraları sağlamak ve eğitimleri için destek vermek zorundadır. Devlet olmanın gereği budur. Gereksiz siyasi şov yapmanız anlamlı değildir.
Hapishane mi burasi, insan okumaya mi geliyor yoksa hırsızlarla türlü türlü huylu insanladla uğraşmaya mi? 4 arkadaş para toplayarak daire kiralarsaniz daha rahat edersiniz benden soylemesi
Bundan daha dar bir odada, 8 kişi kalmıştım KYK da, çok kötüydü
Zor genelde kızlar erkeklerden daha leş ve pis hastalık kapmak istemezdim
Lan devletin bunu verdiğine şükredin 3 mat netiyle skmsonik bölümlerde okuyup milletin sırtına vasıfsız eleman olarak yükleniyorsunuz. Şükredin işte bir skm yaradığınız yok zaten.
Doğru
Kız olsam kalırım kızlar hem temizldir hem de temiz kokar. Ama maalesef erkek olarak 2 kisi bilr. kalinmaz
Ben askerdeyken 60 kişiyle aynı yerde kaldım. Mecburiyet olduğu sürece insan katlaniyor maalesef
Birisi grip olduğunda orada olmak asla istemem :(
eger takintili biriyseniz iki kisiyle kalmak bile cok zor, bunu dusunemiyorum
Yok sağol askerlik yaptım bi ikinvi tur kaldıramam😂
Normal bence, kalınır.
Normal değil ya koğuş bu
Allah acısın bu ülkenin gençlerine.
Offff evet
İnşallah değecek bişey okuyosundur bari. 2023 türkiyesinde herşeyin kaltesi düşük
Hayır kesinlikle kalmam
Askerlik yaptık biz gayet normal geliyor
Kalamam ben dayanamam
14 kişi çok fazla değil mi ya?
Çok kalabalık nefes alamam ben o oda da.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?