Arkadaşlar ben gemileri yakmayı düşünüyorum kariyer konusunda haksız mıyım?

Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden harika bir ortalama ile mezunum. İngilizce biliyorum. İş arıyorum aylardır ama armudun sapı üzümün çöpü red alıyorum sürekli. Bahane ararsanız onlarcası bulunur ya sürekli tecrüben yok diyorlar ben de sizin gibiler işe almadığı için yok diyip kapatıyorum artık. Mülakatlar, sınavlar, geri dönüş yapmamalar vs

Kime durumu anlatsam adamın olmazsa zor falan diyorlar. Adamım yok tabii ki. E bir şekilde network edinmek için etkinliklere katılıyorum insanlarla tanışıyorum durumumu anlatıyorum herkes ümit veriyor sonra görüştüğüm kişi gelip bana kariyer netten başvur elbet vardır bir kısmetin bla bla diyo. E ben zaten başvuruyorum kariyer netten LinkedInden mülakatlara girip çıkıyorum.

Kısacası bıktım artık insanlara defalarca kendimi anlatmaktan.

Kendi işimi kurmaya karar verdim. Kısacası kendime dayanıp kendi yeteneklerimden istifade edip kendi kendime geçinmeyi ve artık bu insanlarla uğraşmayıp hepsini Allah'a havale etmeyi düşünüyorum.

Tabi baya zor bir süreç beni bekliyor ve ayrıca bugüne kadar aldığım eğitim yanacak arkadaşlar

Ne yapacağımı bilmiyorum yurt dışı derseniz ailem kesinlikle karşı ve maddi olarak destek olmuyor.

Arkadaşlar ben gemileri yakmayı düşünüyorum kariyer konusunda haksız mıyım?