@kikax U GENEL ŞARTLARI: İlan edilen Zabıta Memuru kadrolarına atanmak için başvuracak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir. 1. Türk vatandaşı olmak. 2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 3. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. 4. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 5. 2. BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI: 1. İlan edilen Zabıta Memuru kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve ilgili puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari puanı almış olmak. 2. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca yapılacaktır.) 3. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları. (8/2/1991 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar). 4. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle
@PlatonikHayat34 yönetmelik böyle diyor. herkesin görüşüne saygılıyım. Ama uydurmak tabiri hoş değil. Şu an bu işi yapmıyorum. Ancak zabıta ve belediye mevzuatını iyi bilirim. TSK ederim
@PlatonikHayat34 biz neler gördük. Yazsan roman olur. yardımcı zabıta personeli diye bir icat var. sömürü düzeni. Kabahatler kanununu bilmeyen adama görev verirsen olacağı bu
Sen inanma burada yazilanlara sanki kolluk kuvveti gibi bilmeden yorum yapmışlar. 40 yaşında bile zabita olursun. Bu nerede olacağına ve kuruma göre değişir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Bayan zabıta nasıl olunur? ↗ buradaki cevapları bir oku istersen. İşine yarayanlar olabilir.
Katipligide deneyebilirsin, kpss 70 , alman yeter, biraz klavye çalış, zabıtaliktan daha güzel, bayan için.
Şimdi 25 yaş sınırı var zabıta alımlarında. Ama zabıta olmak için başka yollar da var. bot kilo kpss puanı ve en önemli şey. Anlıyorsun değil mi
sınır 25 yaş değil
@PlatonikHayat34 kaç peki. yanlış hatırlıyor olabilirim yonetmeligi
35 sınır
Bunu nerden uydurdun 😀 zabitada boy , kilo vs aranmaz kolluk kuvveti mi sandin 😀 bu arada ben icindeyim.
@kikax boy kilo standardı var :)
@kikax U GENEL ŞARTLARI: İlan edilen Zabıta Memuru kadrolarına atanmak için başvuracak
adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde
belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.
1. Türk vatandaşı olmak.
2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
3. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir
suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin
güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp,
rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat
karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama
veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
4. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına
gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut
ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
5.
2. BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI:
1. İlan edilen Zabıta Memuru kadro unvanı için son olarak mezun olunan okul itibariyle öğrenim
şartlarını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve
ilgili puan türünden yukarıda tabloda belirtilen asgari puanı almış olmak.
2. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67
metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile
kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. (Boy ve kilo tespitleri kurumumuzca
yapılacaktır.)
3. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları. (8/2/1991 ve daha sonraki tarihlerde
doğanlar).
4. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle
35 memuriyet içindi pardon
@kikax Zabıta belediye kollugudur. Bu işi amir vasfi ile 2 yıl icra etmiş biri olarak hukukçu olarak yazdım. Uydurmadim
@Ufukacar84 torpille gelenler konuşur boş ver :)
@PlatonikHayat34 yönetmelik böyle diyor. herkesin görüşüne saygılıyım. Ama uydurmak tabiri hoş değil. Şu an bu işi yapmıyorum. Ancak zabıta ve belediye mevzuatını iyi bilirim. TSK ederim
Rica ederim ben hala devam ediyorum zabıta olarak
Bende belediye personeliyim bir de ne tesaduf ki zabitayim
@PlatonikHayat34 öyle mi hangi belediyede
@kikax konu benim için kapanmıştır
İstanbul ilçe belediyesi
@PlatonikHayat34 iyi görevler. Bende İstanbul ilçe belediyesinde çalışmıştım.
@Ufukacar84 teşekkür ederim yaptığı işten haberi olmayan bir teşkilat olduk maalesef
Her kurumun kendi yönetmeliği var isterse 40 yaşında alabilir ihtiyaç doğrultusunda. Şartları kendi belirliyor.
@kikax senin söylediğin destek personeli zabıta memuru değil taşeron yani
@kikax bugün izin günü galiba. ya da sıkıcı bir görev
@PlatonikHayat34 biz neler gördük. Yazsan roman olur. yardımcı zabıta personeli diye bir icat var. sömürü düzeni. Kabahatler kanununu bilmeyen adama görev verirsen olacağı bu
Roman ötesi olur maalesef
@PlatonikHayat34 evet. ama aynı aslı görev yaptırılıyor
bu yüzden muvaza davaları var
khk ile belediye bünyesine alındılarda muvazaa davalarından kurtulduk
Boya bakmıyor bence tanıdıgım zabıta ve kısa
Kpss öncesi girmiş olabilir ya da memurluktan geçiş yapmıştır
@PlatonikHayat34 hmm olabılır
O zaman standartlara pek bakılmıyordu
Sen inanma burada yazilanlara sanki kolluk kuvveti gibi bilmeden yorum yapmışlar. 40 yaşında bile zabita olursun. Bu nerede olacağına ve kuruma göre değişir
Yaptım gitti hayırlı olsun yarın gel başla üniformayı kendin al ama
Zabıta zor meslek yerinde olsam başka meslek seçerdim
Zor ama hicbirsey kolay değil
Biri vardır zor birde vardır zorun zoru senin seçtiğinde zorun zoru
Ne temel gerekiyor😃😃
Lise mezunuyum kpss hazırlanan çıkış yolu yok ailemden kaçış için paramı kazanacağım meslek lazım
zengin koca bul kolay olur
olabilirsin 28 yanlış hatırlamiyorsam
hangi şehirde? biraz geç gibi sanki
unı mezunu musun?
öncelik kpss yaş sınırı var
hangi şehir
eminmisin :)
ne gibi bit temel
Galaksi muhafazı
Kpss ve torpil
Memuriyet için genelde yas max 35
Torpil