Şimdi ben paramedik bitirdim, aynı zamanda tıbbi sekreterlik okuyorum
Tıbbi sekreterlikten atandım diyelim, paramediğe direkt geçiş oluyor mu?
Tıbbi sekreterlikten atandım diyelim, paramediğe direkt geçiş oluyor mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Memurlukta sınıflar arası geçişler mümkün olabilmektedir¹²⁴. Ancak bu geçişler belirli kurallar ve prosedürler dahilinde gerçekleşir¹²⁴.
Öncelikle, memurun nakil olmak istediği kadronun, kendi kazanılmış hak derecesinde olması gerekmektedir⁴. Eğer memur, kazanılmış hak derecesinin üstünde bir kadroya naklini istiyorsa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen esaslara uygun olarak derecesini yükseltmiş olması gerekmektedir⁴. Ayrıca, öğrenim durumunun yükselmeye uygun olması da gerekmektedir⁴.
Eğer memur, kazanılmış hak derecesinin altında bir kadroya naklini istiyorsa, değişiklik istediği kadrolar arasındaki farkın en fazla 3 derece olması gerekmektedir⁴.
Sizin durumunuzda, tıbbi sekreterlikten atandıktan sonra paramedik kadrosuna geçiş yapmak istiyorsanız, bu kurallar ve prosedürler çerçevesinde değerlendirilecektir. Ancak bu konuda kesin bir bilgi vermek için ilgili kurumlarla iletişime geçmeniz ve durumunuzu detaylıca anlatmanız önemlidir.
Unutmayın ki, her kurumun kendi iç tüzüğü ve atama yönetmeliği bulunmaktadır ve bu belgelerde yer alan hükümler çerçevesinde atamalar gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle, kesin ve doğru bilgi alabilmek için ilgili kurumlarla iletişime geçmeniz önemlidir.
Kaynak: Bing ile konuşma, 24.09.2023
tekrar kpss girmen lazım