Bugun universitemin ders kayit icin son gunu. Daha önce mi muafiyet vermem mi gerekiyordu bilmiyorum yani ders kayitlarindan önce. Akademik takvimde falan bununla ilgili bir sey göremedim daha once baktığımda. Sosyal medya hesaplarinda da bir sey yazmıyordu.
Ben daha önce aöf önlisans okudum. Simdi örgün lisanstayim. Yani örgündeki islemleri pek bilmiyorum. Ortak dersler var bilgisayar, turk dili, tarih ingilizce gibi. Belki baska ortak derste vardir daha once okuduğum ama genel olarak bunlar.
Lisans bolumume giris yaptigimda transkript kismina girdigimde aoften okudugum bolum ve dersler çıkmıyor bir turlu. Bugun ders kayit icin son gun ve bu muafiyet olayini halledemedigim icin ders secimi de yapamiyorum. Daha sonra isterler mi bu muafiyet işini yoksa ben mi tarihleri kacirdim bilmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Muafiyet basvusu yaparak. Eski okulundan ders içeriklerini alıp yeni okuluna gotureceksin.
Online olmuyor mu boyle seyler? Okul ders kaydini online yaoin demis. Ben bu da online olur sanmıştım. Eski okul demissin de aöften icerikleri alip nasil gotureyim? Yani aof okuyup haliyle o universiteye hic gitmedim cunku
Yeni okulun akademik takvimini bul. orada "muafiyet başvuruları" diye bir tarih vardır. O tarite basvuracaksin.
Hangi üniversite.
Takvimde göremedim ama bir daha bakayım. Peki bu tarihi bulursam sonra ne yapacagim? Okula mi goturecegim yoksa e devletten falan siteye pdf mi yukleyecegim? Yani universitenin kendi sitesinde de bulamiyorum aof notlarini.
Cumhuriyet üniversitesi
Genelde elden götürülür. Üniversiteden üniversiteye fark etmez diye düşünüyorum.
Okul açıldıktan sonra da bir süre basvuru devam eder.
Hangi üniversite diye sormuştum?
Universiteyi yazdim en altta. Cumhuriyet universitesi.
Ben de bulamadım sitede. Ama öğrenci destek whatsup hattı var oraya yaz bence
Ya benim icin baktin mi😊Cok tesekkur ederim yardimci olmaya calistigin icin🌸 tamamdir olmazsa oraya yazarım ya da ararim ulaşabilirsem
Ulaşılır. Sitede iletişim bilgileri var. Öğrenci işlerini ara.
Bir sey daha sorabilir miyim? Ders kayitta hangi dersleri sececegim orada belli mi? Bir de secmeli dersler var. Hangisi seciliyor cozemedim. Yani bunu bana mi birakiyorlar yoksa secmeli de olsa zorunlu olarak birini mi secmem gerekiyor? Cunku benden once bu universitede okuyan bir arkadasim farkli bir bolumdeydi. Secmelileri de danisma hoca şunu sececeksiniz diyordu onu seçiyorduk, oyle kafama gore secmedim dedi bana. burada da ne yapacagimi bilemedim o yüzden. Mail falan da gelmemiş danisma hocadan hani sunlari secin diye attıysa diye baktım ama
Bazen seçmeli ders adı olur ama açılmaz. Tek birini seçer herkes.
Genelde istediğini seçersin.
Sececegin dersler bellidir ama yanlış da olsa danışman düzeltir zaten.
Sorun olmaz.
Önemli olan ders kaydını yapmak.
Bu konuda rahatladim tesekkur ederim. Ben seçeyim yanlissa hoca ayarlar o zaman. Bir tek muafiyet kaldi onu da halledersem rahatlayacagim. Cok tesekkur ederim cevaplarin icin🌸
Rica ederim. Başarılar.
Bir sey daha sorabilir miyim sana? Bu ortak dersleri benim ders laydinda yine secmem gerekiyor mu? Suanda muaf degil ya. Secmem zorunlu mu yoksa secmeden ilerleyebiliyor muyum? Kesinliestirdikten sonra islem yapilamaz diyor o yuzden onaylayamadim
Sectiklerin toplam kaç AKTS şu anda?
Toplam 30 olmalı.
Seç bence. Dediğim gibi yanlışlık varsa danışman düzeltir.
Ha dogru 30 olmasi gerekiyor degil mi? Hepsini secmeme ragmen galiba 26 yapiyor. Toplam 7 ders var hepsini seciyorum boyle oluyor
Yabanci dilde almanca, fransizca, ingilizce çıkıyor. Ingilizceyi isaretliyorum, hepsini ekliyorum 30 a ulasmkyor2
Ulaşmıyor*
Secmelileri de seç o zaman.
Secmelilerle beraber boyle oluyor
Toplam 7 ders var hepsini ekledim secmelilerle dahil ama akts 26 gözüküyor
Turizm filan okuyorsan 2. Yabancı dili de seçmen gerekebilir.
Veya sonra danışman ekleyecek.
Sosyal bilgiler ögretmenligi okuyorum. Bunun icin de 2. yabanci dil gerekir mi?
Sanmıyorum.
Tamam hallettim galiba😊 sey sayfanin yukarisinda genel bakiye yaziyor ve ödenmesi gereken ucret yaziyor. Örgun egitimde ucret ödeniyor mu? 2. ogretim olmasakta?
Açık öğretimde kaydın varsa çıkar borç
Odemezsen danisman kaydını kesinleştiremez.
Sabah girdiğimde yine bu borc vardi ama aöfte kaydim yoktu. Ogleden sonra ikinci universite olarak aöfe tekrar kayit oldum ikisi beraber bitsin diye. Yine cikiyor yani kaydim olmasa da çıkıyordu. Yani bu ücreti o yuzden anlamayadim. Simdi aofte kaydim oldugu icin bu ucreti orgun eğitimde de ödemek zorunda miyim?
2 ayrı fakültede kayıt olunca borç çıkıyor diye biliyorum.
Bunu ders kayit suresince mi odeyebiliyorum yoksa ders kayit suresi bitince de danismanin onaylama tarihinde de ödeyebiliyor muyum?
Danışman onay süresince olur. Ama biran önce ödemek lazım.
Çıkmam gerekiyor.
İyi akşamlar.
Tamamdır hallettim. Tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Cok yardimci oldun tekrar sagol. Iyi akşamlar
Rica ederim.
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!