1. **Eğitim Süresi**: PMYO'da 2 yıllık eğitim verilirken, POMEM'de ise en az 4 ay eğitim verilir¹². 2. **Başvuru Şartları**: PMYO'ya en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilirken, POMEM'e başvuru sayısının %20'sini geçmemek üzere ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilir¹². 3. **Sınav Şartları**: PMYO'ya başvuru yapabilmek için TYT puanı esas alınırken, POMEM'e başvuru yapabilmek için ise KPSS şartı gerekir¹². 4. **Yaş Sınırı**: PMYO'ya katılmak isteyen adayların 26 yaşından gün almamış olması gerekirken, POMEM'e katılmak isteyen adayların ise 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir². 5. **Komiser Yardımcılığı Sınavına Başvuru Hakkı**: POMEM mezunlarından lisans mezunu olarak girenler 2 yıllık çalıştıktan sonra Komiser Yardımcılığı sınavına girme hakkına sahipken, PMYO mezunları üniversite öğrenimlerini 4 yıla tamamladıktan sonra Komiser Yardımcılığına başvurma hakkına sahip oluyorlar². 6. **Göreve Başlama Derecesi**: POMEM'den mezun olan adaylar 8/1 derecesi ile göreve başlarken, PMYO mezunları 9/1 derecesi ile göreve başlamaktadır².
Bu bilgiler genel bilgiler olup, kişisel durumunuza uygun olmayabilir. Herhangi bir adım atmadan önce mutlaka bir eğitim danışmanı ile görüşün.
Pmyo lise mezunu olup tyt sınavından belli puan alınır ve iki senelik eğitim görürsün. POMEM ise lisans ve ön lisans mezunu olduktan sonra polis olabilmek için başvuru yapılır ve 6 aylık bir eğitime tâbi tutulursun.
PMYO 2 yıllık eğitim lise mezunu olan kişilerin tyt ayt den girmesi , POMEM de onlisans ve lisans mezunu olan kişilerin 6 ay , 4 ay eğitim aldığı polis okulu
PMYO 2 yıllık eğitim lise mezunu olan kişilerin tyt ayt den girmesi , POMEM de onlisans ve lisans mezunu olan kişilerin 6 ay , 4 ay eğitim aldığı polis okulu
Birde paem var oda 11 ay eğitimli lisans mezunu olan kişilerin girdiği polis okuludur. PMYO ve POMEM mezunu polis memuru olarak göreve başlar, PAEM mezunu olan kişiler komiser yardımcısı olarak göreve başlar.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > POMEM ve PMYO arasındaki fark nedir? Çoğu kişi POMEM'in daha iyi olduğunu söylüyor. Sadece eğitim sürelerinde değişiklik var?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
POMEM ve PMYO arasındaki farklar şunlardır¹²:
1. **Eğitim Süresi**: PMYO'da 2 yıllık eğitim verilirken, POMEM'de ise en az 4 ay eğitim verilir¹².
2. **Başvuru Şartları**: PMYO'ya en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilirken, POMEM'e başvuru sayısının %20'sini geçmemek üzere ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilir¹².
3. **Sınav Şartları**: PMYO'ya başvuru yapabilmek için TYT puanı esas alınırken, POMEM'e başvuru yapabilmek için ise KPSS şartı gerekir¹².
4. **Yaş Sınırı**: PMYO'ya katılmak isteyen adayların 26 yaşından gün almamış olması gerekirken, POMEM'e katılmak isteyen adayların ise 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir².
5. **Komiser Yardımcılığı Sınavına Başvuru Hakkı**: POMEM mezunlarından lisans mezunu olarak girenler 2 yıllık çalıştıktan sonra Komiser Yardımcılığı sınavına girme hakkına sahipken, PMYO mezunları üniversite öğrenimlerini 4 yıla tamamladıktan sonra Komiser Yardımcılığına başvurma hakkına sahip oluyorlar².
6. **Göreve Başlama Derecesi**: POMEM'den mezun olan adaylar 8/1 derecesi ile göreve başlarken, PMYO mezunları 9/1 derecesi ile göreve başlamaktadır².
Bu bilgiler genel bilgiler olup, kişisel durumunuza uygun olmayabilir. Herhangi bir adım atmadan önce mutlaka bir eğitim danışmanı ile görüşün.
Kaynak: Bing ile konuşma, 20.09.2023
Pmyo lise mezunu olup tyt sınavından belli puan alınır ve iki senelik eğitim görürsün. POMEM ise lisans ve ön lisans mezunu olduktan sonra polis olabilmek için başvuru yapılır ve 6 aylık bir eğitime tâbi tutulursun.
@Ajan_07 pmyo da ayt sınavına girmiyorsun tyt yeterli
Diyen var ama ayt den de duyum vardı öyle hatırlıyorum
@Ajan_07 araştırmanı öneririm
Gerek yok..
Birde paem var oda 11 ay eğitimli lisans mezunu olan kişilerin girdiği polis okuludur. PMYO ve POMEM mezunu polis memuru olarak göreve başlar, PAEM mezunu olan kişiler komiser yardımcısı olarak göreve başlar.