Güncellemeler
+1 yıl
Tanıdığım birine sordum 3 ay deneme süreleri var dedi ya offf
Bana 3 ay sonra sigorta başlayırım dedi ama 3 ay çok vr brn hepi topu 3 ay çalışırım zaten üni sınavına hazırlanıyorum. Şeyi metak ediyorum bi yerde işe başladım diyelim sigorta devreye girdi 3 ay sonra işten çıkarsam cezası var mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
şu an onun yaptığı yasak asıl. 1 gün bile sigortasız çalıştıramaz seni
Yarın napsam konuşsma mı valla bileğim acayip ağrıyor ihtiyacım var diye kabul ettim ama bugün onlara sadece ben emek vererek 8-10 bin küsur kazandırdım zaten
konuş tabiki 3 ay ne? adam sana maaş vermese ispatlayamazsın da orada çalıştığını falan. sigorta priminden kaçmak istiyo, şikayet et gerekirse böyle emek sömürücülerini
Anladım peki ikna edip sigorta başlatsam ve 2 ay sonra işten çıksam bana para cezası gibi bi durum olur mu sınava hazırlanacağım da iş çok yoruyor ondan devamlı çalışamam bilgin var mı bu konuda
hayır bi cezası yok, sözleşme imzalamadığın sürece hiçbir yaptırımı olamaz
Çok teşekkür ederim 🩷
rica ederimm başarılar :)
ya hayır deneme süresi de olsa sigortan başlamak zorundaaaaaaaaaaaa, bi işletmede sorumlu mühendis olarak çalışırken arada personel sigortalarıyla da ilgileniyodum. cezai yaptırımı var.
Tamamdır ay kafam biraz karıştı ama sana güveniyorum net olup konuşacağım
konuş :D
Çalışmaya başladığın gün bile sigortan yatması lazım, yoksa gitmemeni tavsiye ederim
Yarın konuşacağım bu konuyu diyelim ki sigortam başlafı ve 2 ay sonra işten çıkmak istedim (iş biraz yorucu ve sınava hazırlanıyorum) 2 ay çalıştığım için bana para cezası gibi bi uygulaması var mı sgk hakkında bilgim yok ondan soruyorum
Hayır hiç bir ceza vs yok hayatına devam edebilirsin
Tamam teşekkür ederim yarın ya da sonraki gün iş vereni gördüğüm zaman sigortayı konuşacağım.
Sgk cep Beyani ver e devletten çıkış girişleri gorursun
O ne hiç bilmiyorum bi de şeyi merak ediyorum diyelim ikna ettim sgk yapıldı 2-3 ay sonra işten çıkarsam benim onlara ödeme yapmam gerekiyor mu
Hayır sigortayı mecbur yapacaklar
Tamam konuşacağım teşekkür ederim
Sigortayı ise başladığın tarihte yapmaları gerekiyor
Ona da dikkat ederim tamamdır 👍 çok sağ ol
Rica ederim
Asla kabul etme cezası var.
Ya bi de ayak bileğim ağrıyor şu an biliyor musun çok yordum kendimi şu an neden kabul ettiğimi sorguluyorum tek başıma bugün 10 bin kazandırmışımdır onlara ne bileyim ayıp aslında yaptıkları yemek ücreti de vermiyorlar
Ay dolduğu zaman maaş al işten çık. Böylelerine tahammül etme olan çalışana oluyor.
Ya öyle yapacağım ya da yarın iş vereni yakalarsam sigortayı konuşacağım. Sigortam başlarsa ve 2 ay gibi bi süre sonra işten çıkarsam her hangi bi para cezası var mı? Onu da net öğrenmek istiyorum ona göre sigortada ısrarcı olacağım çünkü iki ay sonra işten çıkabilirim sınava hazırlanıyorum.
Çıkacağını deme. Sigortalı çıkarsan bir şey olmaz ama adama çıkmaya 2 hafta kala felan söyle
İşe girerken söylemiştim zaten max 3 ay çalışırım diye ondan böylr yapıyor da olabilir bilmiyorum ama yine de böyle bir şey yapmaya hakkı yok