Rusca okadarda zor bi dil degil, alfabeyi ezberlemen gerekiyor ve kelimelerin sonuna a ya da o geliyor, kelimeye göre. Onu ögrenmen gerekiyor. Geriside sadece ezberlemek ve pratik yapmak.
Tesekkür ederim, bence sizde yaparsiniz, en önemlisi istek.
Teşekkür ederim hazır öğrenmiş birini bulmuşken soru sormak istiyorum 😅 ezberle dil öğrenilmez diyorlar siz nasıl öğreniyorsunuz? Kısaca anlatabilir misiniz?
Almanca, Ingilizce, Rusca ve Fransizcayi hepsini okulda ögrendim ben. Ama okul bittikten sonra, hala videolara bakip telafuzlarina dikkat ettim. Ve pratik cok önemli, durmadan konusmaya calis, aklinda durmadan cümleler kur ve sesli söyle bunlari. Hem agizdan cikip hemde kulaktan geri girsin kelimeler beynine. En iyi yöntem bu. Eger okul veya kursta ögrenme sansin yoksa, mecbur ezbere ögrenmen gerekiyor, ve en iyisi tabii ki o ülkeye gidip o dili konusmak. Basarilar diliyorum :) Allah yardimciniz olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bize üniversitede 4 sene Rusça, bir sene Farsça öğrettiler. Bir sene de olsa aynı anda ikisini yürüttük. Yürüyor yani.
Olur bence, ben rusca ve fransizcayi ayni anda ögrendim, ama kolay degil
Tebrik ederim rusça daha zor diye biliyorum senin için nasıldı?
Rusca okadarda zor bi dil degil, alfabeyi ezberlemen gerekiyor ve kelimelerin sonuna a ya da o geliyor, kelimeye göre. Onu ögrenmen gerekiyor. Geriside sadece ezberlemek ve pratik yapmak.
Tesekkür ederim, bence sizde yaparsiniz, en önemlisi istek.
Teşekkür ederim hazır öğrenmiş birini bulmuşken soru sormak istiyorum 😅 ezberle dil öğrenilmez diyorlar siz nasıl öğreniyorsunuz? Kısaca anlatabilir misiniz?
Almanca, Ingilizce, Rusca ve Fransizcayi hepsini okulda ögrendim ben. Ama okul bittikten sonra, hala videolara bakip telafuzlarina dikkat ettim. Ve pratik cok önemli, durmadan konusmaya calis, aklinda durmadan cümleler kur ve sesli söyle bunlari. Hem agizdan cikip hemde kulaktan geri girsin kelimeler beynine. En iyi yöntem bu. Eger okul veya kursta ögrenme sansin yoksa, mecbur ezbere ögrenmen gerekiyor, ve en iyisi tabii ki o ülkeye gidip o dili konusmak. Basarilar diliyorum :) Allah yardimciniz olsun
Amin teşekkürler tekrar😌 elimden geleni yapacağım
Oluyor ama kafa karışıyor ben ingizce C1 kasarken Rusçaya başladım bam başka bir alfabe kafam baya karıştı
Peki alfabe dışında nasıl bir dil? Zor diye biliyorum ama senin için nasıldı?
Haha bıraktım çünkü bir işime yaramayacaktı 😄 İngilizce öğrenme yeterli çünkü dünya dili yani gittiğin her ülkede iş yapar.
Çok zor. Ama birbirine benzemeyenden kastın tam olarak ne? Sondan eklemeli ve baştan eklemeli iki ayrı dili aynı anda öğrenmek çok zor mesela.
Benzemeyenden kastım mesela ispanyolca , italyanca ve fransızca birbirine çok benziyor bunlar gibi değilde ispanyolca ve rusça gibi 🤷♀️
Zor ama yapılır
Öğrenelir ama zor ya karıştilirda
Zor ama yapılır
ogreniliyo
Neden opmasin