İstanbul üniversitesinde hukuk kazandım ve üniversitelerin açılmasına az kaldı tek başına olucam İstanbul da tavsiyeleriniz nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİstanbul Üniversitesi Türkiye'deki gençlik hareketlerinin siyasiye kargaşanın en fazla olduğu yer özellikle Beyazıt Kampüsü ve senin bölümünde Orada bildiğim kadarıyla sana tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle siyasi hiçbir oluşuma dahil olma sol örgütlerin tamamından uzak dur sağ oluşumlara da mesafeli yaklaş adam gibi git okulunu bitir birikimli dürüst bir avukat olarak hayatına devam et kesinlikle ama kesinlikle hiçbir siyasi oluşuma dahil olma siyaset yapmak istiyorsa usulüne uygun olarak yap Sokak etleri gibi sokaklarda slogan atmak havlamak gösteriş yapmak gibi saçmalıklara bulaşma
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu devirde ev kiralamak imkansız düzgün bir muhit için belli kirası düşük olan semtleri söylememe gerek yok adım atılmayacak durumda mültecilerden dolayı kyk da kalcaksın ya da yine özel bi yurtta çok kişili odada kalcaksın durumun daha iyiyse bilemem ama genel için konuşuyorum onun dışında yemekleri falan kendin yapcaksın çay ın tanesi min 20 tl dışarda burdan hesap et full ekonomik odaklı düşünceksin ama evdeki hesap çarşıya uymuyor illaki arkadaş ortamından dolayı harcama yapmak zorunsa kalcaksın birebir olmasa bile aylık en az 15k yı bulacak keşke daha şehrine yakın biryer seçseydin daha iyi olurdu memur olcaksan nerden mezun oldugunun bir onemi yok onun disinsa staj yeri bulamayan mezunlar var ama hayırlısı olsun
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle Allah yardımcınız olsun geçirmek zor tabii maddi durumunuzu bilmiyorum eğer tek eve çıkacak durumunuz varsa maddi imkanınız da yerindedir diye düşünüyorum arkadaş ortamınıza dikkat edin her insanın kendinize dost sanmayın bazı kötülükler arkadaş edin de gelir bazı alışkanlıklar arkadaşıyla ilgili olur o yüzden hayatta tanıdığınız insanlara karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı tavsiye ederim sadece
00 Yorumla
Tebrikler umarım başarılı bir okul hayatın olur.
İstanbul'da şuna özellikle dikkat et diyeceğimiz çok bir şey yok sadece okulun Fatih'te olduğunu biliyorum ve tarihi yarımada içerisinde bu yüzden çok turist olur ve her milletten insanın bol bol dövizin döndüğü yerlerdir. Bunun beraberinde hırsızlık olaylarına karşı dikkat etmelisin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
77Cevap
+1 yılGüzel bir meslek fakat okuması çok zordur ev arkadaşımdan biliyorum sürekli ders çalışmaktan sosyal hayatın olmayacak hatta derslere girmek bile vakit kaybı olacak diceksin ki evde kütüphanede ders çalışsam daha iyi onun dışında okulda siyasi tipler var çoban kılıklı tipler var dersin bu nasıl bu okulu kazanmış evet kazanmış nasıl diye sorgulama ama elit tiplerde var karışık yani. Hakimliği savcılığı gözünde büyütme avukatlık daha iyi iyi bir avukat olursan hakimi savcıyı cebinden çıkartırsın sadece yorucu bir meslek meyvesini beş on sene sonra fazlasıyla alırsın. Biriyle sevgili olacaksanda okuldan biriyle olma başka üniversiteden yine aynı meslekten ol aynı okuldan karı koca gibi gezmek iyi değil ayrıldığında da dedikodunu yapar hem başka okuldan yeni çevren olur onun dışında çalışan arabası olan bir erkekle de sevgili olabilirsin. Birde ilk günlerde çok seksi şeyler giyinme gerçekten okul görmemiş kaynıyor🤣 Onun dışında erasmusa git work and travel yap bunları mutlaka yap ya da biletini al avrupya git gez türkiyeyi gez üniversite zamanını dünyayı tanımaya vizyonunu geliştirmeye ada okula eşeğide bağlasan bi şekilde bitiriyor zatn ha birde geçemediğin zor dersleri yaz okulunda başka üniversitelerden alıp geç. Bazen hocalar takık oluyor bırakıyor yaz okullarını iyi araştır okulun uzamasın
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 979 cevap paylaştı.
+1 yılAnladığım kadarıyla humanist bir yapınız var. Ailenizdede hukuk mezunu birileri. Babanız sanırım. Görev yeri istanbuldışı olmalı. Hakim ya da savcı. Biraz kuralcılık var ama sizin çok istediğiniz idealiniz bir bölümdü. Kendinize güvenmeniz çok iyi. Hafta sonları istanbulun bilinen yerlerini gezin. Gözlem yapın. Öğrenci olmanın avantajlarını araştırın. Çok iyi ya da kötü giyinmeyin. Ne kadar normal giyinirseniz o kadar dokunulmaz olursunuz. Yeteneklerinize göre hobi edinin. Kitapları seviyorsunuz. Sarraflar size göre.
116 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Özelden yazmayı düşünmediğiniz için.
- +1 yıl
- +1 yıl
Beni de yorumlar mısın
- +1 yıl
@kubragoyuk kanka bilmiyor genel seyler diyor biraz analiz yetenegi gelismis
- +1 yıl
@piceofcake sherunlocked
- +1 yıl
bana da yap sherlock
+1 yılYolda yürürken dikkat et her şey cikabilir her an her sey olabilir gözünü dört açman lazım. Dışarda herseyi konusmaman, seni takip eden var mi yokmu tetikte olman lazım. Ara sokak ve kamera olmayan yerlerde gece gec saatlerde gecmemelisinn.. Supheli paket ya da tuhaf yuzlu insanlardan uzak durman lazım patlayabilir.. laf atana karsilik vermemelisin böyle
31 Yorumla- +1 yıl
çok ürkütücü gerçekten
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendine yapacağın en büyük iyilik toplu taşımayı düzgün öğrenmek çünkü hayat kurtarabiliyor. Tramvay, metrobüs, marmaray, vapur ve metro hatlarını öğrenmelisin. Zaten birkaç kez binsen aklında kalır.
Kimseye güvenme, yanına gelip yolda kaldım yol parası gibisinden şeyler söyleyenlere inanma çünkü hepsi yalan. Ayrıca yürürken sana doğru pardon diye yaklaşan anketörlere de cevap verme. Hayvansever misin diye sorduklarında sus ve yoluna bak, acelem var bile deme.
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki
Soran+1 yılNormal bir soru soruyorlar
Cevap sahibi+1 yılnormal soru soran insanları demiyorum İstanbul metro yolunda iç kısımda yürürken bi anda durdurup para istiyolar
Gizli Üye(18-24)+1 yılTebrik ederimm.
Aklında olsun İstanbul’da parasız gezme her zaman yanında bir miktar para olsun, ona dokunma. Bir de toplu ulaşımı öğrenmeye çalış. Biraz karışık olabilir ama sık sık kullanırsan aklında kalacaktır zaten. Son olarak arkadaşın da olsa kimseye borç para vermeni tavsiye etmem10 Yorumla
+1 yılHukuk için bence üniversite çok önemli değil. Ben olsam bu kadar rahatsız bir şehirde okumazdım.
30 Yorumlahoş geldin bol boş gezmeyi unutma okulun yanında bol boş anı da biriktir gezilecek çok güzel yerler var
20 Yorumla
+1 yılİstanbul'da sana tavsiyem gözün çok açık olsun arkadaş ortamına dikkat et İnanlı İstanbul başka şehire benzemez çok iyi yoldan da gidebilirsin çok kötü yola da çekebilir seni benim tavsiyem ise sana cidden insanları tanıdığını zannedersin o zaman hataya düşersin ne olursa olsun kimseye tam güvenme bir şüphe olmalı
00 YorumlaÖncelikle selam , başarılarındaki devamını dileri çoğunlukla gördüğüm gibi çoğu erkek boş yapmış , seni ne kadar tanımasamda İstanbul’a geldiğinde gözünün açık ve her olayı analiz ediyor olman gerekir. İlk defa İstanbul’a geliyorsan bunu duyan erkek öğrenciler Avcı gibi olacaktır çünkü sen onlar için masum bir ceylansın. Öğrenmek gereken ilk şeylerden biri toplu taşıma sistemi ve İstanbul’un ilçeleri gerisi zamanla oluşur.
00 Yorumla
+1 yılGece sosyallesicem diye alkollü ortamlara çok gitme para durumunu koru yoksa burada acil para lazim nude aticam moduna düşme hayat pahali
01 Yorumla
Soran+1 yılKötü alışkanlığım yok çok şükür ama tavsiyelerin için teşekkür ederim dikkate alıcağım (:
+1 yılHayati yasa bi daha universite zamani gelmio. İstanbul'da okudum bend
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Okulunun ve kaldığın yeri ve çevresini sürekli yürüyerek keşfet. İstanbul ulaşım ağını öğrenmeye çalış. Gözlerini 4 aç.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞehrimize hoş geldin. Seveceğine inanıyorum. Bir o kadar da bu şehir seni Korkutabilir. Ev veya yurt arkadaşların umarım iyi. Çıkar
00 Yorumla Rahat ol
Kimseye güvenme
Tek başına olunca korku gelmesin
Korku ile yaşanmaz çünkü
İstediğin gibi ol00 Yorumla
+1 yılHayırlısı olsun hakkında oturduğun çevre düzgün ise birde çok sakin kendi halinde bir grup düzgün arkadaş edinebilirsen sorunsuz yasarsin
00 Yorumla
+1 yılBir önce için geçinmesi en zor şehir olabilir, çok zorluklar yaşarsın fakat pes etme en büyük tavsiyem bu olur.
00 YorumlaBizim iktisat fakultesinin yaninda hemen hukuk fakultesi beyazit ana kampuste hey gidi günler
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı. Bir önce için geçinmesi en zor şehir olabilir, çok zorluklar yaşarsın fakat pes etme en büyük tavsiyem bu olur.
00 YorumlaKiradan 15-20 kağıt girer her ay düzgün semtte oturmak istersen, bide depreme dayanıklı binada kirala, 4-5 sene içinde olma olasılığı yüksek
00 Yorumla
+1 yılSamimiyet ve güven derecesini iyi ayarla, dolayısıyla arkadaşlarını iyi seç. En büyük tavsiye bu.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 344 cevap paylaştı. Biber gazı taşı üniversitede her ortama takılma arkadaşlarını iyi seç hayallerinin başlangıcıdır üniversite.
00 Yorumla
+1 yılTadını çıkar.
İnsanları ciddiye alma.
Dikkatli ama rahat ol10 Yorumla
+1 yılTek başına olacaksan dikkat et bence bir ev arkadaşı edin
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun İstanbul'da tek yaşamak çok zor olur
10 Yorumla
+1 yılGüvenilir arkadaşlar bul hemen herkese güvenme başarılar diliyorum 🫶🏻
10 Yorumla
+1 yılHiç kimseyi umursama, yalnız da kalsan başını hep dik tut. Hiç bir şey için ve hiç bir kimse kariyerinden okulundan vazgeçme. Oku, çok çalış ve başar. Ve kendinle her zaman gurur duy. Başarılarının devamını dilerim:)
20 YorumlaErkek arkadaş sevgili filan takma okulu kalmadan bitir ortama havaya cıvaya aldanma kendini düşün.
00 Yorumla
+1 yılSuriyelilerin çok olduğu yerlerde dolaşma , yaşama.
00 YorumlaBaya masraflı bu zamanda ve Zorlu gececektir Allah yardımcınız olsun
00 Yorumlaİstanbul'da tek yaşamak ve okumak hem masraflı hem yorucu olur sanırım
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılİte köpeğe bulaşma ve gerçekten okumak için orada ol
00 Yorumla
+1 yılHayır kesinlikle yalnız değilsin. Neden diye sorarsan çünkü ben de İstanbul dayım. 😆
00 YorumlaFinansal olarak sıkıntın yoksa İstanbul’da yaşayabilirsin
Aksi halde çok zor.00 Yorumla
+1 yılYani hayatta kalma komusunda bol şans ihtiyacın olacak
00 YorumlaBen yıldız teknik üniversitesi mezunuyum eğer gecikecek paran varsa iyi, yoksa çok cefa çekersin
00 Yorumla
+1 yılgüzel bir kızsın valla sadece bunu diyim yeter herhalde 🌼
00 Yorumla
+1 yılBakacaksın yaşayacaksın göreceksin ne diyelim alışırsın birkaç yıla kalmaz 😀
00 Yorumla
+1 yılHukukcu insanlara saygimiz her zaman vardir efendim olurda bir sıkıntınız cikarsa burdayiz
00 Yorumla
+1 yılHer şeyin fiyatını sor. Yoksa kandırılırsın. Sokakta kimseye güvenme.
00 Yorumlahayırlısı olsun hakkında, umarım istanbulu seversin ve güzel bir eğitim hayatı geçirirsin..
00 YorumlaParan varsa rahat rahat okursun. Yoksa stresli günler seni bekliyor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 587 cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardımcın olsun, çok bozmasına izin verme şehrin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemen. bir sugardaddy bul İstanbul zor şehir
12 Yorumla- +1 yıl
Kızına da aynı tavsiyeyi verirsin kanka
Cevap sahibi+1 yıl@sunhatemoon kızıma para veririm. ondan sonrası onun seçimi.
+1 yılBenim okulumda benim bolumumdesin istediğin zaman yazabilirsin yardımcı olurum elimden geldiğince birde aramıza hoş geldin
20 Yorumla
+1 yılCafe ortamına girme, ilk sınıfta herkese güvenme birinci sınıftaki arkadaşliklar hepsi yalan üniversitedeki aşklar terminale kadar, son olarak vizelere önem ver çizen iyi ise finalde falan rahat olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTakıl gece kulübünden birisini bul evinin kirasını ödet 😂😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMümkün mertebe sahte arkadaş ilişkilerinden uzak dur ve takılıcaz ayağına çağırdıkları yere gitme.
00 Yorumla
+1 yılTutumlu olmak bence İstanbul biraz pahalı bir sehir ama bir o kadar olanağı fazla umarım yolun açık olur
00 YorumlaIyi yer kazanmissin bende yakinda istanbulu gormek ıstiyorum tek basima gezi,, arti bende doguda bir universiteye memur olarak atandım 4ay oldu
00 Yorumla
+1 yılAnkara Hukuğa yatay geçis yapman, aç kalırsın valla oracıklarda...
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden öyle dedin?
+1 yılElinden geldiğince paranı sık kafe gibi biyerde part time çaliş
00 Yorumlaen çok suç işlenen şehir havaya baksan cüzdanın çalınır o derece
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen hocam
Umarim ailenin maddi durumu iyidir çünkü İstanbul çok pahalı
00 Yorumla
+1 yılHickimseye asla güvenmee çakal çok var
20 Yorumla
+1 yılKurtlar kapanı bu şehir çok gözü açık ol
212 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Bilemem
- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Yazma o zaman
- +1 yıl
O ne
- +1 yıl
Aynen çocuğum
+1 yılBen de orada okuyorum ne tesadüf
02 Yorumla
Soran+1 yılTesadüf ile ne alakası var?
- +1 yıl
Belki tanışırız diye demiştim ne var ki bunda tersleyecek 🙄
Gizli Üye(25-29)+1 yılselam yurtta mi kalacan eve mi cikacan malum her şey çok pahalı.. bide okurken hep para gider yetmez. haksiz miyim
00 Yorumla
+1 yılAnnenle gel yaşa yazık olmasın
06 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka?
- +1 yıl
Burası İstanbul
Soran+1 yılTamam da annenle gel yaşa yazık olmasın? demene ne alaka diyorum?
- +1 yıl
Tamam işte gayet açık
Soran+1 yılAnnemin kendi mesleği var kendi işi üniversiteyi kazandım diye niye peşimden gelsinler aksine zaten onlar istediler farklı bir şehirde oku diye
- +1 yıl
Hayatta başarılar dikkat et gece hayatına arkadaş ortamına ne diyim
+1 yılİnsanlardan mümkün mertebe uzak durman
03 Yorumla
Soran+1 yılAma illa arkadaşım olacak orada
- +1 yıl
Sayı olarak yüz arkadaş yerine 5 arkadaşın olsun sağlam yeterli.
Soran+1 yılDoğru diyorsun lisede de öyle arkadaşlığım az ve özdü üniversitede de öyle yapacağım teşekkür ederim tavsiyelerin için (:
+1 yılKendine dikkat et kimseye güvenme
10 Yorumla- Devamını Gör (55)
Devamını Gör(100)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İstanbul Üniversitesi'nde hukuk kazandım. İstanbul'da tek başıma olacağım, tavsiyeleriniz nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler