şu an 18 yaşımdayım hedefim tıp ama ben aile kurmanın kariyer yapmaktan daha önemli olduğunu düşünüyorum, sizin fikirleriniz nelerdir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18 yaşındasın daha bebeksin ya. Tıp hayal ediyorsun ve aile kurmaya tercih ediyorsun. Aileyi her zaman kurarsın ama tıp hayalini her zaman gerçekleştiremezsin. Bazı şeyleri zamanında yapabilmek daha iyi sonra çoluk çocuk olur o iş yaş olur. Evinin kadını çocuklarının anası olursun sonra ilerde ah vah dersin.
012 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum çok hakslınız ama benim hiç ailem olmadı beni seven biri olmadı hayatımda bende kariyer yapınca menfaat için yanımda olacaklarını biliyorum bu yüzden bi ailem olsun istiyorum
Cevap sahibi+1 yılO aile boşluğunu ya hayal ettiğin kişide bulamazsın ne olacak bunu hiç düşündünüz mü? Koca bir hiç ve geçen zaman...
Soran+1 yılHaklsınız yani ben hep duygusal yaklaşıyorum durumlara
Cevap sahibi+1 yılBüyük hata olur mantığı tamamen devre dışı bırakmak. Önce kendi yaşamınızı tek başınıza kurun sonra emin olun düzgün birileri çıkacaktır. Yaşadığınız o hissi bilemem ama bu eksiklikten dolayı aceleci karar verip de geri dönülemeyecek mutsuz bir hayata da girmeyin. Hayat sizin karar sizin ama dediğim gibi hele çocuk olduktan sonra asla geriye alamazsınız bazı şeyleri canlı örneklerine şahit oldum o yüzden söylüyorum.
Soran+1 yılAnlıyorum çok teşekkür ederim ☺️ şu an yorumlardan sonra daha mantıklı düşünebiliyorum
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Sadece çoklu düşünmenizi ve her açıdan değerlendirmenizi söylüyorum. Bunu yaptıktan sonra kararınız ne olursa olsun aa evet ben bunu düşündüm de karar aldım diyebilin ki sonra pişmanlık duymayın.
Soran+1 yılBen hiç bir zaman ev hanımı olmak istemedim hep çalışıp insanlara yardım edebilmek istedim. İnşallah yapıcam da
Cevap sahibi+1 yılİnşallah başarırsın ve başardığını da bir gün söylersin umarım.
Soran+1 yılSöylerim tabii☺️ Paylaşabileceğim çok kişi yok zaten burdan paylaşırım bende
Cevap sahibi+1 yılHala burayı kullanıyor olursam yazın. Birinin hayatta bir şeyleri değiştirdiğini görmek beni de mutlu eder.
Soran+1 yılSöz yazacağım ama ben sizi kaybederim nasıl bulabilirim ki sizi
Cevap sahibi+1 yılMadem şimdi yazın bana hep ulaşabileceğiniz bir adres bırakayım
En İyi Cevaplar
Merhabalar...
Eğer seviyorsan onunda seni sevdiğine eminsen evlen ama yaşında önemli. ileride geriye dönüp baktığında sevdiğin adam yanında değilse ve senin diplomaların, başarıların sana mutluluk vermediğinde emin ol elinden gidene üzüleceksin.01 Yorumla
Soran+1 yılYorum için çok teşekkür ederim ama şöyle benim bir sevgilim yok orada demek istediğim birini bulup evlenmek mi yoksa kariyer yapmak mı demek istemiştim ama yorumunuzdan da anladım sizi
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
18Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKariyer tabi ki de
10 Yorumla Seni beklemesini sağla. Acele işler yanlışa götürür. Ailen olmaması seni değersiz ve yalnız kılmaz. Muhtemel çok da akıllısın, en iyisini zaten kendin biliyorsundur. Kimsenin yalnız kaldığını görmedim bu meslekte, er ya da geç biri olur hayatında. Korkular da bir yere kadar, yeri geldiğinde beyanı doğru kabul etmek gerekir.
32 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim öncelikle ama benim hayatımda biri yok çoğu kişi de böyle sanmış ben şunu demek istemiştim hani okurken meslek sahibi biriyle tanışıp evlenmek nasıl olur yoksa herşeye bir yana bırakıp okula ve kariyere mi devem etmeliyim demek istemiştim ama siz çok güzel cevap vermişsiniz.
+1 yılEnayilik demek istiyorum doktorluk varken evlilik mi tercih edilir? Bu devirde EVLENİLMEZ! Evlenince boşanıp kocamın nafakasını çatır çutur yerim dersen orası ayrı, onu sakın yapma zaten. Ama genel olarak tıbbı tercih etmelisin. Aile kurduğunda çocuğunun ağlaması, sürekli yorgun olman ve kendine bakım yapacak vakti bulamaman, kayınvalidenin vızıltısı... Bunları mı çekmek istersin yoksa tıp okuyup yurt dışı sınavlarına girip kariyerin alasını yaşamak mı istersin? Aklına başına topla.
23 Yorumla
Soran+1 yılÇok hakslınız ama dediğim gibi benim hiç ailem olmadı bana değer veren seven biri olmadı hayatımda ondan dolayı böyle düşünüyorum yoksa hedefim belli onun için çalışıyorum
- +1 yıl
O zaman siz de yurt dışı sınavlarına girin yurtdışında çalışmaya başlayın ve orada sizinle aynı mesleği yapan bir doktorla evlenin.
Soran+1 yılBen köylerde çalışmak istiyorum böyle zor şartlarda olan yardıma ihtiyacı olan çocuklara kadınlara yardım etmek istiyorum en büyük hayalim bu
+1 yılBen 32 yaşımdayım evlenmedim hiç ve mühendislik ve uluslararası ilişkiler diplomam var bir de yüksek lisans diplomam var. Türkiye’de iş bulmak sınavları kazanmaktan daha zor. O sebeple sınavı kazanıp garanti mesleklere yönelmek mantıklı. Doktorluk en güzel meslek.. Ben laborant bölümüne kaydoldum onu okuyorum ama nasıl gelecek beni bekler bilmiyorum 4 yıllık veterinerlik hedefim de var. Sağlıkçı kızla evleneceğimi düşünüyorum ama bunun fala inanmakla alakası yok önceki sorumdan anlarsın neyden bahsettiğimi ama sağlıkçı biriyle evlenirim diye düşünüyorum ileriki hayatımda
16 Yorumla- +1 yıl
Sen anı yaşamaya bak hedeflerinin peşinde koş Tıp’ı er geç kazanmaya bak
Soran+1 yılEvet artık tek düşündüğüm tıp
- +1 yıl
Susuyorum tamam😂😂😂
Soran+1 yıl😅 yok o anlamda söylemedim yorumun için de teşekkür ederim
- +1 yıl
Sağılasın espri yaptım hemşireler tıp yapar ya
Soran+1 yılAnladım,☺️
Kariyer yaparsan mesleğin olur kendi ayaklarının üstünde durursun kimseye ihtiyaç duymazsın , eksisi yok artısı var ama evlenirsen iyi olmayabilir sen okuluna git zaten kendin ayırt edebilirsin doğruyu yanlışı. sevmek sevilmek aynı evi paylaşmak çok güzel duygular ama acele etme canım o zaten gelir sana
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklsın teşekkür ederim
bu ortamda ve realde hiç kimseye sormayın, çünkü herkesi dünyacı dini imanı para kazanıp azıtmak dolayısı ile sizi ayıplarlar. ama aslolan aile hiç bir kariyere değişilmez, değişenlerin çoğu boşanma sürecinde
10 YorumlaÖncelik kariyer, yöneldiğin yönden başarılı olmak ve bu başarının arkasında beraber durabileceğin birini bulmak. Her şeyin bir sırası vardır.
10 Yorumla
+1 yılKariyer hep önceliktir benim için. Evlilik son sıralarda düşünmüyorum. Ama evlenirsem bile kariyerimi bırakmam.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 972 cevap paylaştı.
s +1 yılNiyetin tıp olsa bunu düşünmezdin, ayrıca niyeti tıp olan kuzen özelde burssuz endüstri meslek okumuştu😂 niyet ayrı potansiyel ayrı
04 Yorumla
Soran+1 yılYok canım benim gerçekten niyetim de hedefim de tıp ama sadece ilerde beni seven bana değer veren bi ailem olsun istemiştim ama böyle birini bulmak çok zor
- +1 yıl
Seni seven adam da bir gün gidebilir, evladın da gidebilir. Akşam olup evine gittiğinde kariyerin her zaman yanında olacak, abla tavsiyesi
Soran+1 yılHakslınız çok teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Rica ederim, başarılar
+1 yılTıp niye isityosun o zaman :D ditrkt görücü usülü vs evlen ne diyr okuyacan :D
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır hep okumak istedim ama bi ailem olsun bana değer veren seven birileri olsun istiyorum
- +1 yıl
Gerçi doğru diyorsun tıpa nerden baksan rahat 12 13 seneni verecen evdr kalabilirsin o zaman 😂
Soran+1 yılBen 6 yıl okuduktan sonra köylerde çalışmak istiyorum pratisyen hekim olarak para umrumda değil insanlara yardımcı olmak istiyorum
+1 yılHedefi tıp olan bi insan bunu söylemezdi. 10 yıllık bi eğitimi hedeflemediğin burdan belki
03 Yorumla
Soran+1 yıl6 yıl okuduktan sonra köylerde çalışacağım pratisyen hekim olarak ayrıca emin ol hedefim tıp ama benim hiç ailem olmadı bu yüzden bazen kariyer yerine aile kurabileceğim birini bulmak istiyorum
- +1 yıl
Okurkende yapabilirsin dr nurullah ve eşini bilmiyor musunuz? Bebekleriyle mezun oldular
Soran+1 yılEvet haklısınız yapılabilir tabii
+1 yılBu devirde kolay kolay kimseye güvenmemekte fayda var. Aldatmalar oldukça arttı; özveri de pek kalmadı;ekonomik kriz zaten çabası. En sağlıkli eline mesliğini alman. Sonra ister kur ister kurma.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKocan kötü çıkarsa görürsün kariyeri ya da şöyle diyeyim fakir biriyle olunca ve meslek sahibi insanlara imrenerek bakınca da anlarsın
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu yüzden duygularımı bi yana bırakmak zorundayım
Cevap sahibi+1 yılAklını basina al kız ne duygusu bir arkadaşım üniversiteyi bırakıp evlendi kocası madde kullanip kullanıp kızı dövdü gönderdi en sonunda babasının evine çocuğuyla bu devirde okumak dururken evlenir mi ne acelen var 5 yıl sonra evlen. Burnundan gelirsa duygu felan kalmaz akıllı ol
Soran+1 yılİşte böyle şeyleri duyunca değil evlenmek kimseye sevmek bile istemiyorum. Haklsınız kendime odaklanmalıyım
+1 yılNeymiş efendim ailesi olmamışmış, bu aptal düşünceni değişmez. Sonuç odaklı baktığımızda aile "kurmanın" daha önemli olduğunu düşünüyorsun, terazinin diğer yanına da tıp yazıyorsun, sence sen bu akılla tıp kazanabilir misin?
06 Yorumla
Soran+1 yılKazandığım zaman bekliyorum muayene olmaya, ayrıca siz kimsenin ne yaşadığını bilmezsiniz bu yüzden lütfen yorum yaparken biraz daha nazik olun.
- +1 yıl
Sen önce aile kurma fikrinden kurtul, sonra kazanırsan ben sana muayene olurum.
Soran+1 yılTamam o zaman ☺️
Soran+1 yıl@Forsinho tabii ki süper zeka gerektirmiyor ama bazı aptal insanlarla uğraşacak sabır gerektiriyor.
Soran+1 yıl@Forsinho insanlara ön yargı ile bakan, kötü, ahlaksız insanlar benim çevremde çok var onlardan
Soran+1 yıl@Forsinho maalesef öyle bitmiyorlar ama onlara inat başaracağım işte
+1 yılaile kurmak nasıl kariyerden daha önemli? yaşıtların kampüste sohbet ederken sen işsiz bi şekilde kocanın eline bakacaksın çay falan dolduracaksın rezilliğin daniskası hayatı bu kadar toz pembe mi görüyosunuz
05 Yorumla
Soran+1 yılHayır tabii öyle bir şey düşünmüyorum ama benim bir ailem olsun istedim sadece çok şey değil
- +1 yıl
ailen tabii ki olur ama ailen olduğunda alman gereken sorumluluklar olacak ilk öncelik okul olmalı, üniversitede bulduğun kültürlü biri ile de evlenip gül gibi geçinirsin mis
Soran+1 yılHaklarınız biraz duygusal bakıyorum olaylara bu günlerde şimdi biraz daha mantıklı bakabiliyorum
- +1 yıl
duygu iyi güzel de bunun sonrası da var işte ilişkin iyi gitmezse elinde bir meslek olmalı
Soran+1 yılEvet çok haklısınız ben hep insanlara yardımcı olmak istedim inşallah başaracağım da
Gizli Üye(30-35)+1 yılKariyerin ömür boyu seninle olacak ama ailen değil... önce sen kendin ayaklarinin uzerinde duracaksin ki kurdugun ailede ayakta durabilsin...
03 Yorumla
Soran+1 yılBenim bi ailem olmadı hiç bu yüzden hep bi ailem olsun istedim ondan böyle düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılAcele etme ailen illaki olacak sevdigin ya da seven biri varsa da bekeleyebilir kariyerini tamamlaman icin hatta destek olur ama ikisi arasinda tercih yapmamalisin
Soran+1 yılHaklsınız, teşekkür ederim bu günlerde çok duygusal bakıyorum zor zamanlardan geciyorum.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılaile kurman için erken. tıp yine oku doktor ol yine aile kur
10 Yorumla Tip okutcak biriyle evlen 😄
110 Yorumla
Soran+1 yılDers çalışmaktan vaktim olmuyor ki ve erkeklerin ders çalışan kızlara aptal gözüyle baktığını düşünüyordum
Soran+1 yılTüm gün ders çalışıyordum bakamadım telefona:) yani benim ortamımda ders çalıştığım için sen bişey bilmezsin diyip çok konulara dahil etmiyorlar sen git test çöz diyip kestirip atıyorlar
Soran+1 yılHahahah 😅 yok Allah elime düşürmesin onları
Soran+1 yılHahahah düşüneceğim bunu 😅😁
Once çaliş sonra evlilik sonra gelir insanlari tanimak çok zor kendi ayaklarinda guclu durki kimseden bagimli olmadigini anlasinlar kendi parani kazanmak cok guzel bir şey
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok haklsınız kendi ayaklarımın üzerinde durmam gerek
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenden bi 💩 olmaz. Evlen çocuk doğur en iyisi... Tip mıp seni aşar.
02 Yorumla
Soran+1 yılDoktor olunca sizi de bekliyorum muayene olmaya
Cevap sahibi+1 yılHadi bakalım
+1 yılTıp isteyen biri böyle düşünemez. Bence sen istesen de tıp kazanamazsın. Kazandıktan sonra kuramaz mısın sanki aile?
13 Yorumla
Soran+1 yılHiç ailem olmadı benim ondan dolayı öyle düşünüyorum ama tabii ki kurabilirim herhalde
- +1 yıl
Öyleyse ilk hedefin okumak olsun
Soran+1 yılBende artık öyle düşünüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAileni kur karıyerini de yap … doğru kişiyle daha rahat yaparsın
00 Yorumlaözellikle kızların mutlaka kariyer yapması tarafındayım ileride pişman olursun kendi ayaklarının üstünde durman gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle bende kariyer yapmak istiyorum ama aynı zamanda bi ailem olsun da istiyorum
Doktorlar aile kurmuyor mu
20 YorumlaÖnce kariyer sonra evlilik
10 Yorumla
+1 yılBen şu an kariyer diyorum
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce kariyer sonra evlilik.
00 Yorumla Önce ekonomik bağımsızlık
00 Yorumla
+1 yılHer ikisi de..
Kariyer de yaptım çocuk da20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmekmi istiyorsun :)
011 Yorumla
Soran+1 yılHayır okumak istiyorum ama bi aile kurmak da istiyorum
Cevap sahibi+1 yılikisi birarada olabilir
Soran+1 yılÇok zor ama ben kariyeri seçicem insanları tanımak çok zor
Cevap sahibi+1 yılKariyer ve iş önceliğin olsun
Soran+1 yılHaklsınız
Cevap sahibi+1 yılortam bozuk evlenip aldatmalar boşanmalar arttı kime güveneceğini bilemezsin
Soran+1 yılEvet haklsınız kimseye güvenmiyorum
Cevap sahibi+1 yılyaşında evlenmek için daha erken acele etme zamana bırak
Cevap sahibi+1 yılher konuda titiz ve dikkatli ol
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim 🙏
Cevap sahibi+1 yılHoşçakal
Gizli Üye(36-45)+1 yılMemeler çok güzelmiş 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılSenin kafan da çok güzelmiş 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yıltıp istiyorsan 10 sene ertele bir şey kaybetmezsin
03 Yorumla
Soran+1 yıl6 sene sonra pratisyen hekim olarak köylerde çalışmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılo başlangıç noktası biraz çalıştıktsn sonra evlilik isteyecksim ondan 10 yıl
Soran+1 yılBen köylerde çalışmak istiyorum yani çok araştırdım pratisyen hekim olanlar çalışabiliyormuş bu yüzden uzmanlık yapmayacağım öyle bir hedefim de yok
+1 yılHer ikiside
10 Yorumla
+1 yılKariyer tabikide daha gençsin birde
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 753 cevap paylaştı.
+1 yılKariyer
10 Yorumla
+1 yılbu kendi kararın
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 7b cevap paylaştı. Kariyer
10 Yorumla
+1 yılKariyer tabi
10 YorumlaAyle ☠️
00 Yorumla
+1 yılEvlilikkk
04 Yorumla
Soran+1 yılYok dayı ben okuyacağım
- +1 yıl