Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Türk Toplumunda Aile’ adlı dersin müfredata eklendiğini açıklamış.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Türk Toplumunda Aile’ adlı dersin müfredata eklendiğini açıklamış.

Gunluk yasantiyla ilgili daha cok ders eklenmesi lazim. Öğrenciler matematik, turkce, ingilizce vs gibi dersleri gormekten gerçek hayatta nasil davranacaklarini bilmez oldular. Artik ailelerde ne yazik ki evde bu tarz eğitimleri vermez oldular.
Vurdumduymaz, insanliktan anlamaz, ahlak edep nedir bilmez nesiller yetisiyor. Nasil oturulur, nasil yemek yenir, insan icinde nasil davranilir kisacasi adabi muaseret derslerinin konulmasi gerek.
Ve diger derslere nasil onem verilip calisiliyorsa bu tarz derslere ayni onem verilip sinavi hatta uygulamali sinavlari yapilmali. Ve bu tarz dersler baraj ders bile olabilir gerekirse. Cunlu bizim milleti zorlamazsan ogrenmez ve gerek gormez boyle seylere.
Yillardan beri bu cocuklara gunluk hayatta kullanmayacaklari sadece sinavlari gececekleri, sinavlari gecmekte işe yarayan dersleri gösteriyorlar. Simdiki cocuklara bakin durumlari ortada.
Artik biraz okul dedigin yerin çocuğun gunluk yasantisinda da kullanabileceği, isine yarayacak, hem yaşantısında hemde ileride isine yarayacak seyler ogretilse iyi olur.
Mesela liselilere ebeveynlik, cocuk gelisimi tarzi dersler bile verilebilir. Hatta eş olmakla ilgili dersler bile verilebilir. Ilerde illaki biriyle evlenecekler ve anne baba olacaklar cunku. Esine, cocuklara nasil davranmalari gerektigi bile ogretilmesi lazim bu topluma. Cunku bunlari bile beceremeyen dogru duzgun es ve ebeveyn olamayan yığınla insan var bu ulkede. Bu sadece bir örnek bircok konu ele alinabilir ve ders olarak koyulabilir sinif duzeyine gore.
Artik soyut degil de somut dersleri de versek ogrencilere iyi olur. Bugune kadar diger dersleri verdik bir tek diploma almalarina bir de belki gelecekteki yapacagi meslegi secmelerine sebep oldu bu baska da bir artisi olmadı.
Ama ellerinde bir tek diploma var. Bir de hayatini kazanacaklari meslek. O da belki, bir suru okumus işsiz var sonucta. Ne meslekleri var ne de yukari da saydigim seyleri yani insanligi biliyorlar. Elde var koca bir sıfır yani. Baska da bir sey yok. Para kazaniyorlar, ellerinde diploma da var ama diger konularda cok eksik kaldilar. Bunlarin acilen telafi edilmesi lazim.
Devletimiz Sağolsun Tarihinde Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olup hiç icraat yapmamış, kadınların, çocukların, yetimlerin hakkını hiç savunmamı.
Görevini layığıyla yerine getirmemiş. Bi-haber olmuş. Parayla milleti terbiye edip Zengini zengin edip, Fakiri de açlık sınırının altında bırakıp sosyal yardıma muhtaç bırakmış.
Komşusu açken karnı tok olan bizden düstürunu ihya edip. Evet yanlış yazmadım. Komşusu, milleti açken karnını tıka basa doldurup, parmağımda şu yüzükten başka da servetim yoktur deyip Kabile Cumhuriyeti İlan eden bir Devletin en büyük başarısı da sanırım bu dersi müfredata sokmalarıdır.
En başarılı oldukları yemek içmekten sonra Kabile Cumhuriyetinin en büyük birikimi de Nasıl yenir, nasıl sıfırdan ayağa kalkılır, nasıl aile olur ve nasıl kabile olunur diye bir ders eklemelerine şaşırmamak gerekir.
Acaba söz yazar senaryo kime ait. En başarılı oldukları konuda Kitap yazmaları, Bize ders vermeleri ne kadar acı. Her şeyi bitirenler bize ders vermeye çalışıyorlar.
Bir Toplumu ile terbiye ederseniz o sistemin kölesi olursunuz. Bu sistemi bu hâlen getiren sağın da, solun da, milliyetçisi in de, cumhuriyetçisinin de, siyaset için para için köpeklik yapanların Allah cezazısını versin...
Artık bazı şeylerin düzelmesi gerekiyor. Toplum iyice yozlaştı ve toplumdaki ahlak düzeni resmen çöktü. Kimsenin kimseye güveni kalmadı. Ya herkes biribirine saldırır oldu pek çok yolla ya da herkes birbirinden kaçar oldu. Kadınlar gibi bir çok erkekte artık kendisini güvende hissetmiyor. Ahlaksızlık, fuhuş/rasgele cinsel ilişkiler, güvensizlik, sahtekarlık vs kötülükler artık hat safhada.
Bunun sebbi ise yanlış yetişen ve yanlış yetiştirilen bireylerdir. "Ağaç yaş iken eğilir" derler. Çocuklar ne kadar erken eğitilirse o kadar çabuk düzeltilebilir bazı şeyler. Umut ediyorum ki yeni ders müfredatı bu sorunların çözümlerini de kapsıyor niteliktedir. Yoksa bundan sonraki nesilleri düşünmek bile istemiyorum.
Yani açıkçası içeriği ne olacak bilmiyorum ama eğer bizim Türk örf adet gelinliklerini anlatan güzel içerikler olursa faydalı olacağını düşünüyorum çünkü artık günümüzde öyle bir noktaya geldik ki televizyon yayınları diziler dergiler içerikler bizi özümüzden tamamını uzaklaştırdı.
Cevap
20Cevap
Bence eğitim anlatılır
ülkeye sokmadık mülteci bırakmadınız , herşeyi 4-5 katına çıkarttınız millet evlenemiyor , evlenenler de ay sonunu nasıl getircez diye kavgalar ediyor çıkmışlar dalga geçer gibi türk toplumu aile dersi cart curt türklük mü kaldı bide zorunlu din dersi getirmişler ahahahaha bi ülkede diyanet başkanı zamları allah yapıyor dedi ya baştaki adam yerine Allah'a , allah muhammet diye diye bende dahil kaç tane genci dinden soğuttunuz, seçim zamanı bi türbanlı kadını alıp caminin ortasında miting yaptırdınız ama bunu bizim canım anlayamaz.
Dersin içeriğine bakmak gerekir. Bunun yerine Etik Değerler ve Ahlak dersi ekleseymiş keşke. İnsan ahlaklı olmayı dindar olmak olarak algılıyor. Madem ailede toplumda saygı sevgi gerek o zaman bunu evrensel bir dille anlatmak gerek.
Kadın nasıl dövülür
Baba nasıl aileyi korkutur
Yakın akraba üyeleriyle zina nasıl edilir
Dinci gözüküp nasıl en dinsiz olunur vb vb
Saçma canım derslerle siyasal islamı çocukların beynine sokmaya çalışıyorlar. Ama her denemeleri gençleri daha çok deizm ve ateizme doğru itiyor.
İçinde Türk bulunan bir dersi bu iktidarın eklemiş olması hayret edilecek bir şey gerçekten umarım bir yanlışlık oldu diyerek geri kaldırmazlar.
Güzel bir ders bence inşallah milliyetçilik hukuksal haklarını bileceği dersler de eklenir saçma arap dersleri yerine
Muhtemelen hırsızlık rüşvet adam kayırma dini kullanarak menfaat elde etmrkmile ilgili hiç bir şey anlatılmayacak
Bence gereksiz. Onun yerine ekstra ingilizce dersleri özellikle 1. Sınıf yaş grubu çocuklarına. Çocukken öğrenilen bilgi unutulmaz. 6-7 yaş grubundaki bir çocuk kolaylıkla 2 dil öğrenme kapasitesi var.
Büyüklere saygı, küçüklere sevgi, görgü kuralları, doğaya, canlılara duyarlılık vs diye aklımdan. Geçti.
Aaaa Türk Toplumunda Aile dersine gerek yoktu ki hepsini Esra Erol ve Müge Anlı’da görüyoruz zaten
Aile bir toplumun yapı taşıdır. Umarım dopdolu içeriğe sahiptir. Güzel bir karar olmuş.
Gayet iyi olmuş. Eş cinselliklerini gözümüze sokanlar varsa bunu yapmaları gayet normal.
Adabı muaşret, aile bağları, örf, adet gelenekler vs
Nasıl ataerkil bir toplum olduğumuzu anlatacaklar sanırsam. 😂😂
Adabı muaşeret kuralları öğretilir diye düşünüyorum
Dededen dayıya, teyzeden görümceye kadar herkesi tek tek anlatacak heralde.
Kesinlikle doğru karar. Kızlarımızda zina arttı. Toplum ahlak yapısı çökmeye başladı
Kizlarimizda derken? Kizlar kizlarla beraber olmuyo erkeklerde yapiyor biliyon dimi?
@Mercimekliçorba yooo bilmiyorum
İyi sayemde ogrenmis oldun
@Mercimekliçorba kızların hiç mi suçu yok peki
Ben kizlarin sucu yok mu dedim? Zina iki cinsiyetin birlikte olmasi ile olan bisey. Ahlak namus bi kizlarda olmuyor demeye calisiyorum. Kizlarin cinsel hayatlari kadar erkeklerinde cinsel hayatlari hakkinda boyle konusun
@Mercimekliçorba ben nasıl konuşuyorum
Olayi kizlara baglamissin kendi yazdigindan da mi haberin yok
@Mercimekliçorba ataerkil toplum düzeni bu yahu
Hay kafani ya. Siz erkekler yatakdan yataga gezin yalama olun iyice sonra gelip kizlarin cinsel yasantisina goz dikin klasik turk erkosu. Valla ne dersen de kizlarda artik bu devirde gonlunce sevisiyor egleniyor bu ders verilsede bi sey degismicek ztn, sizde anca burdan parmaklarinizi calistirirsiniz
@Mercimekliçorba ben taş fırın erkeğiyim aynı zamanda Allah yolundayım. Öyle zina ile işim olmaz
Z kuşağı bozuldu
He yavrum he yedik bizde aksama yani basina pecete almayi unutma :D
@Mercimekliçorba ne alaka ergen miyim? Ben 25 yaşındayım. Şu an işteyim ayrıca öyle huylarim yok.
Kadın evi temizler erkeğe hizmet eder ve habire çocuk doğurur. Saçını süpürge ederek ömrünü çürütür. Erkek de işe gidip gelir, kıçını yayar hizmet bekler. Çok gerekli bir ders gerçekten
Dersin içeriğinden çok dersi hangi branş öğretmeni verecek onu daha merak ettim.
Ben artık sağlıklı bir eğitim verildiğinden şüpheliyim
Ne gerek vardı ki zaten bunu yerli dizilerde göstermiyorlar mıydı?
Ancak matematik olur şimdiye kadar nerdeydi bu karar 🙄
Yeni neslin pekde anlamaycağı şeyler :D Aile kavramı falan :D :D
Siyasal İslam ve arap kültürü öğretilecektir, Türk toplumda aile ile alakası olacağını sanmıyorum sonuçta beyin çocukken yıkanır.
Bu egitimle ilgili ikinci soru, hayret ediyorum. Amaclari zircahil bir nesil yetistirmek herhalde.
Terlikle çocuğunu döven anne, çocuğuna rakı aldırıp döven baba
Ailenin toplumun karakteristik özelliğini belirledigi...
türk toplumunun aile yapısına komple girim. travması olmayan çcocuk yok
Umarım amacına uygun bir ders olur
Boş boşş öğretmen kendisi nilmiyo öğrencisine mi anlatcak😃
Siyaset ve din anlatılır.
cut.
Anlatılan değil duyulan önemli kulaklarımız açık
kaçıncı sınıflarda var
Ins anlatilmasi gerekenler anlatilir
geç kalınmıs bır karar..
umari gerekli seyler anlatilir
hadi ordan eğitimi skim böyle düzeni...
Doğru yapmış