Selamlar herkese..
Biraz beyin fırtınası yapalım istedim. Ne dersiniz?

Soru şu;
60 ₺ ye aldığınız bir kalemi 70 ₺ ye sattınız.
Sattığımız kalemi 80 ₺ ye geri alıp 90 ₺ ye geri sattınız.
Son durumda kâr/zarar nedir? 🤔
#funda
Selamlar herkese..
Biraz beyin fırtınası yapalım istedim. Ne dersiniz?

Soru şu;
60 ₺ ye aldığınız bir kalemi 70 ₺ ye sattınız.
Sattığımız kalemi 80 ₺ ye geri alıp 90 ₺ ye geri sattınız.
Son durumda kâr/zarar nedir? 🤔
#funda
60 ₺ ye aldığı bir kalemi 70 ₺ ye sattığı için bir kâr edemedi.
Sattığı kalemi kendi verdiği fiyatın üzerinden fazlasına yani 90 ₺ ye geri almak zorunda kaldı..
Şirketi de batırır bu
Bunu işe almayın 😁
En baştan kalemi 90₺ ye satsaydı
Şimdi zengin olmuştu 😁
işte bu ;)
Matematiğim berbat lakin yine de beyin fırtınası yapacağım.
Başlangıçta 10 lira kâr elde ediyor bu kişi, çünkü 60 liraya aldığı kalemi 70 liraya satıyor lakin daha sonra 80 lira verip aynı kalemi geri satın alıyor, şimdi de 10 lira zarar ediyor. burada zarar ve kar durumu aynı, denk, eşit. Yani ne zararı oldu, ne de karı. En nihayetinde 80 liraya aldığı kalemi 90 liraya satarak 10 lira kâr elde etmiş oldu, ben cevabı 10 buldum.
Fiyatta yükselme var. Yani bu da ekonomik bir düşüş olduğunu gösteriyor, kaleme her alım satımda 10 ₺ zam geliyor kar etmediğimiz kesin, birim sürekli değer kaybettiğinden 30 ₺’lik zarara uğramış oluyoruz. Kar ettik diyebilseydik o kalem fiyatının sabit düzeyde kalması gerekirdi ya da en azından minimum düzeylerde düşüşler olması… 😃 Benim mac ekonomik bilgi
Sevgili Funda , insanların kafasını karıştıran ikinciye alınıp satılan malın aynı kalem olmasıydı. Eğer ikinciye alınıp satılan başka bir ürün olarak sorulsaydı örn. Defter denseydi soruya herkes doğru cevap verebilirdi. Toplam satışlar 160 TL - Toplam alışlar 140 TL = 20 TL toplam kar elde edilmiştir.
Cevap
26Cevap
İlk satışta 10 TL kar elde edildi: 70 - 60 = 10
İkinci satışta 10 TL kar elde edildi: 90 - 80 = 10
İlk ve ikinci satışların toplamı 20 TL kar: 10 + 10 = 20
İlk satışta 60 TL'ye alınan kalem 70 TL'ye satılarak 10 TL kar elde edildi. Bu kalemi 80 TL'ye geri almak için 10 TL daha harcandı. Yani kalem için toplamda 90 TL harcanmış oldu. İkinci satışta bu kalem 90 TL'ye satılarak 10 TL kar elde edildi. Bu nedenle toplamda 20 TL kar elde edilmiş oldu.
60'a alıp 70'e sattık 10 TL kâr.
80 TL'ye geri aldık. 10 TL kâr 0'a döndü. Ne zarar ne kâr var.
90'a geri sattık. 10 TL kâr oldu yine.
Cevap 10 TL kâr..
0 olmaz mı
Başka şey üzerinden düşünsek,
Cebimde sadece 1.500 TL var.
Gidip bununla bir oyun hesabı alıyorum. kâr veya zararım yok çünkü isteyerek aldım. biri bunu benden almak istedi, 1.600 TL veriyor. 1.600'a sattığım zaman 100 TL kâr etmiş oldum o paradan.
Bu kişi bana hesabını geri satmak istiyor ve 1.700'e satıyor. burada ana param 1.600 TL ama üstüne 100 TL vereceğim, 100 TL zarar etmiş oldum. Yukarıda da kâr etmiştim, yine sıfıra döndük. Ne zarar var ne kâr.
Bu hesabı geri 1.800'e birine sattım. Yine 100 TL kâr etmiş oldum.
100 liram var 60 a aldım 70 e sattım 110 liram oldu
80 e aldım 90 a sattım 120 oldu
Eger bekleseydim
60 alıp 90 a satardım 130 olurdu
Demekki 10 lira zarardayim...
Google'ın bu stabil soruda farklı bakış açılarını yüzeye çıkartmak istediğini düşünüyorum. Matematiksel olarak değil de yaratıcı cevaplar arıyor. Google sonuçta yaratıcılık üzerine çalışıyor.
şu sadece ilk cevap xper peşinde olan gevezeleri sil gitsin tavsiyem sadece emir vaki değil
cevabım benim fikrim kar zarar yok ama vergisini hesaplamak lazım
İlk önce 10 TL kar ediyor. Sonra 10 TL zarar ediyor ve durum eşitleniyor. Sonra tekrar 10 TL kara geçiyor.
60 TL ye aldığımız malı netice olarak 90 tl ye satmışız arada 10 tl zarar etmişiz ama toplamda 20 tl kar etmişiz :D
60 ı yetmişe sattın 10 lira kar, elde var yetmiş, yetmişi 80 liraya alıp 10 lira zarar, 90 a satılınca da, kar zarar kalmıyor
Bu kar zararı kime gösteriyoruz ona göre ister 10 derim ister 20 😉🤣🤣
Sana şarkı hediye etmek istiyorum ancak bu güzel sorunun altını matematigim yetmediğinden şey etmek istemedim/)
Bekliyorum:))
Soru çok basit. Birinci ticarette 10 TL, ikinci ticarette yine 10 TL kar ediyor. Yani toplamda 20 TL kar, sıfır zarar.
60’a alıp 70’e satınca 10 tl kâr eder.
aynı şeyi 80’e alınca 10 liradır zarar.
sonra 90’a satınca 10 lira kâr etmiş olur.
Cevap çok basit böyle basit sorularmi soruluyormus :)
Toplamda 20 Tl karimiz oluyor ama zararimiz olmuyor.
10 lira kâr etmek için bu kadar uğraşmam yaa 🤭
Ortada 0 tl var şu an
Hiç kazanmamışım.
20 lira kâr etmiş oldu
Cevap 0 doğru olduğuna eminim
Ya eminim valla 0 cevabı istiyorum
10 lira sanırım.
Yüzde bazında bakarsak zarar edersin
10 lıra zarar ettım tüh 😜
Googleye girmeye çalışmam uğraşamam
Cevap 0 canim
10 TL kar var...