Merhaba 23 yaşındayım akademik başarım yok şu an üniversite okuyorum ön lisans B2 seviyesinde ingilizcem var Amerika da tanıdığım Amerikalı arkadaşlarım var ve Amerika'ya gitmek yerleşmek istiyorum sizce bu nasıl mümkün olabilir
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba! Amerika'ya seyahat etmek ve orada yerleşmek için vize alman gerekiyor. İlk adım olarak, Amerika'nın resmi vize başvuru sitesi olan "U. S. Department of State"un web sitesini ziyaret edebilirsin. Orada vize türlerini ve başvuru sürecini detaylı şekilde bulabilirsin. İngilizce seviyenin B2 olması avantajlı olacaktır. Ayrıca, Amerikalı arkadaşlarınla iletişim halinde kalarak, onların da yardımıyla ve deneyimlerinden öğrenerek başvuru sürecinde daha bilinçli adımlar atabilirsin. Başvuru süreci genellikle belgelerin hazırlanması, mülakat ve ödemeleri içerir. Her adımı dikkatlice takip ederek, başvurunu gerçekleştirebilirsin. Başarılar ve umarım hayallerine ulaşabilirsin! 🌟🛂✈️
Peki sizce ben en uygun hangi vize türü ile gidebilirim?
Amerika'ya kalıcı olarak gitmek istiyorsanız, göçmenlik vizesi başvurusu yapmanız gerekebilir. Bu vize türleri arasında en yaygın olanlarından biri Green Card (Daimi İkamet Kartı) vizesidir. Green Card, Amerika'da kalıcı ikamet hakkı sağlar ve birçok farklı yolla elde edilebilir. Örneğin, aile üyeleriyle birlikte göçmenlik, işveren sponsorluğu veya yatırım yapma gibi seçenekleriniz olabilir. Ancak, Green Card başvurusu oldukça karmaşık bir süreçtir ve belirli gereklilikleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Detaylı bilgi için Amerika Göçmenlik ve Vatandaşlık Hizmetleri (USCIS) web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 🇺🇸✈️📝
Birde şu kişi Amerikada etiketle buraya onada sor nasıl gitmiş Amerika'ya
@ShelbyCobra
@ShelbyCobra
Amerikada tanidiklarin varsa ilk onlara dani's universitedesin. Work and travel konusunu onlara Sor. Ve yesilkartforum. com Adli siteye uye ol onlara detaylari sor. Workand travel vizesi alanlari calisma izni ve Sosyal sigorta numarasi veriliyor.
Tanıdıklarım Türk değil Amerikalı work and travel konusunu da sordum ama net bilgileri yok ve work and travel harici yerleşme şansım var mı turist vizesi gibi geldiğimde de vizemi değiştirme gibi durum yapabilir miyim?
Yesilkart. com. Adli sitede genis bilgiler var. Work and travel, Le gelirsen ssn. Numarasi aliyorsun. Bunun icin Uscisle anlasmali olan sirketler var Turkiyede. bildigim kadariyla. VIZE konusu ve Usa, daki is yerinizi ayarliyorlar. o foruma girer uye olursan Cok deneyimli arkadaslar var orada. Eger gidersen iyi sevdigin Bir bayan bulabilirsen. hayatini. birlestirebilirsin. tabiki bu Sana bagli. Hayat boyu yasayacagin. insan olacak. bu sekilde temelli oturum alip yengeyle. orada yasayabilirsin.. Yasam senin Sen kararini vereceksin
Yok hocam bayan işi zor forum sitesi için teşekkürler dediğim gibi tanıdıklarım var ve bu şekilde değerlendirmek istiyorum sponsorlu davet vs olabilir ya da tursit vizesiyle girip ordayken çalışma vizesine dönüştürme fikri de var
Forum sitesinde Sadece Work and travel ile bilgi al Usa, da bayan bulmak senin. bilecegin is hosuma gider gitmez kismet olur olmaz. Bunu. Siteden ogrenemezsin. Senin ilk dusuncen oraya gitmek olmali kusura bakma Ben uzun vadeli Hayat birlestirmeyi falan soylememeliydim. ozur. Ben onu yani sevebilecegin birini bulmayi. en Cok oturum. icin. yapilan. basvuru. oldugu icin. work and travel yaparken dusunmen icin soylemistim. Kusura bakma
Turist vizesiyle gidip calisma vizesine dondermek imkansiz kesin. eminim turist vizesiyle alti ay genelde. kalma izni veriliyor. Alti aydan sonra kacaksiniz
Sponsorlu davet Sadece Cok yakin akrabalar icin yapilabiliyor. Bunun icinde. Usa, da yasayan in uc yillik gelirini. En az uc veya dort kisi ve size bakacagini. Maddi olarak belgelerse. Sadece Aile yakinlari icin sponsor olabiliyorlar yakin degilse kesinlikle sponsorluk yok..
Tanidiklarin Turk degil Amerikaliysa. Simdi soylediklerimi yalnis anlama Sadece yardim Olsun diye soyluyorum. onlarin. arasinda hosuna giden. biri varsa bekarsa. ciddi bir iliski olabilecekse o Usa Vatandasi Turkiyeye gelip sizinle. Nisanlanirsa. Usa konsoloslugundan K1 Vizesi. alirsin. Usa ya gidip uc ay icinde. Evlenirseniz. Oturma. Iznine basvurursunuz. Uc yil sonradan. Vatandaslik. Alirsiniz.. Usa pasaportunuz. Olur istediginiz ulkeye. Vizesiz gidersiniz. (Not bu Sadece. Kisa ve kesin. oturum gecin Vatandaslik yoludur.. Ama jersey size baglidir insallah. Bir yol bulursunuz gitmek icin
Unutmadan. Yukarida soyledigim k1 nisanlilik Vizesi. Konsolosluga nisanlinizla gideceginiz. icin. Garanti Bir Vizedir.
@ShelbyCobra Amerikalı kızlar sadakatlimidir?
Sen birini gercekten sevmissen. ne hissediyorsan onlarda onu hissediyor. ve en sevdikleri sey size ingilizce ogretmek
@ShelbyCobra en sevdikleri şey bize ingilizce öğretmek derken? Diyelim ingilizce bilmemize rağmen onlar yine mi öğretiyorlar yoksa kendileri baştanmı?
Amerikan ingilizcesi farkli Sen dogru olan ingiliz ingilizcesi I ogrendim biliyorsun. Ornek. Ingiliz ingilizcesi "what is up". Amerikan ingilizcesi *Waassap". Ingiliz ingilizcesi. " How are you doing" Amerikan. ingilizcesi " Hayyidoonn". V. S. gibi. Aksan farki var Amerikalilar yuvarliyorlar kelimeleri. hatta. Eyaletler arasinda bile aksan farki var birde Amerikayi ozgu deyimler var " Time is fly " Sen bunu zaman ivar diye tercume edersin.
Yani ucmak var icinde Halbuki zaman gecmis anlaminda bu. bunun gibi binlerce var. Sen market gittiginde ingiliz ingilizcesi beklerken. Bunlar ne dedi aksamlari I anlamiyorum. dersin. iste es bu konuda Cok yardimci oluyor seviyorlar.. bunu. I have got it Amerikan "Agaaritt". Farka bak aksanin
@ShelbyCobra peki İngiliz İngilizcesiyle konuşsam yinede anlarlar zaten değil mi birde sorun yaşar mıyım aksandan ötürü? Ve isteseler onlarda benim gibi İngiliz İngilizcesi konuşurlar benimle değil mi?
Aslinda Sen dogru. Ingilizce konustugun icin onlar anlar. ama Sen aksandan dolayi biraz zorluk cekersin Ben lise mezunu oldugum icin bayagi zorluk cektim. ama Sen. belki Bir ay fazla degil. onlarin. Aksanina alisirsin.. aslinda ingilizce. bildigin. icin onlar Seni anlayacak. Sadece Sen biraz zorluk cekersin. ama uzun surmez.
@ShelbyCobra Amerikalı eşler gerçekten seviyor mu öğretmeyi? Siz nereden biliyorsunuz
Simdi tamamen dusundum. lisedeyken haftada. Dort Saat. ingilizce gorduk Bazen hoca gelmiyor biz tembeldik derken. Ben. Hic. Ama Hic ingilizce Bilmeden Usa, ya geldim. hatta esim. benimle sakalasiyordu "you tarzan me jane" diye Hic bilmedigimi sakayla soyluyordu. Hatta evlenirken burada yargiclar evlendiriyor bana yargic ne diyorsa Aynisini Soyle dedi (evlilik seronomisi Kisaca iyi gunde kotu gunde hep beraber onunla olacagim) Ben yargic benden tekrarlamami istedigin tum cumleleri tekrarlayamadim. Yargic yuzune kizginca bakti ve elindeki kitabi indirip benim hanima "Bu benim aniliyor mu? dedi kizginca. benim hanim rahatlik icinde "Sanki Ben anliyor muyum? Bir daha boyle kocayi bulmak icin. Bir on yil daha bekleyemem"... Hakim kizginlikla oradaki gorevliye cagirdi. ve Ben imzami attim hero kalam kagit islemleriyle Sen bitir diye emir verdi..( Not. Evlilik sirasinda. Halkinin dedikleri ve orada ne oldugunu o an anlamadigim icin. Yaklasik besyil sonra. evliligimizin besinci yilinda. Bir lokalde esim bana anlatti. Evlilik toreninde Hic ingilizce bilmedigim. icin. Hic Bir sey anlamamistim. Yillar sonra esim anlatti. bayagi gulduk
Telefonla yaziyorum bu telefon ingilizceye cevirmeye calisiyor devamli Cok yalnis yazilar gitmis ozur.
@ShelbyCobra vay canına hayat hikayeniz emme genişmiş peki hiç ingilizce bilmeden Amerikalı eşinizle nasıl anlaştınız dil konusunda? Birde nasıl tanıştınız eşinizle nasıl Amerika'ya gittiniz eğer anlatmak isterseniz dinlerim belki bende bir şeyler öğrenirim
Ben Turkiye dogumlu Bir Yahudi. Vatandasin. Marketinde ise basladim. Gorevim. Tarihi gecen. Yiyecekleri depoya
goturup. Tarihi yeni olanlari depodan raflara. Getiriyordum.. ve marketi temiz tutmakti gorevim. benim hanim devamli gelen Bir musterimizdi. Cok agir Bir sey oldu mu isareti diliyle. aracina. goturmemi isterdi. Kasa, da olan patronum. (Ismi Avi, ydi. İstanbul dogumlu) Tamam yardim et isareti yapardi Bende yardim ederdim.. Dedim ya Patronum İstanbul dogumlu Bir Yahudiydi o yuzden. Sagolsun. Bana depoda. yatacak yer ayarlamisti kira vermemem icin Ben markette yatiyor sabah erkenden aciyordum Bir gun polisler geldi. Gecici olarak dukkani kapattirdilar.. ve onlarin anlamayan bana. Tarzanca " Burasi is yeri burada yattigini goren biri sikayet etmis. Burada yatamazsin. dedi tane tane. Cunku anlamisti ingilizce bilmedigimi. ve Patronum Avi, ye dondu. Bu ilk kez ve Sen onun burada kaldigini biilmiyorsun (mecburen oyle demis bana sonra anlatti). Ama ikincide $10000 ceza ve mahkemeye gidersin dedi. Ve polisler uyarilardan sonra gittiler.. Patronum uzgun Bir sekilde artik burada kalamazssin. Sana kiralik yer bakacagiz dedi.( O zaman. benim aldigum maas $ 1600. idi en ucuz daire, de$1500. ve en yakini 10 mile Patronum bana bisiklet aldi.. Artik hergun. 10 mile pedal ceviriyor ve Turkiyeye donmek. Olanlari yapiyordum. Bir gun. Bir korma sesi ve onunde Bir arac durdur araci Tanidim devamli yardim ettigim musteriydi. Zor bela ona. Anlattim. Basitce Soyle. " I stayed. in the market. And police comed told me that never stay here it's illegal". Aniden. Sozluk yardimiyla soylediklerimden sonra. Arabayi emniyet seridinde durdurdu benim sozlugum yardimiyla onun evine kalabilecegimi ve hergun benim ise goturup getirecegini soyledi..(Allahimmm Sen ne buyuksuun!!! duygulari ile ona tesekkur ettim ve Aradan iki yil gectikten sonra evlendim. Simdi Yirmi yil oldu ayni evdeyim Hikayeboyle
@ShelbyCobra bu olay Türkiye'demi yaşandı Amerikadamı?
Amerikada.
@ShelbyCobra Amerika'ya nasıl gittin peki?
Turkiye, de normal polis yabancilar gocmenlik. Konusunda karisabiliyor degil mi? Usa, da bu yok ingilizcemin olmadigini goren polis. Yavasca. anlayacagim. sekilde. konusuyor bazi cumleleri tekrarliyordu anlamam icin. Burada normal polisin. Gocmenlere suphe. uzerine. Passport. VIZE. sorma hakki yok. Ben turist vizesi b2 ile geldim. ama evlenip oturum alana kadar Cok kotuydu Sosyal guvenlik numarasi olmadigi icin. Ehliyet alamiyorsunuz Banka hesabi acamiyorsunuz hatli telefon alamiyorsunuz daha Bir Bir suru sey V. S. her an hero donmeyi dusunuyordum. oturum olmadan yasanmaz
@ShelbyCobra ingilizce öğrenmeniz zor olmadı mı nasıl öğrenebildiniz
dedim ya Ben okulda Hic ing. ogrenemedim. digit ingilizce ile geldim. ama esim bu yabanci okyanus otesi den gelen. Adami Cok seviyordu inanilmaz Bir sevgi bu hep sizi dusunuyor. ingilizce konusamamaniz onun icin sanki buyuk Bir aci. ve size Bir ogretmek kesiliyor. bana ilkokul birinci sonucta okutulan. " Ali gel". Mehmet. gidiyor". O uzakta" V. S. yazan. ilk ogretim ogretmek kitaplari aldi. her gun. oku ve yaz. derken. okumaya ve duyarken yazmaya basladim. derken zamanlarda. gecirdi beni Simdiki zaman. gelecek zaman. misli gecmis. gelecek zaman. ogrendim. mesela yazarken. " l will". degil. " I, ll. Yaziyorum. " I had " degil " I, d yaziyorum V. s. simdi. Yani farkinds olmadan ogrendim. evde ingilizce bilenler yasayinca
Telefon. ingilizceye cevirmeye calisiyor yazdiklarimin bazi yerleri otomatik olarak degismis simdi gordum. ozur
@ShelbyCobra eşiniz türkçe biliyormuydu?
Hayir hayatimda gordugun ilk turk bendim. Biz Turkiye, yi tum dunya biliyoruz. Saniyorduk benim esimin. ilk zamanlardaki sorusubTurkiyenkuzey afrikada misirin. Yaninda degil mi? ( Cunku tum Amerikalilar Usa, yi dunya in merkezi saniyor Hic. Haritaya bakayim arastirayim yok bunlarda. Kendi irlanda kokenli oldugu halde. Valve bilmiyor du ki merak edip Turkce ogrensin. Bir animi anlatayim Mehmet adinda Bir abimizi vardi yasli idi market alisveris gelirdi. Benim evine davet etti. Bende gittim. Adres bu bahceden. Iceri girdim esmer genc biri oturuyor. Teypte bulent Ersoyun. Sarkisi caliyordu. Bana " what a wonderful voice this dedi Bende Turkce konusunda diye Turkce olarak. Evet Cok guzel sesivsr dedim. Oda bana. " I can't speak Turkish. but some werbs. I can. Understand Hayda Adami Turk sansim Usali ciktim ingilizce olarak Mehmet iceride mi diye sordum " Yes". Dedi iceri girdim. Mehmey abi oradaydi. Ona. Mehmet abi Usa, li konugun oldugunu bilmiyordum dedim Oda. O benim. Oglum dedi. Sokkk!!!
@ShelbyCobra Amerikalı zencilerin türkleri sevdiği doğru mu?
Amerikalilar kendileri I dunya in merkezi sandigi icin. Dunya ulkeleri ile genel bilgileri yok. Zencilerin cogu calismayayim Devletten issizlik. maasi alayim derdinde Turkleri Birak Turkiyenin nerede oldugunu bilmezler. Yani senin sorun icin. adamlar issizlik maasi food yardimi pesinde Turkleri sorsan. direk Bana ne Birak simdi der. kendi dertleri var. Turkleri sevdikleri Yalan. Diger Usa, lilar gibi yerini dahil bilmedigi ulkenin vatandaslarina sevgi duymazlar.. Duyar diyen yalan soyluyor. ( ya da onlardan birine sormus biri zenci onu tanidigi Turk oldugunu bildigi icin. Turkleri seviyorum bi cigars parasi var mi benim icin demistir. Sana kim. Soylediyse. bu durum olmustur zenci sigara icin yag cekmistir ona
@ShelbyCobra bunu söyliyen Amerikada yaşayan yarı türk yarı Amerikan dedi hatta gerçekten Türkleri seviyorlar orada Amerikada ki türkleri koruyorlarmış hatta
Hatta bak bu yazıyı yazan kişi diyor Amerika'da Hayat Nasıl? ↗
Ben. New Jerseyde yasiyorum gorduklerim bunlar o Arkadas iki eyalette yasamis ve su an birinde yasiyor olmali. Boston. Kuzeyde Bir sehir ve. Georgia eyalet. Guneyde. dedim ya burada. Eyaletler arasinda aksan ve karakter farki var dogru olabilir.. Senin icin bunlarin degil oturum izniniz onemli olmali boş ver. gerisini Sen yukarida sponsorluk davet demissin o zor alinan Bir VIZE. en. kolay yol sevecegin. birini. bulabilirsen. oturum iznini en kolay oyle alirsin. ve. uc yil evli kalirsan. vatandaslik ve passport hakkini oluyor.. Afrikada Bir ulkenin konsoloslugunda calismis emeklinBir Amerikali ile. konusmustum. Maalesef. O Fakir. afrika ulkesi ile Bir listedeyiz.. konsolosluk mulakatinda. Listede olan ulke vatandaslari. Turist vizesi ne basvursalar aninda bunlar gelecek usa, ya Bir daha gitmeyecek Listesi bu.. Yani Turkiyeden. Usa, ya VIZE alacak kisi. direk geri gelmeyecek... Ulkeler Listesinde o yuzden Bize Cok zor VIZE veriyorlar
@ShelbyCobra Amerikalı eş, kız nereden bulunur ki? Birde müslüman olsa çok güzel olur ya hayatlarımızı birleştiririz ne güzel sizede mutluluklar diliyorum eşinizle efendim
Ben. Ona teklif ettim. Allah yukarida. Bana dedigi sunlardi. " Seni bana tanri gonderdi koca okyanus otesi den beni buldun. senin fine inancina saygiliyim tek kelime etmem biliyorsun ben yillardir kiliseyede gitmiyorum. ama kabul edemem.. Ama senin dedigin gibi bu eve domuz eti girmeyecek. ve kimse ayakkabilarini cikarmadan iceri girmeyecek Ben bunlara Cok dikkat edecegim dedi. Bende sagol dedim. Cunku Hic kendi dinini konusmaz ve kiliseye, de gitmez ve tum akrabalari baska eyalette hepsi o mutlu oldugu icin. mutlular huzurlular.. Yani onunla bastan konustum nazikce benim kirmadan kabul edemeyecegini ama. domuz eti ve ayakkabi ile kimse girmeyecegini soyledi ve ozellikle gusul abdesini Cok sevdigini. onuda devamli yapacagini egin ugurunu kacirmayacagini soyledi. yillardir bu sekilde yasiyoruz..
Unutmadan boston. Massachusetts. Eyaletinde Bir sehir. Birde Arkadas. 52 eyalet. Yazmis. buyuk Bir YALNIS. bu. Usa 50 eyaletten olusur. Burada Vatandas olurken sinav var. bu. Soru kesin var orada. bu Arkadas burada dogmayip Turkiye, den gelmisse. sinavi. ilk kezde gecememistir kesin. 52 eyalet ha?
@ShelbyCobra Peki biz nereden Amerikalı kız bulabiliriz eş için? Birde islamı anlatıp müslüman yaparım diye düşünüyorum şu an ki Hristiyanlık gerçek Hristiyanlık değil İncil değiştirildi insanlar tarafından
Dogru ozellikle hz isa hakkinda. dusundukleri Asla kabul edilemez. musluman olmayi. garanti edemezsin ama kendi dininden. fazla konusmuyorsa. Vede. domuz. ayakkabi ile eve girmeyi birakirsa zamanla. sizinde sevmisse degisebilir. Bayan bulma heryerde olabilir. sizin. burada tanidiklarin varmis. onlar. dogum gunleri paskalya bayramlarinda. bulusuyorlar. gozunuze hos gelene. nazik ve kibar olun. akilda kalirsiniz veya market gittiginizde kasiyerlere ilgili davranin gozlerinizdeki samimiyeti gorurler tekrar gittiginizde. espri Yapin aklina kalirsiniz. baska Bir gunde sabah saatlerinde az musteri oldugunda. gidersiniz hersey size bagli
@ShelbyCobra Amerikada değilim ki ayrıca Amerikalı tanıdığım da yok
Tanidiklarin var demistin Usa, da. hemde. Amerikali tanidiklar
@ShelbyCobra ben demedim onu Ahmet dedi
@Ben1sen3 kişisi dedi
Ben 2sen3 ile konusuyorum sandim. o demisti. Usa, da tanidiklarim var. Bir sekilde girmeyi dusunuyorum diye konuyu o acmisti
@ShelbyCobra peki bana tavsiyen nedir nasıl amerikalı eş bulunur
Yok hocam kadınla kızla olacak durumda değil benim mesele aslında düşüncem şuydu tanıdıklarım sayesinde turist vizesi almak ABD ye gitmek ve normal turist vizesiyle ya da ordayken turist vizesini değiştirip iş bulup belirli senelerde çalışıp oturum izni almak
Tanidik vasitasiyla. Turist vizesi almak Cok zor. Tanidiklarinizin. Usa, da adresi var mi. Faal olarak kullanilan. ( Mektup elekrik faturasi Banka. kagitlari su faturalari V. S. o adreste son. Tarihi bulundugum belgelemek). Onlar Turkiyede ne karar suredir yasiyor. Usa dogumlu Usa Vatandasi milar? Yani onlarin Sana vizebalmasi Cok zor.. En kolay yol Evlilik uzerinden Oturum basvurusudur.. Sen. Turist olarak gidersen calisma iznine dondermen imkansiz.. Usa, da Turist vizesini calisma iznine dondermen varsa. YALAN soyluyordur ( Evlilik VS. yapip oturum izni almistir) Yani Turist Vizesini Oturum ve calisma iznine donusturemezsiniz..
Turist. vizesiyle. Usa, dayken. calismak yasak. Kacak olarak belirli senelerde. calismak. kacakligi degistirmez.. Tanidiklarinizin biz bu Adami taniyoruz calisma. izni verin demeleri. sizi ihbar. gibi olur vizeniz gecmis mi. Diye kontrol edilmenizi saglar.. Turistken kacak. calistigim ogrenilirse deport edilirsiniz.. Usa, ya turist vizesiyle gelince. oturum. icin 1- Usa Vatandasi ile evlilik. 2- Bir isyerinin. Size sponsor olmasi. ( Bu Cok zor isyerinin neden Amerikali almadigini. ispatlamaniz lazim) 3-Multeci olarak basvurmak. (Buda zor. Bir basvuru Turkiyede Hayatinizin tehlikede veya baski altinda oldugunu ispatlamalisiniz ). Bu uc. Yol haricinde. Turist olarak gelinirse. birkac yil kalinmaz Cunku havalimaninda. 6 ay kalabilir. Tarihi. Made vuruluyor. Pasaporttaki vizenin yanina ilk kontrol olursa ilk kimlik. Belgesi VIZE ve yanindaki kalma izni. Turist. Vizesini. Usa, dayken. degistirip oturum izni alabileceginizi kim size soyledi. Yukarida verdigim uc sart. disinda. hangi yol? Bi'Bilen olarak ogrenmek istiyorum. Yazarmisiniz. O yolu?
Yani kesin. Kural. Hic Bir Amerika, li bir tanidigi icin. Usa, da " Ben bu kisiyi taniyorum Calisma oturma izni verin diyemez. imkansiz Bir yol bu oturum Calisma izni almak. icin.
@ShelbyCobra Amerikalı biriyle evlenince 3 yıl sonra vatandaşlık oturum filan alabiliyor muyuz? Birisi 3 yılın garantisi yok dedide ondan sordum en az 5 yıl diyor
Ayni kisiyle evliyseniz 3 yilda Kesin. Vatandas olursunuz. ( Vatandaslik gorusmesine 3 yil sonra esinize gidiyorsunuz onlar goruyor. Hala ayni kisiyle evliyseniz.. Hemen yemin toreni salonuna aliniyorsunuz vatandaslik icin.. uc yildan evvel bosanmissaniz 5 yil sonra tek basinizi gidiyorsunuz. Vatandaslik yeni torenine
Merhaba kaçak gelsem avukat tutup oturum izni alabilir miyim?
Yok alamazsin avukatsa sebep lazimdir. USA vatandasi ile. evlilik veya multeci. basvurusu gibi.. Onun haricinde. Avukatta sebep yoksa oturum Kesinlikle alamazsin yukaridakiniki sebeb lazimdir avukatsa
Multeci basvurusunda sebep ariyorlar dini sebep. homoseksuellik. Veya hayatinizin. Tehlikede oldugunu belgelemeniz lazimdir en kolay yolu evlilik
izin vermezler yerleşmene
Neden?
Eger Sadece. Turist vizesiyle kalirsan izin vermezler yerlesmene. oturum. icin. size Bir isyerinin sponsor olmasi ( Bu Cok zor isyerine Niye usa, li bulamadin? V. S. gibi ispatlama. sorulari soruluyor Tanidik degilse Hic Bir sirket bu sponsorluk kagit islemleriyle ugrasmaz). Evlilik yolu ile oturum.( Evlilik yolu ile olursa. O usa Vatandasi in. gelirini ispat etmedi lazim uc yillik. veya sponsor bulunmasi lazim bunlar onemli )
Ozellikle Herkes saniyorki. isyerleri. Cok kolay sponsor oluyor. Gocmenlik burosu isyerinin sponsorlugunu kabul etmeden once 1- Niye Usa Vatandasi Almadin? 2-gazetelere. Eleman Ariyorum. ilani verdin mi? 3- ilanlari belgele. 4- aradigin elemanin. yapacagin isi Usa Vatandasi. yapamiyor olmali. (doner ustasi V. S. ) yani isyeri size sponsorluk vermedi icin bircok kagit islemi yapmasi gerekir Tanidik isyeri degilse kesinlikle sponsor. olmaz yabanci calisana. gider Usa Vatandasi alir Hic ugrasmaz kagit isleriyle
Oturum izni olmayinca ne olur? Turist vizesiyle gelince 6 ay oturma izni veriliyor. Yani alti ay sonra kacak olunuyor.. Kacak olunca ne olur Sosyal guvenlik numaraniz olmadigi icin Ehliyet alamazsiniz. Ev kiralayamazsiniz. ise giremezsiniz (ancak Bir lokantasina ic tarafinda. Kacak olarak. Korkuyla calisirsiniz). Hatli telefon alamazsiniz V S Cok sey var Kacak olduktan sonra. Yapilamayan
Yukarida. Bir lokantasina arms tarafinda. Bulasik temizlik V. s. yazdim yalnis olmus ozur.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!