Merhaba merak ettim de bilen biri cevaplayabilir mi lütfen iki sorum var
İlki 4 büyük melek bi daha üstün yoksa peygamberler mi
İkincisi Cebrail mi daha üstün bizim yani son peygamber olan peygamberimiz mi
Yanlis bir soru sorduysam özür dilerimm
Merhaba merak ettim de bilen biri cevaplayabilir mi lütfen iki sorum var
İlki 4 büyük melek bi daha üstün yoksa peygamberler mi
İkincisi Cebrail mi daha üstün bizim yani son peygamber olan peygamberimiz mi
Yanlis bir soru sorduysam özür dilerimm
Merhaba,
İlk sorunuza cevap olarak;peygamberler, melekler arasında en üstün varlıklardır. Melekler, Allah'ın emirlerini yerine getirmekle görevlidirler. Peygamberler ise, Allah'ın kelamını insanlara tebliğ etmekle görevlidirler. Bu nedenle, peygamberler, melekler arasında en üstün varlıklardır.
İkinci sorunuza cevap olarak;Cebrail, dört büyük melek arasında en üstün melektir. Cebrail, Allah'ın kelamını peygamberlere tebliğ etmekle görevlidir. Bu görevi, diğer meleklere verilmemiştir. Bu nedenle, Cebrail, dört büyük melek arasında en üstün melektir.
Cibrili çok seviyorum bende peki sorum yanlış mı ve sıralama yaparsak Allahimdan sonra peygamberim gelir değil mi
yani öyle denebilir çünkü baktığın zaman meleklerin en üstünü Cebrail ile peygamber için görev yapıyor
Şahsi fikrin ama bu değil mi
aynen bence peygamber daha üstün ve yanlış bilmiyorsam allah önce Hz. Muhammedin ruhunu yarattı diye biliyorum
Alakası yok ağa ilk ruh adem alleyisselamin
yanlış bilmiyorsam dedim yani tam emin değilim öyle bir şey duydum diye hatırlıyorum ama emin değilim
Hayır bende Co ksecitorum bu konuları araştırıyorum
meleklerin istese de kötğ olma durumu yoktur ama peygamberler bir insan olarak kötüyü yapabilse bile yapmazlar üstünlük buradan gelir. melekleri bilgisayar gibi düşün tıpkı. ayrıca peygamberler melek değildir insandır
hz muhammed sav bildiğim kadarıyla yaratılmışların en üstünü
Tamam soalun çok teşekkür ederim
Cevap
1Cevap
Sadece şunu bil ve sorun cevaplansın. Peygamberimiz Hz. Muhammed S. A. V. yanağına bir darbe geliyor ve Allah (C. C) sesleniyor Cebrail A. S'ma ey Ey Cebrail Resulümün 1 damla kanı yere değerse herkesi helak ederim diye. Sonra Cebrail A. S öyle hiddetli gökten yere inip toprak ile efendimizin kanı arasına kanadını koyuyor.
Bunu biliyorum
O zaman Anonimbirininhesab adlı arkadaşımızın dediği de tam açıklayıcı diye ekleyeyim.
Teşekkürler
Rica ederim.
Peygamberler daha üstün
Eyw
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?