Egitim sistemimiz hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Lise egitimi kisiye ne katiyo?
Egitim sistemimiz hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Lise egitimi kisiye ne katiyo?
Evet eğitim kalitesi ortada okul okuyanın daha çok vasıfsız olduğu bir sitem ne yazık ki ancak lise eğitimini daha kaliteli hal getirseler 4 sene değil 3 sene lise olsa üniversitelere her önüne gelen giremese yanında mesleki eğitimler cogaltilsa daha güzel olmaz mı
Zaten lisede bir şey öğrenmiyorlar, bir şey bilmeden şans eseri, üniversite kazanıp okumaya çalışacaklar daha saçma bir hâl alacak. Gerçi üniversite okuyup herkes iş bulamıyor oda ayrı bir konu.
Evet hayata erken atılabilmeleri açısından daha yararlı olurdu
Arkadaşım hani yks de 9,10,11 ve 12. sınıf bilgileri çıkıyor ya canım benim. Yani 9. sınıfta yks giren birisi hedefi kaldırım mühendisliği veya hakkari bomba imha uzmanlığı falan değilse pek de bir şey yapamaz.
canim benim sana iyi vakit kaybetmeler o zaman
Cevap
16Cevap
bence olabilir,
O kadar haklısın ki aslında, 4 yıl meslek lisesi oku bitir. Ne geçti elime? Sadece kuru bir işyeri açma belgesi. İşyerini açamadım, O 4 yıl içinde başka neler neler yapardım.
@İbrahimSe maalesef 🙁
Hemen yöke sunmalisin bu teklifi hazirlar zaten ikidebir değişim yapmaya.
Türkiye de Eğitim diye bir şey yok boş nesiller yetişiyor...
aslında mantıklı 9 sınıftan 12 sınıfa kadar belirli periyotlarla sınava sokulacak öğrenciler ortalaması alınarak ona göre bir üniversiteye yerleştirilecek
Ama Yks'de sorulan birçok soru da 9.,10. ve 11. sınıfta anlatılan konulardan soruluyor.
Yani bu dediğin şeyin gerçekleşmesi biraz saçma olur. 😁
Gerek yok sınava filan, mezun olanı direk yazacan üniversiteye
Eğitim sistemi zaten düzgün değil olsada bir şey değismez sadece daha kötü olur.
Zor iş alt yapi olmadan küçük yaşda uniye gitmek ve uni bitince daha ergeni işe almak ondan verim beklenemez bence
Lise ortamını bilmem ama üniversite ortamı insana çok şey katıyor. Çoğu insan ilklerini üniversitede yaşıyor o yüzden reşit olmayan bir bireye gereğinden fazla sorumluluk vermek bence yanlış, ama eğitim sistemininde çok doğru olduğunu söyleyemem.
Bos bir eğitim sistemi uni menzunu olsamda bunun sadece kendime faydası var ülkeyi yonetenin de milli eğitim bakanının ellerinden öperim 😚😚👍🏻
Birak sen önce mesajlara cevap ver bana
Dogrudan yurtdisi dusunulmeli
Neden bakmiyon dm den
Olurdu
Lise 1 Terk
Sen hangi unidesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?