Ben Lise mezunuyum ve bundan utanmiyorum. Ama niyeyse bazı üniversite mezunları özelikle ilkokul mezunlarina tepeden bakıyorlar. Burunlari kaf dağında oluyor. Ne yani sırf diplomaniz var diye bu saygıyı görüyorsunuz. Benim 4 yıllık Kamu yönetimi bitiren bir arkadaş var "annengiller napıyor" diye konuşuyor. Hem üniversite mezunu olup karısıni döven çalıştırmayan iki lafı bir araya getiremiyenlerle dolu Eskidenmis bu Üniversite mezunu saygın olurdu şimdi herkes bir bölüm okuyor. Yani pek değeri kalmadı. Malum ülke şartlarında işsizlik hat safhada çalıştığınız işler ve aldığınız maaşta belli bu neyin havası. Bu yüzden belli bir kesime söylüyorum kendinizi ayrıcalıklı görmeyi bırakan.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Üniversite kişiyi geliştirir elbette. Çünkü farklı insanlarla tanışırsın. Farklı hikayeler dinlersin. Düşünme fırsatın olur. Hocalarla tartışırsın. Ancak gelişime açık olmayan biri için bunlar sadece bir araç olur ve bu araçları kullanamazsa üniversiteden sadece diploma almış olur. Üniversite okumayan biri ise çok farklı araçlarla gelişime açıksa kendini geliştirir. Özetle üniversite bir araçtır sonuç değil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sağladığı ayrıcalıklar var tabii. Sosyal ve kültürel açıdan gelişimine, iş bulma ve kariyerine katkı sağlayabilir.
Ben üniversite eğitimimi bıraktım sevmediğim bir bölümde olduğum için. Tekrar okumadım. İş hayatına atıldım ve yazılım mühendisi olarak çalışıyorum uzun zamandır. Harika bir işim ve gelirim var. Pişman değilim.
Şu an, okumanın vakit ve para kaybı olduğunu düşünüyorum. (Tıp falan okumuyorsan) Mezun olduğunda zaten borçlu ve tecrübesiz olarak çıkacağın için ekside başlıyorsun hayata. İş bulmak da kolay değil.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaygın meslekler ayrıcalık o da torpille girilebildiği için ayrıcalık sayılmaz. Onun dışında kalanlar misal dediğiniz gibi kamu yönetimi, iktisat, çocuk gelişimi, işletme gibi bölümleri okumak ayrıcalık değil ve zaman kaybı. Mezun olmuş olmak hiçbir şey. Ev idaresi ve yaşlı bakımı gibi bölümler de var onları okuyan da üniversite mezunuyum diyor doktor da. Tamamen saçmalık.
00 Yorumla
Bu devirde pek bir anlamı yok üniversite mezunu olmanın bile eğitim kötü çoğu okuyor ama iki kelimeyi bir araya getiremiyor uzaktan eğitimden kaynaklı eskidenmiş üniversite mevzunu olmanın iyi yanı
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
31Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite okumak ayrıcalık değil , insan kendini geliştirmeli ( üniversite okuyan bile adam olamamış insanlar var)
bende üniversite okumadım iş sahibi oldum. bazı üniversite mezunlarının kendilerini üstün gösterme eğilimleri sinir bozucu olabilir. Herkesin eğitim seviyesine saygı göstermek önemlidir ve bir diploma sahibi olmak, bir kişinin karakterini veya değerini belirlemez. Önemli olan insanların birbirlerine saygı duyması ve birlikte çalışmasıdır. Üniversite mezunu olmak, sadece bir eğitim seviyesini temsil eder, kişinin karakterini veya yeteneklerini belirlemez. Senin lise mezunu olmandan utanmanı gerektirecek hiçbir şey yok. Kendi değerini ve başarılarını takdir etmeyi unutma.
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 38,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet ayrıcalık.
10 Yorumla
+1 yılEvet ayrıcalıktır ancak Türkiye'de gerçek üniversiteleri sayalım çünkü çoğu üniversite yazan yüksek liseler.
Türkiye'nin üniversitelerini sıralarsak
- Koç
- Sabancı
- Bilkent
- ODTÜ
- İTÜ
- Boğaziçi
- Özyeğin
- TOBB
- Cerrahpaşa
- Hacettepe
- İstanbul üniversitesi
- Galatasaray
- Bahçeşehir
- YTÜ
- İYTE
- Ege üniversitesi
- Ankara üniversitesi
- Yeditepe üniversitesi
- Medipol üniversitesi
Türkiye'deki gerçek üniversiteler bunlardır. Bunların yüksek puanlı bölümlerine girmek akademik ayrıcalıktır.
220 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru siz insansız biz değiliz haklısın. Sen herhalde yukarıda ki soru detaylarını okumadın. Kiz 4 yıl Kamu yönetimi okudu hâlâ " annengiller napıyor":diyor diksiyon sıfır bunun daha örneklerini sırayabilirim. Hem bu ayrıca kimseye tepeden bakma hakkı vermiyor
- +1 yıl
İnsan değilsiniz demedim ayrıca kamu yönetimi beş para etmez bir bölüm.
Bence tepeden baksalar da hak ediyorlar o akademik donanım bir lise mezununda yok. Akademik bilgileriyle övünmeleri gayet doğaldır
Soran+1 yılPeki şunu sormak isterim sonuç ne oluyor. Ulke şartları malum ya işsizler ya da asgari ücret hatta bazıları inşaatta fabrikarda bile çalışıyor. Bu yazdığınız okullarda iy eğitim görmüş kişiler hak ettiği kariyeri elde edebilir mu
- +1 yıl
Evet çoğu Avrupa ve Amerika'ya gidiyor. Bilkent bilgisayar okuyup Türkiye'de kalan duymadım.
Soran+1 yılTeşekkürler Türkiye'de kalsalar zaten anca torpille işe girerler.
- +1 yıl
ODTÜ Bilkent Hacettepe mezunları mezun olur olmaz savunma sanayine girebiliyorlar. İTÜ Boğaziçi Bilkent koç mezunları ise Türk hava yolları gibi büyük firmalarda çalışabiliyorlar.
Tıp ve diş okuyanları söylememe gerek bile yok atanmaları garanti.
Soran+1 yılAnladim herhangi bir üniversitede kıytırık bir bölüm okudukları için iş bulamıyorlar yani. Kusura bakmayın başta sizi çok yargilamistim. Olayi bilmiyorumdum. Tabi böyle saygin okullarda okumuşum olsam bende gururlanirim.
- +1 yıl
Sorun değil estağfurullah ancak bir yanlış anlamayı düzelteyim ben sadece gurur duymalarını tasvip ediyorum ego ve aşağılama durumlarını kabul etmek doğru değil.
Ayrıca başta belirttiğim gibi akademik ayrıcalıktır hayat ayrıcalığı değil.
Akademik hedefi olmayan bir insan ticarete girişip gayet refah içinde yaşayabilir ve üniversite mezunları ile birbirlerine saygı duymak zorundadırlar çünkü ikisi de kendi amaçlarında son derece başarılı olmuşturlar.
Hocamız derdi kendinizle gurur duyun ancak megaloman olmayın diye.
Soran+1 yılTanıdığım ODTU mezunu var yanlış bilmiyorsam okul dönemleri Amerika'da stajyerlik yaptı tabi bundan pek emin değilim. Mezun olduktan sonra evlendi İzmir'den İstanbul'a yerleşti şimdi çok iyi bir kariyeri ve çok iyi bir geliri var. Diger üniversite mezunu arkadaşlarim ya fabrikalarda çalıyor ya da kasiyerlik yapıyor. Bilgilerin için teşekkürler.
- +1 yıl
Ya pardon da bu saydığın harici üniversite okuyanlar gerçek üniversite değil mi? 9 Eylül , Ondokuz Mayıs , Akdeniz? İşine bak
- +1 yıl
Suna bak ya saydıkları arasında Marmara bile yok. Türkiye'de çoğu yönetici statüsündeki bankacı Marmara'dan çıkıyor sen bir daha liste yapma cahil
- +1 yıl
Bu kafayla çok yaşarsın birde mod olmuşun
- +1 yıl
Özyeğin Ne alaka
- +1 yıl
Ya kanka beyinsiz harif takma bunu şu listeye bak
- +1 yıl
@jsaoowwowp Bazı üniversiteleri unutmuş olabilirim genel bir liste bu evet Marmara da iyi bir üniversitedir ancak hakarete gerek olduğunu sanmıyorum
- +1 yıl
@Moldovyapapatya Özyeğin oldukça iyi bir üniversite
- +1 yıl
Sen mümkünse bir daha liste yapma kanka
- +1 yıl
@jsaoowwowp Sanane? Gelip benle uğraşacağına kendi işine bak ben istediğim şekilde görüşümü belirtebilirim.
- +1 yıl
Sen mümkünse görüş belirtme bb
- +1 yıl
@jsaoowwowp Sana sormuyorum iyi günler
+1 yılİlkokul mezunu değilsin ama üstüne alınıyorsun anlamış değilim aşağılık kompleksini de sen bırak bence üniversite okumak zorunda değil kimse ve ben 2 tane lisans okudum şimdi 2 tane önlisans okumaya karar verdim. Benim için üniversite artık bir hobi oldu.
210 Yorumla- +1 yıl
Bu arada ben yüksek lisans mezunuyum ve yüksek lisansını yaptığım İş sağlığı güvenliği bölümünün önlisansını okuyacam tekniker olabilmek için.
- +1 yıl
Aynı zamanda laborant ve veterinerlik bölümüne kaydoldum sağlık okulu okumak istiyorum çünkü
- +1 yıl
Senin gibi insanların kan tahlillerini ve idrar tahlillerini laborantlar yapıyor tamam mı okumak bu sebeple önemli her işi yapan biri mutlaka olmalı ülkemizde
- +1 yıl
Veteriner de hayvan doktoru oluyor ama ben önlisans olduğum için veteriner teknikeri ünvânı alabiliyorum
Soran+1 yılÇok sağol veterinerin ne olduğunu bilmiyordum beni aydınlattin cehalet tabi bilemeyiz. Buradan bile tepeden baktığınız belli insanlara.
Soran+1 yılOkumak kariyer için önemli biz bir şey demiyoruz her mesleğin eğitimi olur tabi. Sen olayı anlamamasın biz senin gibi lise mezunları bile tepeden bakanları söylüyorum
- +1 yıl
Lise mezununa tepeden bakmıyorum ben benim annem lise mezunu birkez
- +1 yıl
Benim annem Grafik sanatlar ve görsel iletişim tasarımı okuyor mesela 60 yaşında
- +1 yıl
Okumanın yaşı yok herkes istediği yaşta okulunu okur bu özgürlüktür temel bir haktır ama lise mezunu ol ya da olma önemli değil komplekse girme kardeşim ben işsizim ve sevdiğim iş önlisanstaydı o sebeple okuyorum.
- +1 yıl
Seni aydınlatmak değildi niyetim sadece bilmeyen vardır öğrensinler diye yazdım ortaya
+1 yılNe açıdan baktığına bağlı kariyer açısından bakarsan üniversite okuycaksan Tıp , hukuk , mühendislik, hemşirelik bu tarz önü açık bölümleri kazanmaya okumaya gayret et ama hiçbir amacın yoksa sırf üni mezunu desinler herhangi bir bölüme girim dersen hiç okuma zaman kaybı olur
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle size katılıyorum bu bölümler dışında okuduğunda iş imkânları zor
- +1 yıl
Evet ama birazda senin o bölümde meslekte kendini ne kadar geliştirdiğine bağlı
+1 yılLise mezunu olup bundan utanmamak gayet doğal ama bunu savunmaya gerek yok. Siz adeta nefretinizi kusmuşsunuz bu duruma karşı. Üniversite okumak bir kültürdür eğer düzgün bir yerde eğitim gördüyseniz. Sorunuza gelirsek kimsenin birbirine üstten bakmaya hakkı yok zaten. Ayrıcalık konusuna gelirsek her dereceden mezun olanlar zaten o gözetilerek işe alınıyor. Dolayısıyla lise mezununa göre bir ayrıcalığı oluyor doğal olarak.
20 Yorumla
+1 yılNe işi yaparsan yap hatta yapma hit köyde domates yetiştir ama bir lisans diploman olsun o bir kağıt parçası değil o senin öz güvenin bir ömür boyu kafanda bir eksiklik hissetmeyeceğin şey hiç bir işe yaramasada (ki öyle bir şey söz konusu bile değil ) girdiğin her ortamda konuştuğun her kişi ile bir eksiğin olmadan dimdik durabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle katılıyorum
Bence hiçbir ayrıcalığı yok
Zaten şu an memlekette Ünv diye bir şey de kalmadı.
Aldıkları eğitim 0
İlla okumak istiyorsanız AÖF ye yazılım bir bölüm okuyabilirsiniz
O size diploma katar.
Çoğu kişi de öyle yapıyor zaten.
Onun haricinde takılmayın okula falan boş iş00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılUluslararası bir üniversiteden mezunum ve kendi hayatıma odaklıyım. Akademik başarılarım, kariyerimde zirvede oluşum, diksiyonum yurt dışında ve kendi ülkemde oldukça iltifatlar alır. İngilizce ve ileri seviyede almancam var. Size de tavsiyem kendi hayatınıza bakmanız ve kendinizi geliştirmeniz. Boş vakit çok olunca insan üniversite mezunlarına bileniyor sanırım. Üniversite mezunlarına kafayı takmak yerine dil öğrenseniz şimdi ana diliniz gibi konuşurdunuz.
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim sözüm sizin gibi kendini geliştirmis üniversite mezunlarına değil. Bunlar varsa ne mutlu size keşke herkes sizin gibi olsa. Benim kizdiklarim okumuş cahiller.
Soran+1 yılAyrıca siz soru detaylarını okumamışiniz ülkemizde tüm üniversite mezunlarında yabancı dil yok yani herkesi kendiniz gibi gormeyin
+1 yılİnsanın kendini geliştirmesi güzel bişey herkes öyle değil ama bir ağaçta dikende biter gülde böyle insanları üniversite mezunu diye değil hayatın her köşesinde görürsün görgüsüz makam mevki sarhoşu yazık küçük insanlar
00 YorumlaYüksek lisans mezunuyum ama hiç kimseyi aşağıda geliyor, güvenlikle, yeri geliyor ofisi tenizkeyen temizlikçiyle gülüp eğleniyorum. Ha şu var. Fakülte mezunu olup ortada sığır gibi gezen de az degil.
10 YorumlaÜniversite mezunu olmak hâlâ ayrıcalıktır hatta bana göre üniversite mezunu olmayanlar oy bile kullanmamalı
01 Yorumla
Soran+1 yılTabi tabi
- Eğitim & Kariyer konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite mezunu lise mezunu arasında fark yok artık. Hepsi tecrübe diyor. Kendini geliştirdiğin sürece ekmek var. Şimdi ki aklım olsa okumazdım
00 Yorumla Üniversite okumak nasıl değerlendirdiğine göre değişen bir avantaj aslında. Yani her okuyan başarılı veya zeki olmuyor.
00 YorumlaÖyle olanlar da var. Amaç aslında kendini her alanda geliştirebilmek, her ortamda kendini taşıyabilmek
00 Yorumla
+1 yılYooo zeka değilki imkan meselesi. Önemli olan nitelikli projeler üretebilen bir insan olmaktır işte bu zekayı gösterir.
00 YorumlaBenim bıraktığım uniden mezun olmak için ya malum partiye ya da malum cemaate üye olmak gerekiyordu. Bunun neresi ayrıcalık
00 Yorumla
+1 yılYa bence kişinin karakteri egosuyla alakalı kimse kimsenin durumunu bilmiyor öyle yukarıdan konuşmak ben üniversite okufdm duyurmak hoş değil
00 Yorumla
+1 yılEvet diploma önemli ama en önemlisi kendini ne kadar geliştirebildiğin
01 Yorumla
Soran+1 yılSen olayı anlamamasın diploma önemli tabi. Ama benim kızdığım bunlar kendilerini ayrıcalıklı sanıyor. Sanki sadece kendileri okumuş
20 30 yıl önce evet öyleydi ama şu an değil.
00 Yorumla
+1 yılAÖF bile hava atan var sanırsın Hacettepeden mezun 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnengiller demesinde ne var anlayamadım? Bence sen okumadığın için okuyanların da senin gibi boş olduğunu anlatmaya çalışmışsın
037 Yorumla
Soran+1 yılDiksiyon yoksa ne anladım ben bu işten. Hem ayrıca diksiyonu kötü olanlar iş bulmakta zorlanıyorlar. Benden söylemesi
Cevap sahibi+1 yılSen ne biliyosun da konuşuyorsun pardon? İşveren böyle konuşuyor diye ihtiyacı olan kişiyi ne işten çıkarır ne de almamazlık yapar. Önemli olan mezuniyeti ve tecrübesidir. Emin ol o kadar şey yapıyordur ki bu gözlerine bile batmıyordur.
Soran+1 yılYa tabi öyledir ben Lise mezunu halimle sekreterlik yaptım. Herkes ne kadar güzel konuştuğumu söyler. Ayrica insanları yerdiginiz burdan belli oluyor
Cevap sahibi+1 yılTek bir becerin o da insanlığın getirdiği iletişim kurmak. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu sayende anlamış oldum.
Soran+1 yılBende senin okumuş cahil olduğunu anlamış oldum
Cevap sahibi+1 yılİyi ki senin gibi lise mezunu cahillerden değilim. Sen okumamayı tercih etmişsin üzüldüm adına
Cevap sahibi+1 yılOkuyup senden çok daha iyi statüdeyim. Senin amacın yarın bir gün kocaya gidip ev çocuk işleri yapmak.
Soran+1 yılBak işte lise mezunu cahil diyerek bile yeriyorsun insanları doğru siz sizin bir ayrıcalığıniz var. Annengillere selamlar cahil üniversiteli
Cevap sahibi+1 yılAhahahahhshs
Cevap sahibi+1 yılNoldu sen bi gerildin 😃 Eziklik psikolojisi bu nerde görsem tanırım. burada emek emek okumuş insanlara çamur atacağına sınava gir belki bi işe yararsın
Soran+1 yılEziklik psikolojisi falan yok hadi hadi sen fazla bile durdun annengilleri bekletme
Cevap sahibi+1 yılCanım sen annenlerde yaşıyorsun ya onlar bekler seni. Bu arada bu söylediklerime alınmıyosun dimi?
Soran+1 yılAlınmadım sonuç olarak ben lise bir cahilim böylelikle üniversite mezunu bir cahil tanimis oldum sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Hadi kal sağlıcakla
Cevap sahibi+1 yılBence alınsan iyi edersin. Gerçekten hiç mi kariyer hedefin yok yahu?
Soran+1 yılBirincisi kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez ikincisi beni ne kadar tanıyorsun. Ve senin gibi konuşanlara gelince ister on lisans ister master yapsın farketmez kusura bakma ama bana köydeki muhtar emmiyi hatırlatıyorlar. Ayrica zar zor iki yıllık bir bölüm kazanıp zar zar biterenler yi huu ben üniversite mezunuyum diye havalara girerler bunlarında lise mezunlarından hiç bir farkı yok. Onlarin ya işsizler ya da asgari ücrete talim. İnsaatlarda tekstilde fabrikada çalışan üniversite mezunu çok sayıda tanıdığım var
Cevap sahibi+1 yılSen belliki çevrendeki insanları örnek almışsın. Onlar da eğitimsiz. Kız çocuğu okumalıdır, ilerde kocandan para mı isteyeceksin?
Soran+1 yılSana söylüyorum beni ne kadar tanıyorsun kariyerimi nerden hem ayrıca bekarım üniversite mezunu olupta okuduğu bölümde çalışmayan binlerce insan var Türkiye'de. Ayrica o annengiller diyen arkadasim fabrikada çalışıyor ben lise mezunu olarak sekreterliği yaptım diksiyonun ve vizyonun bu yüzden önemli olduğunu soylerim
Cevap sahibi+1 yılSekreterlik dediğin asgari ücret aldığın ( belki o kadar bile almadığın ) patronun getir götürünü yapan elemandır. Yaşın da küçük anlaşılan tek bir yerde çalışıp anca onu söyleyip duruyosun. Bekarsın ama bu evlenmeyeceğin anlamına gelmiyor.
Soran+1 yılPeki o zaman o arkadaşım 4 yıllık Kamu yönetimi okudu üstelik daktilo kursuna gitti sonuç fabrikada çalışıyor. Tabi iş bulmakta zor ama diksiyon güzel olsa ve açıkçası kültür seviyeside olsa iş bulurdu emin ol
Cevap sahibi+1 yılTakmışsın diksiyona. Bak kızım çevrende neler var bilmiyorum. Kürt olup şiveli olan Türkçeyi yarım yamalak konuşan öğretmenler gördüm ben mis gibi de iş yapıyorlar kendi yerlerğni açıp özel ders veriyorlar. Çevrende tek üniversite mezunu var kendini de onunla kıyaslıyosun. Seninde dediğin gibi ondan farkın yok. Eğer bi işveren olsan 4 yıllık üniversite mezunu olanı mı alırsın yoksa lise mezununu mu?
Soran+1 yılÇevremde tek üniversite mezunu o değil tabi ayrıca diksiyon konusunda genelleme yaptığım falanda yok ama kız niye fabrikada çalışıyor o zaman onun gibi binlerce var masa başında çalışabilirdi bir bayi olabilir örnek; Turkcell bir veznede çalışabilirdi vb
Cevap sahibi+1 yılÜlkede işsizlik olduğu için olmasın? Ayrıca fabrikanın olanakları çok fazla
Cevap sahibi+1 yılMesela ben mezun olduktan sonra hemen buldum işimi. Ve ilk sordukları mezuniyet belgemdi
Soran+1 yılHem ayrıca öğretmen dediğin devlet memuru KPSS ile atanır ben genel olarak özel sektörleri soyledim
Cevap sahibi+1 yılBenim dediğim özel sektördeki öğretmenlerdi
Soran+1 yılFarketmez sonuçta öğretmenlik kıdemli bir meslek onlara saygımız sonsuz ama benim kasttigim masa başındaki işler asistan yöneticilik şirket işleri vb
Cevap sahibi+1 yılKıdem derken? Sonuçta 4 yıllık okul okuyor ya hani... Şivesi berbattı ama bir ton para kazanıyordu o şiveyle? Kendinle çelişiyosun. Diksiyonun önemi yok
Soran+1 yılTamam okumak pek çok kez ülke şartları kötüde olsa iş imkânları açar bu doğru aslında benim anlatmak istediğim kültür meselesi ben çok üniversite mezunu tanıdım yer sofrasında aynı tencereden yemek yiyen evet sadece çok para kazoyorlar benim asıl anlatmaya çalışacağım kültür burada. Okumak iş imkânları ve para kapılarını açıyor ama kültür vermiyor
Cevap sahibi+1 yılO üniversitede her şehirden adam geliyor ister istemez bi kültür çevre sosyal alan ediniyosun. Ama okumamoş birinin bu kültür için çabalaması gerekecek
Soran+1 yılBak sen yine anlamadın okumak eşittir kültür değildir. Adam okumuş dersin ama karısını ben bunada şahidim
Soran+1 yılKarısını dövüyor ben bunada şahidim
Cevap sahibi+1 yılOkumakla bunu bağdaştırman çok çok saçma
Cevap sahibi+1 yılNeyse anlaşamıyoruz
Soran+1 yılEvet anlaşamıyoruz doğru ama ilkokul mezunu olsa cahil yapar dersiniz bu herkes için geçerli değildir ama ne kadar okusada eşeklik baki demek ki
Cevap sahibi+1 yıl🙂🙂
Soran+1 yılVe şunu da belirtmek isterim okuyupta ev hanımı olanda var bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dersin dimi okumayipta çalışıp ayaklarının üzerinde duran var yani her okumamış kadın kocasının eline bakmıyor artık herkes çalışıyor nerede yaşıyorsun sen
Cevap sahibi+1 yılOkuyup ev hanımı olanın kendi tercihi oluyor çevremde çok çok örnekler var merak etme. Her dediğine bir örnek sunarım sana
+1 yılÜniversite mezunu olmaya sadece iş gözüyle mi bakıyorsun aklıma cahil görümcem geldi ilk okul mezunu ama üniversiteliler işsiz diyordu senin bir türevin :) üniversite kişinin bireysel kültürel gelişimi için gerekli olan bir şey :)
04 Yorumla
Soran+1 yılBelli ki soru detaylarını okumadın kız 4 yıl kamu yönetimi bitirmiş hala "annengiller napıyor" diyor diğer 2 yıllık bilgisayar bölümü mezunu arkadaşım "o oğlanla görüşüyon mu "ne örüyon" falan diyorlar. Bir arkadaşımin eniştesi din kültürü öğretmeni ablasına şiddet uyguladı. Umarim anlatabilmsimdir
- +1 yıl
Ya bunu bununla endeksliyemezsin genele vuramazsın arkadasın samimiyetten de öyle konuşuyordur benim babam üniversite mezunu ve evleneceğim insan için direkt ne mezunu dedi eğitim çok şey ama tabi ki her şey değil
Soran+1 yılSadece samimiyet değil bu kültürel bir şey. Yani anlicagin diksiyon değişmiyor.
- +1 yıl
Yani diksiyon da çok önemli lise mezunu olup diksiyonu mükemmel olan çok insan var ama olmayan da var genelleyemeyiz
+1 yılEn azından liseden kolejden birseylerden mezun olmali yani ilkokul ne yani
00 Yorumla
+1 yılİyi üniversiteler harici ayrıcalık olmuyor. Vaktinin büyük çoğunluğunu ayırmak lazım
00 YorumlaYa hiçbi özelliği yok artık üni okumanın hukuk veya tıp değilse
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 495 cevap paylaştı. Üniversite mezunu olmak ayrıcalık olsaydı marketlerde tezğahtarlık yapmazlardı bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılben sana bir şey diyeyim mi.. hiçbir şey için geç değil 😉
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılArtık değil. Her köşe başında üniversite açılınca değeri kayboldu
00 Yorumla
+1 yılAyrıcalık lisansta değildir. Tepeden bakanlar ise cehaletin göstergesidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHangi uniden mezun oldugunuza gore degisen bir sey bu ancak siddete egilim dusuk egitim seviyelerinde daha yaygin yani uni mezununda siddete meyil yuzde birse ilkokul mezununda onda bir
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma okuyup adam olmayıp sonra askere gideni çok gördüm asker olurlar
00 YorumlaTabiki ayrıcalık iş alımlarında akademik başarı sırası önemli
00 YorumlaDiploma kağıt parçasından ibaret herkes üniversiteye girebiliyor zaten
00 YorumlaHayir değil ben uni mezunuyum bi faydasini göremedim
00 Yorumla
+1 yılTürkiye’de üniversite okumak boş!
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTürkiyede üniversite mezunu olmanın ilkokul ortaokul mezunu olmaktan farkı yok ki
00 Yorumla
+1 yılCidden takma boş ver.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 331 cevap paylaştı. okumak lazimda herkes okuyor artik
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılayrıcalık ama artık eskisi kadar özelliği kalmadı
00 Yorumla
+1 yılHangi bölümü olduğu ve kişisel gelişimi önemli.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılAyrıcalık değil, gereklilik..
00 Yorumla Cahil olduğu için yapıyorlar
00 YorumlaHe adın üniversite mezunu oluyor
00 YorumlaDiploma karakteri belirlemez.
00 Yorumla
+1 yılAnnengiller lafında bir şey yok ki ne var bunda
00 YorumlaOkumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır
00 YorumlaAlakası yok
00 Yorumla
+1 yılÜniversite mezunu artık iş yapmıyor memlekette
00 Yorumla
+1 yılulkemizde pek degil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılO eskidenmiş
00 Yorumla Hayır
00 Yorumla
+1 yılDeğil
00 YorumlaArtık değil :)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Ayrıcalik
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet sana en iyisini yapıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArtık değil
00 Yorumla
+1 yılHayır