cunku her şey çok pahalı?
Bence normal çünkü her şey çok pahalı kira vs
Bence garip
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
cunku her şey çok pahalı?
Niteliğine ve yaptığın işe göre değişir.
Niteliksizsen 30000 fazla bile ama eğitimli ya da kendisini geliştirmiş bir insan, örneğin bir yazılımcı, bir öğretmen, bir mühendis, bir doktor vs.. için kesinlikle yeterli değildir, özellikle büyük şehirlerde.
İstanbul'da başın belaya girmeden yaşayabileceğin güvenli ve modern bir muhitte, depremde başına yıkılmayacak bir evin kirası bile sadece 30.000TL ya da daha fazla...
Saçma sapan mahallelerde ki saçma sapan uyduruk evleri örnek vererek yeter bu para falan diye savunmaya kalkışmayın. Kendisini geliştirmiş hiç kimse uyduruk mahallenin, tehlikelerini belalarını ya da yıkılmak üzere olan harabe evlerini haketmez.
Hiç kimse eve sevgilisiyle geldiğinde onlarca komuşu tarafından gözetlenip kapısı dinlensin istemez.
Bunların olmaması için kensini geliştirmiş bir insanın Türkiye şartlarında en az 75000 TL maaş alması lazım (İstanbul için), ama İzmir ve Ankara gibi şehirlerde de 50000 TL'nin aşağısının kurtaracağını sanmam.
Yav he he
Nerede yaşadığında çok ilgili bir olay küçük bir yerde harika bir para fakat İstanbul gibi şehirlerde kiraya yarısından fazlası gideceği için kalan seni mutlu etmez
abim birkaç ay sonra maaşı 70-80k arası olacak. Evi var, konumu iyi ve İstanbul'da yaşıyor işte yengemde yaklaşık 30k alıyor ama yine de abim yurt dışı teklifini değerlendiyor. şey diyor aldığım maaş iyi ama yurtdışına gitmek olsun, kaliteli şeyler almak olsun, hobiye bütçe ayırmak derken baya bir düşüncelere giriyorum diyor. Zaten olay diyor bir şeyi alıp almamak değil diyor benim için Et almak sıkıntı değil ama ben neden ete çok fazla para veriyorum diye düşünüyor neden tatile gidince 1 haftalık yere bir dünya para vermek zorunda kalıyorum diye sitem ediyor.
Cevap
22Cevap
Bence normal çünkü her şey çok pahalı kira vs
30 bin hiçbir şeye yetmiyor sadece hayatta kalmaya yetiyor. Bana 25 bin tl teklif ettiler reddettim
Aynen ya yoksulluk sınırı 40.000 olmuş galiba ve cidden hiç birşeye yetmiyor gıda giyim kuşum sağlık masrafları kira hicbirseye yetmiyor bu ülkede asgari ücretle gecinenleri düşünemiyorum asgari ücreti kabul edeni de anlamıyorum asla kabul etmezdim bende
Millet 11 binle geçiniyor. Gelir arttıkça gider de artar. 30
Bin yetmiyorsa harcamalarını gözden geçirmen lazım
O da biraz düşük oldu sanki
Hayatta kalsın yeter dimi😂
Ön hükümlü cevap vermek istemiyorum Senin mesleğin ve eğitimin nedir önce bunun cevabını bilmeliyim nedir
Garip değil.. fiyatlar durmuyor biri fiyatlara dur desin.. o kadar büyücü var şu ülkede şunlara büyü yapsalar bari jsjsjsj
İstanbul'da yaşıyorsa beğenmemesi çok doğal.
30 bin bu ekonomide beğenmemek tuhaf değil. Ama hiç yoktan iyidir
30.000 iyi para değil öğretmenler bile 30.000 alıyor artık
30.000 tl maaş Çok Az Örn Ben Futbol Altyapısında Yetişiyorum Ve Birçok Şeye İhtiyacım Oluyor kramponundan tut çorabına formalar çalışmak için tesislere gidiyorsun araban yoksa yol parası araban varsa benzin parası her şey ÇOK PAHALLI
Ben şunu gördüm belediye de çalışan işçi olsun memur olsun aldığı paradan hiç bir zaman bereketini görmüyor
30000 tl kadar oturacaksan anca yeter yani sosyal hayat falan anca kafa kafaya gelir ev benim 27000 falan alıyorum normal geliyor
Kızların ne kadar paracı oldugu oylardan belli evlenmeyin şunlarla
garip falan değil açlıktan kendimizi şaşırdık
30k gayet yeterli bir maaş bana kalırsa
30.000 maaş hiç fena değil bence
Kira varsa yetmez zaten.
Harcama limitinize göre belirlenmesi önemlidir
Garip değil bence ekonomi çok kötü.
30 bin bişeye derman olmaz bu devirde.
İşe meslegine kariyerine bağlı
Doktor mühendis degilsen begenmemek saçma
Ben mühendisim 20 000 istedim "oha" der gibi baktılar.
Bir de piyasayı gözetmek gerek...
Onda haklısınız
30 iyi yaaa.. sınırda geçirirsin
Fazlasını veren varsa garip değil
Evin kira ise yaşama öl 30 bin
Normal
Normal.
bence normal
İyi bence
Onu alamıyanda var
O kadar azdır
Açlıktanmı ölelim