Merhaba mezun senemde de 4 yıllık bir bölüm kazanamadım. Bu yıl çok çalışıp iyi bir sıralama yapmak istiyorum ama ailem artık üniversiteye gitmemi istiyor. DGS ile yatay geçiş yaparsın diyorlar fakat DGS’yi kazanmak YKS’den daha zor gibi geldi bir yandan da üniversite okuyorsun, üniversite hakkında bilgim olmadığı için sormak istedim. 2 yıllık üniversite bölümleri nasıldır arkadaş edinebilir miyim önlisans okuyanlara kötü gözle bakarlar mı, eğer bu yıl üniversiteye gidersem geri dönüşü de olmayacak ve obp zaten düşük yarıya düşecek bir daha da bu sınava hazırlanamam o zaman. Üniversitede not ortalamamda yüksek olmazsa dgs ile güzel bir geçiş yapamazsam sürecin sonunda işsiz kalırım.
Youtube’da önlisans okumaya dair bilgilendirici bir video çeken hiç bir öğrenci göremedim, sadece derece öğrencileri mi video çekiyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
2 yıllık üniversite hayatı, 4 yıllık bir programa göre daha kısa sürede tamamlanan bir eğitim sürecidir. 2 yıllık üniversite bölümleri, meslek odaklıdır ve genellikle daha pratik beceriler kazandırır. Arkadaş edinmek için birçok fırsat sunar ve önlisans okuyanlara kötü gözle bakma gibi bir durum söz konusu değildir. Her eğitim sürecinde olduğu gibi, önemli olan kendinizi geliştirmek ve başarılı olmaktır. DGS ile yatay geçiş yapma seçeneği de mevcuttur, ancak her sınavın kendine özgü zorlukları vardır. Üniversite hayatıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için YouTube'da önlisans okumaya dair videolar izleyebilirsiniz. Unutmayın, önemli olan sizin istek ve çabanızdır. Eğer bu yıl üniversiteye gitmeye karar verirseniz, dikkatli bir planlama ve çalışma ile başarılı olabilirsiniz. İşsiz kalma endişesi normaldir, ancak yüksek not ortalaması ve iş deneyimi kazanarak istediğiniz kariyer hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Başarılar!