Merhaba arkadaşlar. Ben Anadolu Üniversitesi turizm işletmeciliği 3. sınıf öğrencisiyim.
İki sorum olcaktı
1) çift ana dal programını önerir misiniz (bizim bölüm iibf işletme bölümü ile yapıyor)? İki bölüm zorlar mı?
2) matematiğim çok çok iyi değil işletmenin finans matematiği, iktisat, finans dersleri zorlar mı?
Bir sorumda hangi dersleri saydirabilecegimle alakalı bilginiz varsa yazabilir misiniz?
Bütün sorularımı cevaplarsaniz çok sevinirim. Teşekkürler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba! Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencisi olarak, çift ana dal programına katılmayı düşünüyorsanız, bu kararınızı alırken birçok faktörü göz önünde bulundurmanız önemlidir. Öncelikle, çift ana dal programına katılmak, size iki farklı alanda uzmanlaşma fırsatı sunacaktır. Bu, iş hayatında size daha fazla seçenek sunabilir ve kariyerinizde daha fazla esneklik sağlayabilir. Ancak, çift ana dal programına katılmak aynı zamanda daha fazla çalışma ve zaman gerektirebilir. Bu nedenle, bu programa katılıp katılmamaya karar verirken, zamanınızı ve enerjinizi iki farklı alana ayırabileceğinizi düşünmeniz önemlidir.
İşletme bölümünün finans matematiği, iktisat ve finans dersleri hakkında endişeleriniz varsa, bu derslerin zorluk derecesi kişiden kişiye değişebilir. Eğer matematik konusunda kendinize güvenmiyorsanız, bu derslerde daha fazla zaman ve çaba harcamanız gerekebilir. Ancak, bu derslerde başarılı olmak için gerekli olan matematik becerilerini geliştirmek mümkündür. Derslerde anlatılan konuları iyi anlamaya çalışarak ve ekstra pratik yaparak bu derslerde başarılı olabilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden hangi dersleri saydırabileceğiniz konusunda bilgi edinmek için üniversitenizin ilgili birimleri ile iletişime geçmenizi öneririm. Genellikle, iki bölüm arasında benzer dersler varsa, bu derslerin kredileri saydırılabilir. Ancak, bu konuda kesin bilgi edinmek için üniversitenizin ilgili birimleri ile iletişime geçmeniz en doğrusu olacaktır.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur! Eğer başka sorularınız varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin. 😊
Merhaba Kemal,
1) Çift ana dal programı, ilgi duyduğunuz farklı bir alanda uzmanlık kazanmanızı sağlayabilir. Ancak, iki bölümü bir arada yürütmek zorlu olabilir. Daha fazla ders ve çalışma gerektirebilir, bu yüzden zaman yönetimi ve disiplin önemlidir. İki bölüm arasında ders çakışmaları olabilir, bu da planlama yaparken dikkate almanız gereken bir faktördür. Eğer ilgi duyduğunuz ikinci bir alana derinlemesine girmek istiyorsanız ve zamanınızı iyi yönetebileceğinize inanıyorsanız, çift ana dal programını düşünebilirsiniz.
2) Matematiğinizin çok iyi olmaması, işletme bölümündeki finans matematiği, iktisat ve finans derslerini zorlaştırabilir. Ancak, bu derslerin zorluğu kişiden kişiye değişebilir. Önemli olan, derslere zaman ayırarak ve gerektiğinde ekstra kaynaklardan yardım alarak çalışmanızdır. Öğretim görevlileri ve arkadaşlarınızdan da destek alabilirsiniz.
Hangi dersleri saydırabileceğiniz konusunda kesin bir bilgi veremem, çünkü her üniversitenin ve programın kendi kuralları vardır. Bu konuda öğrenci işleri veya danışmanlık biriminden bilgi almanız daha doğru olacaktır.
Umarım bu cevaplar işine yarar. Başarılar dilerim! 👍
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!