2018'de Yks'ye girdim ve bir üniversiteye yerleştim, sonra başka bir üniversiteye yatay geçiş yaptım. 4 yıl sonra ise azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım. Bu sene ise tekrardan Yks'ye girdim ve Nisan ayı gibi, eski üniversiteme gidip lise diplomamı geri aldım, ama aldığımda diplomam bu haldeydi; ortadan ikiye katlayıp tam ortasından alttan da hafif yırtılmıştı, ayrıca resimde de görüldüğü gibi alt tarafında küçük bir mürekkep lekesi var. Sizce bu durumda, yerleştiğim yeni üniversitemin kaydımı kabul etmemesi söz konusu olabilir mi?
Lise diplomasının yıpranmış, hafif yırtık olması üniversite kaydında engel veya herhangi bir sorun oluşturur mu?
Bizim zamanımızda donumuza kadar soyundurup, istedikleri neyse onu alırlardı. Ama şimdi çok önemli değil. Yüksek lisans diplomamı bile teslim almadım. İsteyen olursa e devletten mezuniyet belgesi alıp, gözlerine sokuyorum. Allahül azimm
Olabilir diplomanda zaten şu an için sorun yok. Üzerindeki TC bölümü ıslak imzalar ve mühür okunaklı şekilde duruyorsa sorun olmaz geçerliliğini korur.
Peki neye dayanarak öyle düşünüyorsunuz? Yanlış anlamayın, bu konu beni çok tedirgin ediyor ve bilgili kişilerden net cevaplar alıp emin olup rahat etmek istiyorum. O yüzden soruyorum.
Çünkü kendi deneyimimden biliyorum lise diplomamda yırtıklar ve 4’e katlanma izi vardı ona kimse bakmıyor emin ol diplomada yazan bilgiler okunsun yeterli
Kardeş sen neden bu kadar endişe duyuyorsun ki en fazla mezun olduğun liseye bir dilekçe yazarsın sana yeni diploma basarlar bir kağıt parçasını neden bu kadar abartıp bunca anlam yüklediğini bir türlü anlamış değilim
Abartmıyorum, ama bu sene benim için gerçekten çok zor geçti. O kadar zorlukla mücadele edip sonunda tekrardan bir üniversiteye yerleşmişken elimde olmayan sebeplerden dolayı kayıt hakkımı kaybetmek gibi bir ihtimalin söz konusu dahi olmasını istemiyorum.
Öğrenci işlerini ara konuş böyle de diyeceğim şimdi onları da kıllandırmış olursun kabul edecekleri yerde eşşeğin kafasına karpuz kabuğu sokmuş olursun boş yere ve kabul olmaz bu deyip sen uğraşırsın
Arayıp durumumu anlattım ve öğrenci işleri çalışanı bana " Sorun olacağını sanmıyorum " dedi. Sonra " Peki diploma yerine mezuniyet belgesi gibi bir şey getirsem olur mu? " diye sordum, ama konuştuğum çalışan diplomanın kendisini götürmem gerektiğini söyledi.
Anlıyorum seni stresin sanırım ilk üniversiteden atıldığından kaynaklı olsa gerek ama endişe etme kazanmışsın ne güzel inşallah aslanlar gibi okur bitirirsin, şimdiden başarılar dilerim
Stresim ondan kaynaklı değil, ilk üniversitemi ailemin baskısıyla seçmiştim, sonra başka bir üniversiteye yatay geçiş yaptım, ama onu da az da olsa ailemin yönlendirmesiyle yaptım.
Şu anda ise hiç sorun yaşamadan okula başlamak istiyorum, çünkü benim hayallerim vardı ve maalesef ailem o hayallerimin birçoğuyla arama girdiği için birçoğuna ulaşamamıştım.
Annemgil 3 kız kardeş ve annemin ablasının adı Nezahat, normalde dedemgil annemin adını da Nebahat falan koyacakmış, ama o zamanlar annemin amcası da şu anki eşiyle evlenme aşamasındaymış ve ısrarla şu anki eşinin adını koymuş. Onun adı da Hakime olunca annemin adı da Hakime olmuş. 😁
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Lise diplomasının yıpranmış, hafif yırtık olması üniversite kaydında engel veya herhangi bir sorun oluşturur mu?
En İyi Cevaplar