21 yaşımdayım. 2020'de ilk kez üniversite sınavına girdim. Mimarlık kazandım ve o yıl içerisinde mimarlık okumak istemediğimi farkettim. Tekrardan üniversite sınavına girdim 2021 yılında. Onda da Grafik Tasarımı'nı ingilizce olarak kazandım. Bu yüzden zorunlu hazırlık eğitimi aldım 1 yıl boyunca. Lâkin bu seferde o yıl okula hiç gitmedim ve otomatik olarak sınıfta kaldım. Okulum sınıfta kalanlara ikinci kez hazırlık okuma hakkı veriyordu ve bu seferde bu geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 2. kez hazırlık okudum. Yalan yok çok çalıştım bu yıl. Hatta iyi bir ingilizce kursuna yazıldım ve oradaki seviye belirleme sınavında B2 seviye çıktım. Buna rağmen son sınavları istemediğim için vermedim ve bu seferde geçtiğimiz günlerde yatay geçişle mimarlığa geçtim tekrardan. Bu 2-3 yıl içerisinde mimar olmak istediğimi, lakin ilk kazandığım yıl kafamın çevremdeki insanlardan dolayı çok karışık olduğunu daha yeni anladım. Geç olsun güç olmasın demekten başka diyecek bir şeyim yok. Uzun lafın kısası böyle bir eğitim geçmişine sahip, 21 yaşında olan bir genç sıfırdan başlayabilir mi? Başlayabilirse sizce ben nereden başlamalıyım? Düşünceleriniz benim için çok kıymetli.
Not: Gençlere notumdur; siz siz olun asla geleceğinizin kararlarını (eğitim konusunda) kimselere bırakmayın.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Hiç bir şey için geç değil. İstersen her şeyi başarabilirsin eninde sonunda mezun olup zaten eşek gibi çalışıcaksan neden sevdiğin istediğin meslekte çalışmayasın. Mimarlığı bırakmış biri olarak söylüyorum işin hiç kolay değil ben de bölüme başladım ve 3 ay içinde anladım bana göre olmadığını. Bu yüzden yalnız olmadığını bil ve yoluna devam et.
Birkaç haftaya başlayacağım bölüme. Nasıldı, ne gibi zorlukları vardı senin için?
Öyle direkt sordum ama teşekkürler cevap için. Içime su serpti
Şimdi şöyle mimarlıkta oturup ders çalışabileceğim bir metaryel yoktu benim için, sürekli teknoloji tasarım dersi gibi derste anladığın şeylerden yola çıkarak bi şeyler üretiyosun. Çizim derslerinin ödevleri bi taraftan tasarım dersleri bi taraftan baya zordu ve hocalar hiç bi şey beğenmiyodu. Masterchefde gibi hissediyodum kendimi. Hocalar sana temel malzemeleri veriyo ama napman gerektiğini söylemiyolardı. Bu yüzden kendimi boş boş şeylerle mücadele ederken buluyodum. Öğrenciler arasında çok fazla rekabet vardı kimse kolay kolay bi şey paylaşmıyodu. Çok felsefik bi bölüm aslında. Bi hafta uğraştığım emeğim bir kritikle çöp oluyodu. Psikolojimi ciddi anlamda bozdu benim 3 ayda. Her sabah ağlayarak , ciddi söylüyorum, okula gidiyodum. seni korkutmak istemem ama benim yaşadıklarım buydu.
Belki de psikolojim yeterince sağlam değildi ve mücadele edemedim. umarım sen hayallerini gerçekleştirebilirsin.
Dediğim gibi 2020'de ilk üniversite sınavımda mimarlığı kazanıp bırakmıştım. Orada bir hocam vardı bölüme başlamadan onunla konuşmayı planlıyorum. Senin sayende anladığım ve zaten en başında da bildiğim gibi bu bölüm için onun hakkında bilgisi olan insanlarla tanışmak ve hatta hayatına almak çok çok önemli. Çünkü bir yerde sıkıştığın zamanda en azından bilgili birinden bilgi almak çok çok önemli. Bide sabahları zor uyanan biri olduğum için ikinci öğretime yerleştim. Kişinin kendisini bilerek yola çıkmasıda çok önemli cidden. Ben şuanda çok motiveyim ama kendime hep şunu söyleyeceğim bölüm boyunca "gerekirse sürünerek bitir bölümünü" . Çünkü kime sorsam zorluğundan bahsediyor. Bölümle ilgi kolay geçeceğini düşünmek gibi uçuk hayallere kendimi kaptırmamaya çalışıyorum ki zaten bizzat zorluğunu biliyorum. Çok çok uzattım tekrardan çok teşekkür ederim. Umarım senin içinde ileride her şey çok güzel olur
Teşekkür ederim. İstersen yapabileceğine inanıyorum. Kesinlikle zor bi bölüm ama benim arkadaşlarımdan çok severek yapanlar da vardı keyif alıyolardı. Senin de onlar gibi olacağına eminim. Başarılar.
Gec degil