Sıfırdan Eğitim Hayatı?

21 yaşımdayım. 2020'de ilk kez üniversite sınavına girdim. Mimarlık kazandım ve o yıl içerisinde mimarlık okumak istemediğimi farkettim. Tekrardan üniversite sınavına girdim 2021 yılında. Onda da Grafik Tasarımı'nı ingilizce olarak kazandım. Bu yüzden zorunlu hazırlık eğitimi aldım 1 yıl boyunca. Lâkin bu seferde o yıl okula hiç gitmedim ve otomatik olarak sınıfta kaldım. Okulum sınıfta kalanlara ikinci kez hazırlık okuma hakkı veriyordu ve bu seferde bu geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 2. kez hazırlık okudum. Yalan yok çok çalıştım bu yıl. Hatta iyi bir ingilizce kursuna yazıldım ve oradaki seviye belirleme sınavında B2 seviye çıktım. Buna rağmen son sınavları istemediğim için vermedim ve bu seferde geçtiğimiz günlerde yatay geçişle mimarlığa geçtim tekrardan. Bu 2-3 yıl içerisinde mimar olmak istediğimi, lakin ilk kazandığım yıl kafamın çevremdeki insanlardan dolayı çok karışık olduğunu daha yeni anladım. Geç olsun güç olmasın demekten başka diyecek bir şeyim yok. Uzun lafın kısası böyle bir eğitim geçmişine sahip, 21 yaşında olan bir genç sıfırdan başlayabilir mi? Başlayabilirse sizce ben nereden başlamalıyım? Düşünceleriniz benim için çok kıymetli.

Not: Gençlere notumdur; siz siz olun asla geleceğinizin kararlarını (eğitim konusunda) kimselere bırakmayın.

Sıfırdan Eğitim Hayatı?