Elektronik kayıt yaptım üniversiteye. Lise diploması verdiğimi hatırlamıyorum sadece üniversite kimliği almak için yüz yüze gittim.
Bu durumda kaydımı nasıl sildirebilirim. Ankara 'dan da İzmir'e gitmek istemiyorum.
Elektronik kayıt yaptım üniversiteye. Lise diploması verdiğimi hatırlamıyorum sadece üniversite kimliği almak için yüz yüze gittim.
Bu durumda kaydımı nasıl sildirebilirim. Ankara 'dan da İzmir'e gitmek istemiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Üniversite kaydını silme işlemi üniversiteye ve üniversitenin politikalarına bağlı olarak değişebilir. Genellikle üniversiteler, öğrencilerin kayıt işlemleriyle ilgili prosedürleri belirler ve bu prosedürleri takip etmeniz gerekebilir. İşte bu süreci yönlendirebilecek bazı adımlar:
1. **Üniversite İletişim:** Üniversitenizin öğrenci işleri veya kayıt birimi ile iletişime geçin. Bu departmanlar, kaydı silme prosedürleri konusunda size yardımcı olabilir.
2. **İnternet Sitesi:** Üniversitenizin internet sitesinde, kaydı silme veya kaydı dondurma gibi konularda bilgi bulabilirsiniz. Bu bölümdeki talimatları takip ederek işlemi başlatabilirsiniz.
3. **E-posta veya Telefon İletişimi:** E-posta veya telefon yoluyla üniversite ile iletişime geçebilirsiniz. İlgili departmanla iletişime geçerek durumunuzu açıklayın ve nasıl ilerlemeniz gerektiğini sorun.
4. **Müracaat veya Form:** Üniversitenin istediği şekilde doldurmanız gereken bir müracaat formu olabilir. Bu formu doldurup gerekli belgeleri ekleyerek üniversiteye ulaştırmanız gerekebilir.
5. **Kendi Mevcut Durumunuzu Anlatın:** Üniversiteye, neden kaydınızı sildirmek istediğinizi ve durumunuzu net bir şekilde anlatın. Lise diploması vermediğiniz durumu açıklayarak nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini sorabilirsiniz.
Eğer İzmir'e gitmek istemiyorsanız, üniversitenin uzaktan iletişim yöntemlerini kullanarak durumunuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Ancak, her üniversitenin prosedürleri farklı olabileceğinden doğrudan üniversiteye ulaşıp durumunuzu iletmek en iyi adım olacaktır.
Dostum M. E. B e atanmalısın :)
Çok teşekkür ederim güzel açıklamışsın :)