24 yaşında üniversiteye gitmek icin gec mi?

Ben bir bolum okudum ama sevmiyorum, o alandan iş yapmak istemiyorum. Önlisans mezunuyum. Yasim 23.

Bu sene de sınava girdim ve girdiklerim arasinda en yuksek puani bu sene aldim. 18 yasimdan beri 2 sinava saglik sebepli giremedim. Yani toplamda 4 üniversite sinavina girmis oldum bugune kadar. Ve hicbirine de dogru duzgun hazirlanmadim acik konusayim. Tam anlamiyla oturup ders calismadim, bir duzen oturtamadim.

Hep yarim yamalak calistim ve haliyle istedigim olmadi. Bu sene de artik bir lisans bitireyim bari yaşım geçiyor, en azindan ondan bir sey olursa ondan olurum, daha da sinava falan girme yeter artik dedim tercih verdim. Tercihler aciklandi ve pisman oldum. Bir lisansa yerleştim ama yine icime sinmiyor hicbir sey.

Daha önce sevmesigim bir bolum okumanin cilesini cektim. Ama yasimda geciyor. Nereye kadar okuyacagim diyorum. Ama benim hayalimin baskalarinin yasadigini dusununce cok üzülüyorum.(ustelik onlarda benim istedigimi istemiyor, hayalleri baska bolum)

Ögretmenlik istiyorum ama olmuyor. Yuksekte degil hedefim. Olmuyor demeyelim de ben cok emek vermedim galiba. Yoksa bu yarim yamalak calismaya ilk 300 bine rahat giriyorsam calissam istedigim olurdu diye dusunuyorum.

Simdi obp da kirik olacak bu sene. 24 yaşta artik sinava girmeli miyim sizce? 25 yasimda obp tam verilecek ama artik 25 yasinda millet ya evleniyor ya iş buluyor. Her sey gec mi diye dusunuyorum. Kirik puanla calisip sinava girsem risk mi sizce?

24 yaşında üniversiteye gitmek icin gec mi?