Ben bir bolum okudum ama sevmiyorum, o alandan iş yapmak istemiyorum. Önlisans mezunuyum. Yasim 23.
Bu sene de sınava girdim ve girdiklerim arasinda en yuksek puani bu sene aldim. 18 yasimdan beri 2 sinava saglik sebepli giremedim. Yani toplamda 4 üniversite sinavina girmis oldum bugune kadar. Ve hicbirine de dogru duzgun hazirlanmadim acik konusayim. Tam anlamiyla oturup ders calismadim, bir duzen oturtamadim.
Hep yarim yamalak calistim ve haliyle istedigim olmadi. Bu sene de artik bir lisans bitireyim bari yaşım geçiyor, en azindan ondan bir sey olursa ondan olurum, daha da sinava falan girme yeter artik dedim tercih verdim. Tercihler aciklandi ve pisman oldum. Bir lisansa yerleştim ama yine icime sinmiyor hicbir sey.
Daha önce sevmesigim bir bolum okumanin cilesini cektim. Ama yasimda geciyor. Nereye kadar okuyacagim diyorum. Ama benim hayalimin baskalarinin yasadigini dusununce cok üzülüyorum.(ustelik onlarda benim istedigimi istemiyor, hayalleri baska bolum)
Ögretmenlik istiyorum ama olmuyor. Yuksekte degil hedefim. Olmuyor demeyelim de ben cok emek vermedim galiba. Yoksa bu yarim yamalak calismaya ilk 300 bine rahat giriyorsam calissam istedigim olurdu diye dusunuyorum.
Simdi obp da kirik olacak bu sene. 24 yaşta artik sinava girmeli miyim sizce? 25 yasimda obp tam verilecek ama artik 25 yasinda millet ya evleniyor ya iş buluyor. Her sey gec mi diye dusunuyorum. Kirik puanla calisip sinava girsem risk mi sizce?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ben de 13 Eylül'de 24 yaşıma gireceğim ve bu sene tekrardan üniversiteye başlayacağım.
Bence maddi durumunuz iyiyse ve sen geç kaldığını düşünmüyorsan hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsın.
Ben lisans istiyorum. 28 yasinda mezun olmus olacagim. Senin ki önlisans mi lisans mi? Eger onlisans ise 26 yaşında mezun olmus olacaksin. Cok gec kalmis olmuyorsun mezuniyet icin. Ama lisans geldiyse 27-28 olacaksın. Of bilmiyorum ya. O kadar yanlışlar yaptim ki. O kadar a*talim ki ya
Yine de eğer maddi durumunuz iyiyse ve kendinde az da olsa okuma isteği görüyorsan geç kalmış sayılmazsın.
Üstelik artık birçok kişi 28 yaşından sonraki yaşlarda evlenip hayata atılıyor, yani 28 yaşında mezun olsan bile hayata atılmak için fazla geç kalmış sayılmazsın.
Ama tabii, eğer maddi durumunuz iyiyse ve kendinde az da olsa okuma isteği görüyorsan.
Peki kirik obp ile zor olur mu sence? Yani bu sene neden oldu bilmiyorum ama ham siralamam daha yuksekken yerlestirme siralamam daha dusuk geldi. Arada 25 bin siralama garki vardi obp kirik olmamasina ragmen. Yigilma fazlaydi ondan mi yoksa obp'm düşük ondan mi boyle oldu bilmiyorum. Ileriye atmasi beklenir ama beni geriye atti. Obp nin kırık olmasi cok etkiler mi acaba
Yani etkiler.
Ben 22 yaşındayım 1 yıl daha hazirlanicam geç olduğunu düşününce sıkıntı alıyorum sence benimki geçmi?
Geç değil ama girin bir an önce.
İşte benim hayatım karmakarışık olduğu için insanlar beni anlamıyor saniyorki ben mezuna kalıyorum falan hevesimi kaçırıyorlar
Hangi bölümü istiyorsun?
Hukuk veya psikoloji
Ben sana yazmayı unuttum ya🤦🏻
Çok üzgünüm.
Bu sene iyi çalış ve hemen gir üniversiteye. Biraz geç ama olsun bir amacın var mı?
Ya şimdi benim hayat biraz karışık nasıl anlatsam bilmiyorum ben 8-9 yıldır hep evdeyim hiç arkadaşım yok belki üniversiteyi kazanırsam sosyal hayatım olur kurtulurum bu negatif düşüncelerden diye
Asla kurtulmazsın. Hep daha fazla sorun ve sıkıntı gelicek. İlk önce bir amaç edinmeniz ve daha sonra her yaptığınız şeyi o amaca bağlamanız gerekiyor.
Nasıl yani
Aslında boş ver gitsin nasıl olsa söylediklerimi asla dikkate almazsın, hem alsan ne olucak ki kimseyi yardım etmiyorum artık. Kendin yaşa, kendin gör.
Neden dikkate almayayım birine iyilik yapmak seni küçültmez merak etme tavsiyene muhtaç değilim ama bu yaptığın Allah katında dâhi yanlış. iyilik eden iyilik bulur 👍
Değil bebeğem değil 😏
çok geç