Sizce yeni bir dil öğrenmenin en kolay ve etkili yolları nelerdir? Ben İngilizceyi eskiden sadece gramer olarak öğrenmiştim. Geri kalan kısmını neredeyse dizi ve film izleyerek öğrendim. Şimdi Almanca öğrenmeye çalışıyorum, fakat henüz kolay bir yolunu bulamadım. Kendinize özel yöntemleriniz varsa bilmek isterim :)
YDS, YÖKDİL, IELTS, TOEFL için verimli çalışma olmuyo bunlar. Okuma yazma anlama ve gramer için lisansüstü birinden ders alın vakit kaybı bunlar tercih sizin
Aslında özel ders alıyoruz ama bana yeterli gelmiyor. Haftada 3 kez dersimiz var ve neredeyse iki aydır devam ediyoruz. Yaklaşık iki ay sonra sınava girerek A2 sertifikası almamız gerek. Bu yüzden haftada 3 kere dersin yetebilecğini düşünmüyorum. Diğer boş günlerde kendim ders çalışırken daha etkili yollar bulmak için uğraşıyorum
Yok bizim vize ve iş izinleri için dil öğrenmemizi istiyorlar. Gitmeden sınava girmemiz gerek o yüzden oraya yerleşene kadar mecburen burada öğrenmeye çalışıyoruz🥲
Bu yöntemi düşündüm ama kendi ana dilleri olacağı için büyük ihtimalle konuşma esnasında benim dil bilgimin yetmeyeceği bir sürü kelime kullanacaklar. Buna rağmen denenebilir👍🏻