AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Fiziksel bir sorunum olup olmadığını nasıl öğrenicem
Doktorlara gidebilirsin, askeri öğrenci olmak istediğini belirtirsen daha iyi olur. Bir engel varsa onlar sana iletir.
Öyle oluyor mu ki
Sen ne olarak görev yapıyorsun
Subay.
Teğmen misin
Şüphelendiğin bir rahatsızlığın varsa herhangi bir devlet hastanesine git. Şüpheni söyle. Daha sonra bir sıkıntı çıkarsa sağlık yönetmeliğinden bakalim.
Yerinde olsam skolyoz tetkiki, düz taban tetkiki, göz muayenesi gibi şeylere daha hedef koymadan bakardım.
Bu konuda bilgi vermemeyi tercih ederim. Teşekkürler.
Bi hastahaneye gidip bakıcam artık
Şüphelendiğin alan be? Yazarsan yardımcı olabilirim.
Bacaklarım biraz çarpık
Bide bazı kişilerin hiç bilmediği hastalıkları çıkıyor
Çarpık bacak engeldir. Sen ortapedi doktoruna git.
Ama abartı değil iki bacağım arasında 3 cm falan var
Evet, sağlık kısmında çok denk geliyoruz. O yüzden genelde gelmeden önce bir baktırin diyoruz.
Bide boyum 190 o da sorun olur mu bilmiyorum
Onu senin anlaman mümkün değil. Aynı zamanda hiçbir şekilde havaci olamazsın. Karaci için de derecesine bakılması lazım.
Derece derken
Yamukluğun eğimine bakılacak. Santim olarak değil derece olarak bakılır
Anladım teşekkürler
Rica ederim, iyi geceler.
Öğretmenim ama atama olmadı subaylik için de boydan bir iki cm kaybediyorum direk elenir miyim
Tanışmak ister misiniz
Teşekkür ederim, vatandan başka bir şeyi sevebileceğimi sanmıyorum.
Sevgi çok daha evrensel bir şey. Umarım daha fazlasını tadabileceğiniz bi insan ya da herhangi bi şeyle karşılaşırsınız ve size iyi gelir 😊
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Bir süredir hayata karşı bakış açım sadece devletten ibaret. Öğrenciyken ve büyük şehirlerde yaşarken bunlar hayal gibi geliyordu. Lakin bir bölgenin sorumluluğu sana geçince anlıyorsun yaptığın her işin binlerce canı bağlandığını. Öyle bir psikoloji içine giriyoruz ki en ufak hata belki benim değil ama başkasının hayatını etkileyebilir. O yüzden görevden başka hiçbir şeye odaklanamıyorum. Bu durumda odaklanmadigim, ilgilenmediğim birinin de hayatında boşa yer kaplamak istemiyorum. Belki şimdi değil ama ileride.
Sizi tamamen anlamam mümkün olmasa da gerçekten anlıyorum. Zamanında benzer çelişkilerde kalıp bu konuya çok kafa yormuştum. Fakat yaşamak istediğim hayatın daha farklı olduğuna ve insanca duygularımdan tamamen uzaklaşamayacağıma emin olmuştum. Bunları size benimle tanışmanız için değil kendinizden uzaklaşmamanız için yazıyorum. Şu an yaşadığınız adaptasyon sürecince işinize odaklanmanız bence de mantıklı olanı ama bu durumun sonraki hayatınız boyunca süreceğini lütfen unutmayın. Bu şekilde devam ederse hem duygusal hem psikolojik anlamda çok yıpranırsınız, her şeyden önce kendinizi ve duygularınızı göz ardı etmeyin ve hazır hissettiğinizde size iyi gelebilecek şeylere kendinizi açın. Akıl vermek haddime değil ama içimden geldi neden bilmiyorum, kendinizi ihmal etmemenizi hatırlatmam gerekiyormuş gibi hissettim.
Demeye çalıştığınızı anladım ama insan ülkesi bu durumdayken kendini düşünemiyor. Ülkemde milyonlarca kişi açlık sınırının altında yaşıyor, çoğunun eğitimi yok. Fizikten ve psikolojik olarak zayıflar. Üretkenlikleri yok. Akılları yıkanıyor. En üretken yıllarımı bu fitne ve fesatları düzeltmeden harcamak istemiyorum. I yüzden dediklerinizi ileri yaşlarımda yapacağım. İyi geceler.
Bir asker olarak bunu nasıl düzeltebilirsiniz ki
27. yaşına kuzey ırakta girerken en üretken yıllarını nasıl değerlendirmiş olacaksın?
Bunları samimiyetle soruyorum lütfen yanlış anlama
Burada çocukların eğitim alması için gayret veriyorum. Kızını oğlunu okula göndermeyen aileler var, yeri geliyor adam gönderiyorum yeri geliyor kendim gidip ikna ediyorum. Tatillerimde çocuklara matematik öğretiyorum ( eğitimim bir kısmını yurt dışında aldım o yüzden matematiğim gayet iyidir.). Halka daha zor gelen ama kazancı olan meslekleri öğretmeye çalışıyorum, daha 3 4 gün önce bir kardeşimize borç harç bir çanta üretim tesisi kurduk. Ondan öncesinde de yerel halkın sattığı ürünlerin reklamını yapıp diğer şehirlere ulaşımıni sağlıyorduk. Kısaca elinizden ne gelirse yapıyoruz. Halk burada kötü ekonomik durumdan kötü yola düşüyor. Ekonomik durumları düzelse her şey düzelir.
Tüm yıl savaşmıyoruz. Göreve gittiğimiz elbette oluyor ama subaylarin asıl görevi devletin yönetici atamadığı yerde istikrarı sağlamaktır. I yüzden olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Kuzey Irak'a giren birlikler hudutta olur ve çok hızlı değişir.
Bulunduğunuz bölge için güzel şeyler ama bahsettiğiniz ülke geneli sorunlara olumlu yansır mı bilmiyorum. Gerçi ufak ufak hamleleri sindire sindire bu noktaya geldik, belki bizim ufak çabalarımız da bi gün güzelleştirmeye yeter
Bunu yapan birkaç yer değil. Elden geldiğince yapılıyor. Hatay'dan doğuda bulunan her bölge için geçerli aslında dediklerimiz. Aynı zamanda askerin siyasi gücünü de unutmamak lazım. Yaklaşık bir milyon kişilik bir kitle.
Evet tabii ki tüm meslek hayatın bu şekilde geçmeyecek ama kuzey ırakta geçireceğin ya da geçirme ihtimalinin olduğunu aylar seni tüketmesin diye kendini ve duygularını ihmal etmemelisin.
1 milyon kişilik kitlenin ne kadarı senin kadar bilinçli ve idealisttir tartışılır bence