Fransa'da, Paris'de psikoloji okudum Turkiye'ye döndüm aylardır is arıyorum bulamıyorum.
Kendime ev tutmak istiyorum ailemle yaşamayacağım, şehir farketmez. O yüzden maaşım çok düşük olmamalı ama çok zorlanıyorum. Ileri derece fransizca orta üstü ingilizce biliyorum. Psikolog olmak zorunda değilim hangi işleri yapabilirim sizce , nasıl iş bulabilirim hiç tanıdığım da yok burada
Kendime ev tutmak istiyorum ailemle yaşamayacağım, şehir farketmez. O yüzden maaşım çok düşük olmamalı ama çok zorlanıyorum. Ileri derece fransizca orta üstü ingilizce biliyorum. Psikolog olmak zorunda değilim hangi işleri yapabilirim sizce , nasıl iş bulabilirim hiç tanıdığım da yok burada
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Başka yurt dıslarına gitme imkanı varsa gidin. Burada 100 dil bil dayın olmadan hiçsin adelette öyle. Atama zaten hak getore. Kim ne derse desin bu ülkede iş hayati bitmis egitimde. Gunümu bozamam cins insanlar ile yorumsiz yapıyorum yorumu.
Is kura girip is ilanlarına bak iyi niteliklerin var iyi bir pozisyon bulursun belki.
Bakıyorum oraya da ben dünya çapında çok iyi uniden mezun olmuşum yurt dışında staj falan yapmışım yabanci dillerim var gidiyorlar niteliksiz insanları kabul ediyorlar hiçbir şey anlamadım ben bu durumdan
Linkedinden bakıyorum kabul alanlara benden daha kötüler eğitim ve deneyim olarak ben bu olayın mantığını anlayamadım
Yurt dışı mezuju iseniz referans alarak iş ilitca mı oluyor oradan iş bulup tekrar deneya bilirsiniz deneyin bence kanada amerika ne biliyim aklıma hep burlar geliyor siz daha iyi bilirsiniz. Ingilizce de iyi diyorsun ingilizce kusrsuna gider tamamlarsın sertifikada alırsınız fransizca zaten biliyorsun digerini yalar yutar şıp diye bitirirsin yeminle.
İngilizce ielts sertifikam var B2 sence yurt disi için işimi görür mü bu
Psikoloji alımi yapan linkid iş alım uygulamalarının hepsine bak cv ver. Kamuda hep dayısın dedesini aliyor bizimkiler rezillik yemin ediyorum. Kpss hazırlana bilirsin 2024 kpss sınavi var çevre edin. Her seyi sor ögren uyanık ol bu Turkiye de. Ben de sosyoloji mezunuyum ama hizmetli alanın da yer arıyom şimdi. Imkanların var iyi kullan.
Ben bilmiyorum o yeterliliği ama bu işleri yapan herkesi ara sor araştır asal durma benim imkanlar kısıtlı facebook integram yotube araştır e mail iletişim al. Yakın bir ünıversite varsa akademisyen biri ile danışma iş konusunda danışman memur kişilere sor.
Psikologluk da istemiyorum artık zaten alsalar da asgari ücrete yakın bir şey alacağım. Aileme bağımlı olmadan tek yaşayacağım bir hayat istiyorum . teşekkürler tavsiyelerin için
Bu kadar hemen pes etme. Şu an böyle diye hep böyle olmayacak. Yeni geldin ve sudan çıkmış bir balıksın. Niteliklerin çok, potansiyelinde. Bu kadar çabuk kendini boşluğa bırakma. O kadar yol gitmişsin cesaret etmişsin fransaya bile uçmuşsun. O kadar emek vermişken bırakmak... Lütfen bu kadar umutsuz olma.
https://www.youtube.com/shorts/0CCPoqVlFg0
twitter.com/.../1612423865392664581
Niye döndün be kardeşim. Neyse ingilizcen ve Fransızcan varsa tercümanlık yap şirketlerde vs araştır. Ya da tatil yerlerinde otellerde çalışabilirsin çünkü dil bilmek gerekiyor oralarda sende de varsa olur
Biraz karışık fransa'da işimi icra etmek için master yapmam gerekiyordu lisansla bir hiçsin orada maddi olarak beni fazla zorlayınca geri döndüm ama keşke kalsaydım orada kariyerlik yapsaydım buradan daha iyiydi ya. Otellerde hangi pozisyonlarda çalışabilirim?
*kasiyerlik
Keşke. Tam bilmiyorum otelcilik sektörünü ama abim sıfır dil ile işe başlamıştı resepsiyonda arapça öğrendi biraz ama şöyle bir şey var ki kaliteli oteller olması gerek maaşin iyi olması için. Ve dil bilmen büyük ayrıcalık bence. İyice sor etraftaki otellere başvur şartlarını öğren maaşlarını falan iş bulunur bır şekilde çünkü yabancı turizm sayesinde kazanıyorlar hepsi. Onun dışında şirketlere bak tercümanlık arayanlara başvur şansını dene her yerde denememezlik yapma. Çıkar illaki bir şeyler
Peki maaşlar nasıl aşağı yukarı bilgin var mı abin ne kadar kazanıyor mesela
Abimin maaşı az mesela konuştuklarında öyle diyorlardı asgari ücret alıyor ama çalıştığı otel çok da bilinen bir otel değil. Tam olarak maaşları bilmiyorum araştırmak gerek
Manisa'ya git orada psikolojisi bozuk çok ya da büyük sehirlere
kariyer sitelerinde fransızca bile iş ilanları vardır bi onlara bak istersen
Ülkemizde psikolojiciye gerek yok kardeşim. çay , sigara ve arabesk her sorunu çözüyor. Özel hastanelerde belki alanında iş bulursun. Denklik sınavlarına falan gir iş bulursun
Turkiyede de sadece lisansla bir hicsin ki psikoloji alaninda maalesef.. bazi firmalar yabanci dil bilen telesekreterler ariyor onlara bakabilirsin gecici de olsa
Fransadan dönerek hayatının hatasını yapmışsın
Geri Fransa'ya dönmenin zamanı gelmiş
Bonjour ca va?
fransada niye yaşamıyorsun?
Döndüm ve pişmanım neyse artık çok geç
hahahaha :D
Soruyu ciddi sormuştum cidden zor durumdayım