Arkadaşlar selamün aleyküm herkese hayırlı geceler olsun inşallah. Kahramanmaraş ta yaşıyorum ve şehrim deprem şehri biliyorsunuz yks sıralamam 500 bin geldi bende 300 bindeki Kahramanmaraş ta ki matematik bölümünü yazdım. Deprem kontenjanı da mevcut bölümde birde bu sene lgs de %1 lik yere %3 lük öğrenci girdi pek tercih edilmeyen şehir gibi duruyor bu sene bu bölüm aynı durum yks de de olur dediler bende zaten bir kurumda öğretmen olarak görev yapıyorum bu bölüm ile birlikte ruhsatı cebe koymak istiyorum sizce deprem kontenjanı olarak ekstra öğrenci alan bu bölümde deprem şehri olan Kahramanmaraş ta yerleşme şansım sizce ne olur? Depremden ötürü burası tercih edilir mi burası önemli bugün yine şiddetlice sallandıkta?
Depremden dolayı gelebilir
Gelmez
Belli olmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kahramanmaraş’ta deprem riski var. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler; sismologlara göre Anadolu ve Arap yarımadasına uzanan 100 kilometreden uzun bir çatlağa yol açtığı için bölge tarihinin en geniş etki yaratan depremlerinden biri oldu. Deprem neden oldu? Dünya’nın kabuğu “levha” adı verilen iç içe geçmiş ama aslında birbirinden ayrı parçalardan oluşur. Bu levhalar sıklıkla hareket etmeye çalışır ancak birbirine değen diğer parçaların baskısı sonucu bunu başaramaz. Ancak bazen bu levhalardan birinin üzerindeki baskı birikir ve daha sonra bu basınç enerji olarak yüzeye çıkar. Bu enerji yüzeyi hareket ettirir; yani deprem yaratır. Son olayda Arap levhası kuzeye doğru hareket ederek Anadolu levhasına baskı yaptı. Bu levhalar arasındaki itme gücü ve baskı, geçmişte de çok ciddi sarsıntılara yol açmıştı1.
Kahramanmaraş’ta bulunan matematik bölümü hakkında bilgi almak istiyorsanız, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nü kastediyorsanız, bu bölümün öğretim dili Türkçe’dir ve 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir2.
Deprem kontenjanı olan bu bölümde yerleşme şansınız hakkında net bir bilgi veremem ancak Kahramanmaraş’ta bulunan matematik bölümünün öğretim kalitesi hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Kahramanmaraş’ta yaşayan birisi olarak deprem riskinin farkında olduğunuzu belirtmişsiniz. Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz, Kahramanmaraş AFAD İl Müdürlüğü’nün web sitesini ziyaret edebilirsiniz
Bilgileriniz için teşekkür ediyorum öncelikle yani kesin olarak gelmez diyemiyorsunuz buradan bunu anladım kesin olarak gelir de diyemiyorsunuz sebebi ise tercih yapan kişiler olduğunu zannediyorum çünkü özel kısıtlama olmayan bir bölümden bahsediyoruz diyelim ki deprem riskinden korkarak bu yıl maraşa çok tercih gelmedi bölüm de açık var bu açığa tercih ettiğim için yerleşebilir miyim çünkü yks ye hazırlanan birey olarak bu yıl bir kurum da matematik öğretmeni olarak görev yaptım ve yıl sonunda lgs yerleştirmelerinde %1 lik dilime %3 lük öğrenciler girdiler sebebi ise çoğu velinin öğrencisini şehir dışına tercih yaptırmasından kaynaklandı kendileri ile konuştuğumuzda ise de hocam deprem bizi korkuttu burada durmak istemiyoruz dediler. Böyle bir durumun hem Kahramanmaraş için hemde diğer iller için tercih yapacak kişilerde aynı sendromu görmek ne derece mümkün tek merak ettiğim konu budur? Tekrardan cevaplarsanız eğer şimdiden teşekkür ediyorum hayırlı geceler diliyorum.
Kahramanmaraş’ta matematik bölümüne kaç öğrenci yerleştiği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Ancak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin web sitesindeki sayfada bölümün kontenjanı ve puan türleri hakkında bilgi verilmiş. Deprem kontenjanı olan bölümlerde ekstra öğrenci alındığı için yerleşme şansınız daha yüksek olabilir. Ancak tercih yapacak kişilerin deprem riskinden dolayı Kahramanmaraş’ı tercih etmemesi mümkün. Bu durumun diğer iller için de geçerli olup olmadığını bilemiyorum12.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Çok teşekkür ederim vaktinizi bana harcadığınız için inşallah sonuçlar geldiğinde bu postun altına müjdeli haberi verebilirim sizlere kendinize iyi bakın hayırlı geceleriniz olsun inşallah 🙏
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana başka bir sorunuz varsa ben buradayım umarım en kısa zamanda müjdeli haberi alırsınız iyi günler🙏
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!