Tercihlerde birini öne alacağım ama hangisini alayım bilemedim.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İstun mezunuyum sorun varsa cevaplarim
Beni sana allah gönderdi 😅
Hangi bölüm mezunusun
Ağız ve diş sağlığı okudum ama mühendislikler ile aynı kampusteydik hakkında bilgim var yani
Makine mühendisliğini şu zamana kadar yazacağımı hiç düşünmedim ama çıkarsa giderim sorun yok. Ama benim merak ettiğim şey bölüm yeni açıldı o üniversitede. 2021de dolmamış. 2021 önvesinde de sıralamada çizgi gözüküyor. Yani bölüm yeni ama yeni olması benim açımdan kötü olır mı
Ben ilk öğrencilerinden ve ilk mezunlarindanim. Benimde aklımda bu tarz sorular vardı ancak okul hızla gelişim gösteriyor mesela bizim zamanımızda kampusler ayrı ayrı iken şu an da tüm bölümler tek bir kampüste toplandı. Bizim zamanımızda pandemiden dolayı eğitim uzaktan eğitim ile devam etmişti ve yeni açılmasına rağmen üniversite bunu çok iyi yönetti. Ayrıca dersine giren tüm hocalara ulaşmak kolay oturup çay bile icebiliyorsun o derece samimi ortam var. Sen zaten nerede okursan oku kendini geliştirmek zorundasin ki diğer meslektaşlarından önde olabil o yüzden bölümün yeni acilmasinin anlamı yok. Çap imkanı var bildiğim kadarıyla Erasmus imkanları da şuanda okulda var. Ayrıca hiçbir hoca dersten bırakmayı falan düşünmüyor yani öğrenciyi mağdur etmiyor
Akredite var mı peki
Akreditasyon yok ancak zaten birçok özel üniversite akreditasyon programını ticari açıdan kullanıyor yani öğrenci çekip para kazanmak açısından. Bir de bildiğim kadarıyla bir bölüm akredite olması için 3 sene mezun vermesi gerekiyordu
O yüzden akredite değil
3 sene mezun vermesi gerekiyorsa ben bu yıl girersem bölüme o zaman ben mezun olduğumda akredite olur mu diplomam
Gerçi akredite önemli mi pek bilmiyorum ama. Eğer makine mühendisliği çıkarsa mezun olduktan sonra pilotluğa kayabilirim. Onun için pek şey bilemedim.
Akredite öyle önemli bir şey değil ki. Her bölümü destekleyen bir kurum vardır o kurum tarafından önem verildiğini gösterir yoksa sen mezun olunca akredite programdan mezun olduğun diplomanda belirtilmiyor
Anladımm
Peki makine mühendisliğinden arkadaşların oldu mu
Bölümden şikâyet edenler falan oldu mu diye merak ediyorum
Daha doğrusu bu bölümü mu üniversitede okumaya şikâyet eden
Bizim üniversitede hiçbir bölümde şikayet edeni görmedim de duymadım da sadece bizim bölümde staj olanağı sıkıntıydi ama o da bizim bolumumuzde vardı onun dışındaki bölümlerde okul staj konusunda falan zaten yardımcı oluyor hocalar desen anlayışlı mühendislik üzerine seminerler falan da oluyor hatta bildiğim kadarıyla bizim üniversitede birtakım öğrenci birleşip seminer ve eğitimler verilmesi adına platformda oluşturdular ki makine mühendisi alanında da konuklar oldu
Şimdi kararsız kaldım 😅
Mimar sinan fiziği mi öne alayım yoksa istün makine müh. mi
Tercih günlerine gitmiş miydin?
Mimar sinan pek iyi mi bilmiyorum çünkü
Mimar sinana ve istüne gitmedim ama başka okullara gittim
İkisini sonradan yazdım zaten
Şimdi fizik mezunu olsan nerelerde çalışırsin bunları göz önünde bulundur bir de hem makine hem fizik apayrı alanlar sen hangisini istiyorsun bunu düşün. Sırf Mimar Sinan in adı var diye öne aldıysan öyle bir hata yapma
Fizik olursa akademik gitmeyi düşünüyorum
Akademi zordur ama onu söyleyeyim mesela bende akademik ilerleyeceğim ama hep kenarda a b planım var onları da dusun
Makine müh. olursa ordan da akademik gidebilirim belki ama makine müh. için "belki". Eğer ingilizceyi ilerletirsem pilotluğa geçiş yaparım makine mühendisliğinden
Mimar sinanın adından değil sadece fizik tutuyor diye yazdım ama mimar sinan fizik için iyi mi bundan emin değilim. Eğer kötüyse orada okuyacağıma istün makine müh. okurum daha iyi diye düşünüyorum
Ben olsam makine mühendislik okur yapabilirsem yatay geçiş yapardım yazılıma çünkü orada iş imkanı daha geniş gerçi yazılım dışarıdan da halledilir o ayrı da. Olmazsa çap ile yanina bir bölüm koyardim
Aslında amacım bilimle uğraşmak yani pek parada değil. Onun için fizik yazmak istiyorum ama dediğim gibi mimar sinanın fiziği kötüyse hiç cefasını çekemem onun yerine makine müh. okurum diye düşünüyordum
Mimar Sinan hakkında pek bir bilgim yok ancak genelde güzel sanatlar üzerine adı geçiyor
Şu an listem
Mimar sinan fizik
İstün makine müh.
Tabi diğerleri de var ama bu ikisi arasında sıralama yapacaktım
Alt alta geliyorlar
Bir diğer merak ettiğim şey de şu
Mimar sinan fiziği üstte bundan dolayı İstün makinenin çıkma ihtimalini düşürüyor mu
Tabi düşürüyor sıralaman tutarsa fizik çıkar
Fizik çıkmazsa makine mühendisliğine atar sistem eğer o gelirse gelir gelmezse o şekilde aşağı doğru iner
56 dk kaldı karar verebilmek için 😄
Bence otur ikisinin ders programıni incele hangisi daha çok ilgini çekiyor ise onu yaz😄
Ben kura yapmıştım olmadı onu dene hdjdjd
Jdjdjd
Sanırım fizik üstte kalacak ders programına göre yaparsam
Ya da eskiden sevdiğim kız makine mühendisliği omuyor onunla meslektaş mı olsam 😅
Ya eskiyi boş ver sen ne olmak istersen onu ol hdjd
Önce adam olayım da jdjrj gerisi gelir 😄
Karar ver son dakika sistemde yoğunluk olur bir de giremezsin😄
Ders programında parçacık fiziği, kuantum fiziği, kozmoloji falan diyor 😍
Sanırım mimar sinan fizik üste kalacak jdjdj
Ama istünde okumayı isterdim eminim ki okul dış görünüş olarak mimar sinandan güzeldir kdjdj
Bende kararsız kaldım iki bölüm arasında en son dedim ki zaten hayırlısı neyse o çıkacak bu kadar düşünmeye gerek yok sende öyle yap sjsjs
En hayırlısı olsun 😃
Cevapların için teşekkür ederimm
Rica ederim 🌸
M. s fizik
Neden peki