Bu karar nasıl verilir?

İyi akşamlar, ben bekar bir anneyim. İyi bir işte beyaz yakalı olarak çalışıyorum. İki kızım var ve ikisini de özel okula gönderdim. Büyük olan 6. sınıfa geçti küçük 3. sınıfa geçti. Artan enflasyon ve maliyetlerden ötürü geçim sıkıntısı çekiyorduk ama asıl sorun şimdi başlıyor. Kızların okul ücreti bu yıl her biri için yıllık yaklaşık 400 bini buluyor. 2 çocuk 800 ile 1 milyon arasını buluyor. Hesaplamalarıma göre.
Bunu karşılayacak gücüm yok. Birini devlet okula göndermek zorundayım. Büyük olan okuluna çok alıştı onu alamam ama küçüğü devlet okuluna gönderebilirim ama yıllar sonra biri iyi bir eğitim alıp diğeri alamadığı için sıkıntı çekerse ve bana "Anne ablamı kolejlere yolladın da beni neden yollamadın." derse Ya kahrımdan ölürüm ya da kendimi öldürürüm.

Şartlar baktığımda.

*İki çocuğumu da devlet okuluna göndermek istemiyorum.

*Mevcut okullarını karşılayacak bütçem yok.

Seçenekler

* Birini aynı okulda tutup diğerini devlete yollayıp iyi eğitim almasını ummak. (boş umut)

* İkisini de devlet okuluna yollayıp hem bütçemi rahatlatıp hem de eşit şartlar sunabilirim ama kesinlikle istemiyorum.

* İkisini de daha uygun bir özel okula yollayabilirim. Büyük kızım için biraz zorlu olabilir okulundan ve arkadaşlarından olmak ama ikisi de nispeten iyi eğitim almış olurlar.

Seçeneklerime baktığımda en makulu 3. gibi ama büyük kızıma da kötülük yapmak gibi hissettiriyor.

Karar veremiyorum.

Bu karar nasıl verilir?