Bölümüm iyi ama okuduğum üniversitenin eğitim seviyesi düşük. Hep sona kalan öğrenciler yerleşiyor 😁
Tıp için konuşacak olursak , bu bölüm için iyi, kaliteli üniversiteler şart mıdır?
Bölümüm iyi ama okuduğum üniversitenin eğitim seviyesi düşük. Hep sona kalan öğrenciler yerleşiyor 😁
Tıp için konuşacak olursak , bu bölüm için iyi, kaliteli üniversiteler şart mıdır?
Tabii ki şart çünkü hekimlik temelinde usta çırak ilişkisi ile öğrenilebilen bir şey. Nitelikli ve deneyimli bir akademik kadro, preklinik için yeterli ve nitelikli lablar kadavralar şart. Klinik bilimler için ise çok fazla hasta görmek ve deneyimlemek gerekiyor. Tabii burada suç biraz YÖK’e ait. Kontenjanlar hızla artıyor ve dağların başında bile tıp fakülteleri hatta genel konuşursak üniversiteler var fakat bunların içini dolduracak kadar nitelikli bir akademik kadro yok. Bu da üç beş üniversite dışında mezun olan birçok kişinin niteliksiz mezun olmasına sebep oluyor. Örneğin benim babam tıp fakültesine girdiğinde seneler öncesi olmasına rağmen üniversitelerin akademik kadroları şu an olduğundan çok daha doyurucuydu o dönemin şartlarına göre iyi bir hekim olarak mezun oluyorlardı. Ben fakülteye girdiğimde tıp 14.000 gibi bir sıralama ile kapatıyordu o da perifer dediğimiz Kars, Van vesaire… Şu anda neredeyse 40 bininci olan öğrenci bile hekim olabiliyor sanırım ve bu insanların bu şartlarda nitelikli olarak mezun olması mümkün değil. Zaten hekimlik de ne yazık ki artı eskisi kadar saygın ve nitelikli bir meslek de değil. Allah bu ülkedeki herkesin yardımcısı olsun :)
Bende örnek verdiğiniz üniversitelerin birinde okuyorum :D sizin hangi üniversiteydi?
Abim derece yapıp YTÜ endüstri mühendisliğine gitti zamanında.
Bir akrabamizda Mersin mimarlığa sıradan bir puanla gitti.
Abimle aynı yastalar. Abimin bir şeyi yok. Onun 4 yapı denetimi , bir sürü gayrimenkulu var.
Yani demem o ki. Çok da önemli değil
Daha güzel üniversitelerin illa ki avantajları fazladır -ki bu sayede isim yapabiliyorlar zaten- ama ben kişinin kendini geliştirerek de çok güzel yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Ve biliyoruz ki sen de hep kendini geliştirmeye açık birisisin. 🙌🏽
Cevap
10Cevap
Bence iyi bölüm olması daha önemli gibi.
Bence bölüm iyiyse üniversite kötü bile olsa sivrilirsin
Aynen öyle, ama kafa almıyor cogunda iyi puan alsada canım bayburt
Şart ama yeteneğin varsa şart değil tıpta önemli olan ne kadar çok hasta ve hastalık gördüğün
Önemli olan akademik kadro bahsettiğimiz tıp ise. Tabi yok ben sağlık ocağında uzman olup maaşımı alıp yatayım dersen pek gerekli değil. Vizyonist, hayalleri olan insanlar için çok büyük fark.
Yani Türkiye de ne kadar kaliteli olabiliyorsa o kadar olmalıdır evet
Farketmez bölümde başarılı olsa üni col önemli degil
Evet iyi üniversite şarttır.
Senin hangi üniversite?
Hacettepe
İnanmadım ama neyse 😁
🤷🏻♂️. Ama bölümün tıp olması gene yeter iyi üniversite idealistler için şart ama sadece bonus gözüyle bakılır.
Sınav sonucunu atarsan , bende atarım. Kabul mu?
Tamam
Bekliyorum 🙂
https://hizliresim.com/187b8ru
şifre:1541
Bu belgenin sana ait olduğuna nasıl emin olacağım? Belki bir yerden aldın ve attın 😁
https://hizliresim.com/77o6sel
şifre 1000
şu an oturup ağlayabilirim işte. Yalan söylediğini düşünüyordum ama gerçekmiş. Benden 1 yaş küçük olduğun halde üçüncü sınıfa geçmişsin , ayrıca okuduğun üniversite mükemmel. Ben hem geç kazandım, hemde düşük seviyede ki bir üniversitedeyim. Moralim bozuldu 🥺
Hayatta her zaman bizden daha başarılı olanlar olur. Koç tıptakileri görüyorum ben de ama moralimi bozmak yerine devam ediyorum. Ayrıca amacım para olsaydı normal tıp da yeterli olurdu ama ben akademiye girmek istiyorum
Iyi bölüm, üniden önemli
Hangi ünidesin
Evet bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?