Ben hem rusça hemde ingilizce öğrenmek istiyorum sizce öğrenebilirmiyim?

Ben hem rusça hemde ingilizce öğrenmek istiyorum sizce öğrenebilirmiyim?
ingilizce öğren, rusçayı ingilizcenkaynaklardan öğren, böylece temelde kesin bir dil öğrenceksin, ikincisini öğrenirken birini geliştirmeye demivam edeceksin 😉
Rusça için udemy'den eğitim aldım hoca bayağı iyi kendisi de Rus zaten Rus Azeri karışım birisi bilgi de dersleri de gayet iyi şu an kiri alfabesini az çok çözdüm gibi zaten en bunun yanında İngilizce'de öğrenmek istiyorum yani Rusya'da bırakmak istemiyorum devam ettirmek istiyorum ele dur bakalım bir İngilizce eğitim seti de alalım öyle devam edelim
öğrenilir tabii
yani biraz dile maruz kalman gerekiyor bir tanıdığım akrabalarımda anne rus, baba türk, kızları 5 yaşında iki dili de çok iyi konuşuyor sen hayli hayli yaparsın üstüne düşmen lazım
rica ederim, gerçekten istediğin sürece yapabilirsin, dil öğrenme yatkınlığın da varsa ezber vs iyiyse bir kaç aya akıcı konuşmaya başlarsın.
Rica ederim ne demek
Cevap
2Cevap
Evet ama zor biraz
Öğrenilir ama baya zorlar. Bence İngilizce zaten kafadan bilinmeli ve surecini uzatma ilk sadece İngilizce odaklan.. İngilizce bilenler sonradan iki dili aynı anda öğrenmeye başlasa daha iyi
Merhaba benim erkek arkadaşım makedon ve genelde İngilizce konuşuyoruz bu sayede yabancı dilimi çok geliştirdim. Ara sıra bana sözcüklerin makedoncasını diyor ve ben de öğrenmeye gayret ediyorum. Dinlemek ve pratik yapmak çok önemli.
Bende uğraşıyorum ama olmuyor hepsi bir anda yurt dışı eğitimi şart ama oda zor gibi
Zorlarsan evet
Evet ogrenilebilir.
Ben. Ama su an bakmiyorum. Belki devam ederim ya da yeni bir dil ogrenirim. Bakalim.
Ben dil okudum. Haliyle ileri seviyedeyim. Almancayi da ek dil olarak gorduk. Gordugum kadarina hakimim. Yani okulda aldim temelimi. Kendi basina yapacaksan evvela o dilin gramer konularını bul, konu anlatimli bir kitap da alabilirsin. En basit cumlelerden, zamirlerden basla. Bilmedigin her kelimeyi üşenmeden sozlukten bak. Ilk zamanlar cok kelime kasman gerekiyor. Gramer konularini teker teker calis. Grameri bitirip iyi bir kelime haznesine sahip olunca her seyi anlamaya baslarsin. Istersen internetten vidolar izle gramer icin. Bu arada sarki dinleyip sözlerine bakmak, dizi film izlemek bayagi yardimci olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?